tirsdag 27. desember 2022

Romjula, så langt

 juletre kattepus pusekatt katt pus

Jula er den beste tiden av året. Det er fri, det er snø, det er familie på besøk, familie drar igjen og jeg kan nyte dager i fred og ro med mine firbeinte. Ennå mange fridager som står i kø for å fylles med energibyggende innhold. 

juletre kattepus pusekatt katt pus

Kattene har vært merkverdig lite interessert i juletreet. Men kulene er ikke hengt fristende langt ned heller. Men litt pynt må være nederst også, særlig etter at pakkene er pakket opp. Det var mengder med store pakker i år, så det hadde nok vært mange snille barn i år.

juletre kattepus pusekatt katt pus

Når Oliver tror han er aleine så er han ikke fult så uskyldig. Men når han tror han går under radaren...

juletre kattepus pusekatt katt pus

Men stort sett så har han vært inne i jula. Det har vært ned til -24 grader, før det andredag jul så var det 0 og litt regnvær. Men det er en bedre temperatur å gå tur i enn en haug av kuldegrader.

juletre

Marius og Merethe kom på lille julaften, Ingrid og Kenneth kom på julaften med Dua mi for å kose seg resten av den kvelden. Vi spiste både ribbe, medisterkaker og julepølse sammen med mamma og pappa. Alle hadde tatt med litt julekaker og desserter, så det var virkelig noe for enhver smak.

dua mi

Dua mi var blid hele kvelden og gikk fra fang til fang, sov en dubb i ny og ne, litt påfyll av Ingrid, så var det ny runde. Jeg koser meg med henne når jeg får låne henne. Jeg er heldig som får lov til det.

dua mi

Hun er veldig fokusert når hun er våken og deler ut noen smil.

julaften

Tante Merethe trener. Lønner seg å holde seg inne med tante, da kommer ikke dua mi til å fryse nevneverdig om vinteren.

juletre

Jeg synes det er veldig hyggelig med juletre inne. Både lukta og pynten gjør at jeg koser meg. Og juletre skal stå inne helt til neste år.

trilletur

Andre dag jul var det mildere og snøvær, så da sendte jeg ei melding om Dua mi og Pink trengte en liten trilletur. Pink er jo alltid klar for tur, men jeg tenkte foreldrene kunne trenge en time for seg selv. Det passet bra, så en halv times tid seinere trillet vi av gården denne siden her utover.

trilletur

Jeg hadde tenkt å gå runden rundt hengebrua, men det var sånn trafikk både oppover og nedover, så jeg fant det lurt å holde meg på denne siden av veien.

trilletur

Det snødde bare mer og mer, så når vi trillet tilbake var det ikke antydning til sporene våre. Ikke så vi noen andre på turen heller, ikke en bil engang. Så nå har Dua mi vært ute i sin første snøstorm.

trilletur

Med litt vind og snø så er det ikke helt snøfritt alle steder. Det kom jammen litt regnvær på turen også, så det ble en ishinne på. Så når vi kom tilbake hjem igjen, ble det litt børsting av vogna før vi kunne ta den inn.

dua mi

Hun var blid som ei lerke når vi spiste nystekte vafler med rømme og syltetøy. 

border collie

Pink angret nok bitte litt på turen etterhvert. For når vi kom inn etter turen, flatet hun ut under ovnen og ble der. 


7 kommentarer:

  1. Those are fun phtos and how nice to see the wee one enjoying Christmas too.

    SvarSlett
  2. The cat and the baby are so cute!

    SvarSlett
  3. Dua mi has such big eyes! And they're wide open at the festivities.
    Thank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/12/want-easy-snack-recipe.html

    SvarSlett
  4. Dua is most adorable. She looks like she had a nice outing with you too. So precious. All your furbabes are so precious too. I'm glad you had such a wonderful Christmas.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

    SvarSlett
  5. Så koselig med lån av barnebarn, og for ei blid lita jente! Du har mye å glede deg til!

    SvarSlett
  6. Jag har undrat ett tag nu och måste fråga om Dua mi är ett namn eller om Dua är ett smeknamn och mi betyder min. När jag frågar google translate så betyder det min bön och det är nog inte helt rätt :D Men fin är hon och jag förstår att du mår bra när du får låna henne :D Vilken fin jul ni har haft tillsammans. Katterna är väldigt väluppfostrade. I alla fall när ingen ser dem :D

    SvarSlett
  7. Oh ~ such a Happy post and beautiful photos ~ love the first two kitty photos and other fur person too ~ and Dua is most precious and beautiful ~ Xo

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...