fredag 9. desember 2022

Great Zimbabwe

leonberger golden retriever

Sørøst for Masvingo i det som i dag heter Zimbabwe, ligger ruinene etter en by som skal ha vært sentrum for Munhumutapaimperiet som handlet med omverden fra 400-tallet til 1400-tallet. Et kompleks av steinmurer som fremdeles står den dag i dag, og som representerer et av landets største historiske relikvier. Ruinbyen består av to store byggverk; en borgruin på en bergtopp og en enorm, oval ringmur som er ni meter høy og opptil fem meter tykk. Innenfor muren finnes murer, ganger og portaler, og et ni meter høyt, konisk tårn. Store Zimbabwe er i dag landets nasjonalsymbol og står på UNESCOs verdensarvliste.

hønefoss kirke

På mandag hadde vi besøk av ledelsen i Danmark, så på kvelden ble jeg bedt med for å spise ute. Det er ikke mange steder som serverer noe på mandager, så vi endte opp på Eger som vi gjorde i fjor også. Jeg var litt tidlig ute, så jeg tok meg en liten runde i byen for å ta bilde av noen juledekorasjoner. Til helga er det julemarked, så da tenkte jeg at jeg skulle ta meg en tur for å titte.

hønefoss

Alle gatene ut fra torget har fått julebelysning, eller vinterbelysning som det så moderne blir kalt. Men for meg er det julelys, og de skal lyse i desember.

hønefoss

I kveld er det julebord på jobben, veldig stort oppmøte og jeg gleder meg faktisk til det. Ikke bare å spise mat, men å bli kjent med de jeg jobber sammen med på en annen måte enn jobb. Vi hadde jo en sommerfest også, men selv om det var overnatting så gikk folk veldig tidlig til sengs. Noen dro tidlig hjem etter frokost, så det ble liksom ikke noe samhold etter middagen på en måte.

hønefoss

Men vi får se da hvilket inntrykk jeg sitter igjen med i morgen tidlig. Denne gangen er det ikke overnatting.

hønefoss

Nå er det snart nytt år og da pleier jeg å tenke litt over hva som har skjedd i året som har gått og hva jeg ønsker for neste år. Jeg er godt fornøyd med totalen av året som har vært. Jeg har egentlig tenkt å fortsette 2023 i samme sporet, men jeg skal ha en ting til inn i livet mitt i 2023. Du får følge med videre så får du se hvordan det går, om jeg kommer til å lykkes...

Noen ganger jeg tenker for meg selv at «Er det jeg som er kresen, eller»? Men det skal man være synes jeg. 

4 kommentarer:

  1. Fint med ett julpyntat centrum. Hoppas det blev en trevlig kväll med ett välfyllt julbord och att det smakade riktigt gott.

    SvarSlett
  2. What a pretty area with the lights. Where I used to work we had many off-site meetings and not very many time would people get together after. They were too tired from the day and had to catch up on all the work that they needed to get done after the meetings. A quick meal and they went back to their hotel rooms. Well except for a few of us who liked to have fun :-). Hope you got to know your co-workers better this time. ~Brenda

    SvarSlett
  3. Du har de to søteste julenissene som finnes!

    SvarSlett
  4. Everything sure looks pretty and festive at night.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...