tirsdag 13. desember 2022

Sacsayhuamán

leonberger

Byggingen av festningen startet før 1438 av Pachacuti Inca Yupanqui, og i dag er det et kulturelt symbol på Peru. I 1983 fikk den status som et UNESCO verdensarvsted. Dette Inca fortet som i dag ligger i ruiner, ble opprinnelig bygget for militære formål 200 km utenfor byen Cuzco.

golden retriever

På søndag hadde Kenneth og Ingrid et gavekort på gocart de måtte bruke opp før jul, så da sa jeg at jeg kunne være barmepike slik at de fikk benyttet seg av det. Dumt om de ikke fikk kjørt nå som Ingrid ikke er gravid lenger.

golden retriever

Det var iskaldt med 20 blå grader, så vi holdt oss inne hele dagen. Kattene var ikke særlig hippene på å være ute de heller. Jeg hadde bært inn nok ved før hun kom, slik at jeg ikke behøvde å tenke på det mens de var borte.

juletre

Jeg laget lammekoteletter med hasselback poteter til de kom tilbake. Siden Dua var her så var det jo ikke noe ekstra pakking for å spise her før de dro hjem igjen. Det er kos å ha noen å spise middag med til tider. Jeg lager meg bra middager om det bare er jeg som spiser og jeg da. Men det har en tendens å bli litt i overkant store porsjoner, så det blir samme middagen både to og tre dager. Litt praktisk da.

juletre

Jeg hadde planer om noen julebilder av Dua, siden hun tross alt var en hel måned på søndag. Et lite tips til Ingrid om hun kunne ha noe ensfarget når jeg skulle passe henne... og vipps så kom hun i hvitt antrekk.

juletre

Vi hadde jo noen timer på oss, så jeg passet på når hun var våken. Sånne babyer sover veldig mye, så skal en ha noen med åpne øyne, ja da må man være litt kjapp. Jeg fikk da noen bra bilder, de får komme en annen dag. Litt nærmere jul.

nisseunger

På jobben har jeg noen nisser i vinduet, den dagen det snødde tok jeg dem med ut i grøftekanten, så det skulle bli noen naturlige bilder. Det er gøy å ta bilder, særlig når jeg får til noen som blir sånn jeg hadde tenkt meg egentlig, og ikke bare halvveis.

nisseunge

De ser jo nesten helt ekte ut, disse nisseungene. Særlig når jeg strødde litt snø over dem, da hadde de jo leika skikkelig.

nisseunge



6 kommentarer:

  1. Fina bilder på hundarna och kul med tomtenissarna i snön :D

    SvarSlett
  2. Skikkelig julestemning hos deg!

    SvarSlett
  3. Such beautiful snow pups and the elves are fun too!

    SvarSlett
  4. Cute goblins in the snow Made me smile. Lovely photos of the Santa dogs, and the way the tree is lit up makes it so magical. Wishing you much happiness this holiday season.

    SvarSlett
  5. What a fun post and I love the gnomes. They are adorable.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  6. Heheh! Loved these photos :-)
    Have a wooftastic week 👍

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...