lørdag 17. desember 2022

India-Bangladesh

 leonberger

Den lengste muren som er bygget i moderne tid ligger på grensen mellom India og Bangladesh. Muren, som i hovedsak er bygget av India, er omtrent 4000 kilometer lang, tilsvarende 89 Berlin-murer. Den Indiske regjeringen begynte å bygge denne muren i 1993, og den dekker fortsatt ikke hele grensen fullstendig. Den består av litt over 3000 kilometer med piggtrådgjerder, deler av det er elektrisk, og resten er patruljerte vollgraver og elver. Det dør omlag 200 personer på denne grensen hvert år. Det har også vært rapporter om bruk av tortur og vold fra de 220.000 indiske vaktene som patruljerer grensen.

leonberger

Hovedgrunnen til at India-Bangladesh-muren ble bygget var for å begrense innvandring fra Bangladesh, og å stanse terrorister fra å komme inn fra nabolandet. Siden 2018 har Indias regjering jobbet for å styrke gjerdet med ny militær teknologi. Det må sees i sammenheng med at den hindu-nasjonalistiske regjeringen som har styrt i India de siste fem årene har innført anti-muslimsk lovgivning, ettersom Bangladesh er et hovedsakelig muslimsk land.

leonberger

På mandag var jeg og Wenche Lill på tur på Sokna. Jeg hadde kledd meg godt og det var ikke mer enn 15 kuldegrader. Når jeg kom hjem begynte jeg å fryse noe så vanvittig. Det var ikke sjans for å ta av seg ullgenseren inne, til tross for skikkelig fyr i ovnen. 

leonberger golden retriever

Nesten ikke noe søvn om natta, så jeg sendte melding om at jeg ikke kom på jobb, krøp tilbake i senga fortsatt iført to par ullsokker full bekledning og ullgenser. Jeg pleier å sove med vindu åpent året rundt, men når jeg nå hadde døra oppe til stua så stilte de firbeinte veldig mannsterke opp. Til og med Lurven syntes han fortjente å ligge i senga om natta.

leonberger golden retriever

Utover tirsdagskvelden kunne jeg kaste ullgenseren i det minste og jeg fikk i meg to pizzastykker fra dagen før. Ellers hadde menyen bestått av ei marsipan julepølse med sjokolade og noen håndfuller potetgull med paprika. Tirsdags natta sov jeg noe bedre, denne gang med vinduet åpent. Har litt trua på at en må ha litt frisk luft om man er syk eller ei. 

leonberger golden retriever

Sov til nærmere halv elleve på onsdag formiddag og hadde faktisk lyst på litt frokost. Mamma hadde vært her på morgenen og luftet hunder, gitt de mat og fyret i ovnen. Så det var forholdsvis greit å stå opp. Hadde tenkt meg en liten rusletur nede på jordet så hundene kunne få løpe litt, men med 20 kalde grader ble den planen dyttet til ettermiddagen.

leonberger golden retriever

På torsdag syntes jeg at formen var blitt såpass bra at jeg kunne ta meg en tur på jobb igjen. Jeg kan ikke huske sist jeg var borte fra jobb, Men når sofaen med dyne og ullgenser føles helt greit, da veit du at du er sjuk. Småsov meg gjennom noen dokumentarer på Netflix, noen var veldig bra egentlig. "Digitale løgner:Fantasi, død og Internet" er absolutt en du burde sveipe innom.

leonberger golden retriever

* *

3 kommentarer:

  1. Skönt att det går åt rätt håll och att du börjar må bättre. Vad bra att du och dina föräldrar bor nära varandra så att ni kan få hjälp när det behövs. Djuren måste ju alltid tas om hand och det måste ha varit väldigt skönt att någon annan fixade det.

    SvarSlett
  2. I'm glad you are feeling some better but I hope you are all better super soon. The snow dogs sure were having fun!

    SvarSlett
  3. Huff, da høres det ut som du enten har hatt covid eller influensa. Det er i omløp her også, så før eller senere så blir jeg nok smittet jeg også. God bedring.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...