søndag 11. desember 2022

Stons murer

leonberger golden retriever

 Denne serien av steinmurer ble bygget for å beskytte byen Dubrovnik og inneholdt 40 tårn og fem fort. Den var kjent som "Den kinesiske mur" i Europa. Byggingen av den syv kilometer lange konstruksjonen startet i 1358, den er i dag den nest største muren i Europa, etter Hadrians mur.

leonberger golden retreiver

En ettermiddag sist uke kom det litt snø. Da måtte en jo prøve på noen julenissebilder igjen. En veit jo aldri hvor lenge snøen ligger, før mildværet kommer sigende igjen. Men det viste seg å bli kaldere isteden. Ikke iskaldt, men når man knapt er vant til kuldegrader er 10-12 kalde grader ganske kaldt. For ikke å snakke om når det nærmer seg 20.

leonberger golden retreiver

Det er 13 dager til jul og alle julegaver er ferdige, det eneste jeg mangler er innkjøp av julematen til julaften. Patran kommer til å være i Kirkenes, så det blir bare de andre unga, mamma og pappa som skal spise. Godt en har langt spisebord, så det blir plass til 7 stykker. Dua mi trenger ikke egen stol ennå. 

leonberger

Nisseluene ble med på runden oppe i havna, sånn i tilfelle liksom. Jeg har fått julefølelsen, jeg synes jula er en trivelig tid. Den blir like stressende og masende som du selv gjør det til. Du velger selv om du vil hause opp ting, eller du vil ta ting din vei. 

leonberger golden retreiver

Det eneste problemet på ettermiddagen er at dagslyset som forsvinner utrolig raskt nå. Jeg kan godt gå tur i mørket, jeg liker faktisk å gå noen kilometer i stummende mørke. Men da blir det veldig få bilder. Blitsen lyser opp to hunderumper og det er det. Nå er det fullmåne, så en kan være heldig å få flotte kveldsbilder. Vi får se hva det blir til en kveld.

småbruk

Om det blir snøvær, så er det mangel på månelys når en er på tur om kvelden. Det er ganske skumrint ved fire tiden, så det er stort sett hjem fra jobb og ut med hunder før det er middag, for å få litt dagslys.

småbruk

Pynter opp med juletre på gårdsplassen, håper alt som skal overleve i drivhuset vil gjøre det. Jeg er fornøyd med å bo der jeg bor for å ha drivhus, frukttrær, katter, hunder, for ikke å snakke om veranda med lang kveldssol på sommeren. Jeg setter pris på muligheten til å endelig kunne nyte livet igjen, ingen unger som skal tas hensyn til lenger. Jeg har jobb og bil, så jeg kan i praksis gjøre alt jeg vil uten å måtte be noen andre om slikt på forhånd. 


4 kommentarer:

 1. Jag blir så glad av att se alla fina tomtevovvar i snön :D Det är en härlig tid nu när snön har kommit och ibland tittar även solen fram en liten stund. Jag känner också julstämningen och njuter av både den och vintern. Men allra mest ser jag fram emot att få hit två av mina barn i jul :D

  SvarSlett
 2. The Santa photos sure are fun ones, such sweethearts!

  SvarSlett
 3. A winter wonderland with cute pups dressed for Christmas. Adorable.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 4. Lovely images, but oh my it looks very cold there! Being in Norway you must have a lot less daylight than where we live in the Pacific Northwest of the USA. But then you have more daylight in the summers! Have a lovely Christmas! Hugs to you and the dogs!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...