mandag 26. april 2021

Uka som gikk #16

flat coated retriever

Akkurat nå 
Nyter livet og bare venter på å få satt noen planer ut i livet. Ut på tur med fotoapparat og fri fantasi. På lørdag var det EFIT, så da ble jeg med på det.

solnedgang

Ukens tanke
Nå er det vel bare å erkjenne at skal en ha noen mindre sommerkropp så er det bare en skarve måned igjen på å gjøre en liten innsats. Jeg har gjort en liten innsats, så jeg må tydeligvis gjøre en litt større innsats for å få noe resultat. Jo bedre trent du er, jo kjappere mister du formen! For jo bedre trent du er, jo kjappere vil du også merke effekten av inaktivitet og “nedtrening”. En topptrent idrettsutøver kan nemlig merke forskjell i kroppsformen allerede etter én uke, og kan ha større negativ effekt enn hva en typisk “sofagris” vil oppleve etter én eller to måneder uten trening. Idrettsutøveren vil likevel fortsatt være i bedre form (så ikke et argument for å slappe av og droppe trening…), men vil altså kunne miste en større prosentandel av det han eller hun har bygget opp og ens fitnessnivå.

 
leonberger


Ukens favoritt dag 

utelunsj

Endelig er det så varmt på dagen at det er hyggelig å spise lunsj ute når man er på jobb.

biffmiddag

Lørdagskvelden ble tilbragt med Kjersti på kjøretur til Huk og en rusletur langs havet før den ble avsluttet på Røsholmstranda med grillet biffmiddag. Det er venninna si det tenker jeg!

Ukens arbeid 

flaskepanting

Det var ikke plass til flere flasker i boden som jeg har tomflaskene i, så da måtte jeg fylle opp bilen og pante dem. Da ble jeg stående ved siden av en som hadde omtrent like mange flasker som meg. Han var tydeligvis veldig pratasjuk, så det ble nå en samtale om veldig springende temaer. Trivelig kar som jobbet som vaktmester, så han var nok vant til å snakke med alle han møtte.

fundament

Uka har bestått av endel hagearbeid faktisk. På mandag etter jobb så ble det litt luking av blomsterbed. Nja luking var vel å ta i, men jeg tok nå i allefall bort de blomstene som hadde visnet fra i fjor. Da fikk jeg se at både peoner og pinseliljer hadde planer om å komme med blomster i år også. Håper de klarer seg nå som jeg har rensket bort helle dekket deres. Men tatt i betraktning at det var is under det gamle visne laget, så regner jeg med at det går bra. Jeg raket alt løvet på plenen som jeg ikke hadde ofret en tanke engang i høst. Nå var det tørt og veldig raskt å rake bort egentlig. Pappa kjørte fram traktorskuffen, så da slapp jeg 17 lass opp og ned bakken med trillebår. Fundamentet til drivhuset tok form, så nå er det bare å vente på varmegradene om natta.

dekkskifte

På torsdag etter jobb fant jeg fram sommerdekkene til bilen og jekket den opp for å skifte til sommerhjul. Det er jo så fort gjort, så jeg skjønner ikke de som setter det bort og betaler for det. En halv time tok det fra jeg startet og til jeg hadde kjørt på Sokna for å fylle i luft.

Ukens turer

Storelva

Siden Hailey har startet på løpetiden sin så ble det ikke lange turen på mandag. Det ble heller raking av plenen og luking av blomsterbed. Tirsdag ble det en runde oppe i havna. Men onsdag ble det langtur med Christine. Fra Heradsbygda til Kilemoen og tilbake igjen. Ei mil ble det på både grusvei og asfalt. Torsdag ble det tur i havna for alle fem i og med at Hailey har løpetid er det greit å ikke dra bygda rundt. Der er det gjerde så de løper og leiker mens jeg rusler rundt. Hvitveisbladene hadde kommet, men ingen blomster å se ennå. Fredag ble det en tur oppe i havna på alle sammen. Lørdag ble Mounty, Bella og Ronja med ned til elva en tur.

Ukens anbefaling 

elv sogna

Rett og slett ta deg en lang tur ut i naturen, se på alt som har skjedd siden sist du var der. Fysisk aktivitet har ingen vondt av. Våren er en skikkelig inspirasjonskilde til å finne på noe utendørs, aleine eller sammen med noen. Inne kan en sitte i lange kalde vinterkvelder, og de er det lenge til akkurat nå.

Ukens generelle tips 

4 kommentarer:

 1. I got stuck on the food. I always get stuck on the food. Yummy.

  Have a fabulous day and week and enjoy all that nature has to offer. ♥

  SvarSlett
 2. Hei! Spennende å lese, mange gode råd. Tusen takk for hyggelige kommentarer. Du skrev i en kommentar hos meg at du mistet et plommetre til mus som ringbarka det. Det kan være lurt å tråkke ned snøen rundt stammen, så ikke musene får holde på helt uforstyrret. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jammen lurt, det skal jeg gjøre med mitt neste plommetre.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...