onsdag 7. april 2021

Å vekke de døde


ISBN 978-82-02-46035-8 på 333 sider.

Det påstås at et maleri kan leve sitt eget liv … Men når det gjelder Erindringer om gjenferd av Henry Sebastian Hubert, er det mer enn bare en frase. Maleriet er beryktet fordi det later til å begynne å leve – og føre med seg død og fordervelse. Kunstneren var en bekjent av lord Byron og Mary Shelley, som han tilbrakte noen måneder sammen med i Sveits i 1816, «året uten sommer». Sammen utforsket de skrekktemaer i sin kunst. Nå, nesten to hundre år senere, dukker maleriet opp i New Orleans. Og hvor det enn havner, dør mennesker.

Privatetterforskeren Michael Quinn og Danni Cafferty, som driver en butikk med kuriosa og snurrepiperier, har tidligere løst forbrytelser sammen. Nå blir de trukket inn i denne saken. De finner snart en sammenheng mellom den beryktede sommeren i Sveits og denne våren i Louisiana. Både privat og i jobben merker de hvor sterkt de trenger hverandre. Særlig når de kommer i kontakt med dette kunstverket – og ondskapen det rommer. Selv om menneskene på bildet døde for lenge siden, er det noe som vekker dem til liv så de kan begå nye grusomme forbrytelser. Cafferty og Quinn må finne ut hva dette noe er og tilintetgjøre det – før det tilintetgjør dem.

Det skjedde endel i boka, men samtidig gikk det litt i langdrag. Ei helt grei bok som ligger midt på treet. Man trenger ikke ha lest bok nr en i serien La de døde sove, før man leser denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...