onsdag 14. desember 2022

Marokko - Spania

golden retriever

Melilla er en av to spanske byer som befinner seg på det afrikanske kontinent. Byen ligger nord for Marokko, ved havet, og har på kort tid blitt en av de farligste grensene man kan krysse som flyktning i verden. Muren, som ble bygd med støtte fra EU for å holde innvandrere fra Afrika ute av Europa, er en av de mest befestede i verden. Den er bare 11 kilometer lang, men enormt omfattende med sine syv lag av barrièrer.

fullmåne julestemning

For en flyktning som ønsker å komme seg fra det afrikanske kontinentet og inn i EU, er kryssingen av denne muren livsfarlig. Totalt må man krysse fem metallgjerder, som på det høyeste er over 6 meter høye. To av dem har topper som beveger seg når man klatrer på dem, og hele veien er det piggtråd både på og mellom gjerdene. Vakter til fots, i biler og overvåkningskameraer på begge sider og mellom gjerdene holder dessuten et konstant øye med grensen.

juletre julestemning

Til tross for faren i å forsøke å krysse denne grensen, fortsetter desperate flyktninger i tusentall å krysse muren hvert år. De stormer den i store grupper, vel vitende om at bare en håndfull kommer seg til den andre siden hver gang. Flyktningene rømmer stort sett fra fattigdom og krigsrammede land sør for Sahara. For mange er dette det eneste alternativet om man ikke vil sette seg i en båt og krysse Middelhavet.

fullmåne juletre


5 kommentarer:

  1. Huff, vi har det tross alt veldig godt her i Norge. Vi behøver ikke flykte fra krig eller sult. Veldig søt julenisse!

    SvarSlett
  2. Hailey klär så bra i den röda luvan :D Väldigt stämningsfulla bilder. Alla dessa flyktingar som riskerar sina liv för att ta sig vidare. Jag instämmer med Marit i att vi har det väldigt bra, både i Norge och Sverige.

    SvarSlett
  3. The photos are very pretty but that wall sounds scary.

    SvarSlett
  4. Aww...beautiful Santa dog. Sad and scary story about refugees trying to climb the walls.

    SvarSlett
  5. This makes me sad to hear of fences keeping desperate people from aid, yet I know the stresses on countries who receive the refugees are huge in these tricky economic times. I don't know what the answer is. Sad all around.
    Blessings to you this Advent.
    Thank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/12/a-continuation-from-last-weeks-post.html

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...