søndag 23. april 2023

Hvordan er ståa?

drivhus

Som du ser så er det håp om vår her også. Drivhuset har kommet fram og det er faktisk litt plen som synes. På fredag tittet jeg inn i drivhuset for første gang i år og hadde planer om å fjerne døde tomatplanter i det minste.

drivhus

Jeg kikket litt på drueplantene, men er ikke helt sikker på om alle tre har overlevd. Den ene var veldig tørr i toppen i det minste. Jeg får gjøre en innsats når regnværet som er spådd er over. Inne er det nok av ting som vil ha plass i drivhuset når den tid kommer.

 tomatplanter

Nå våres det både ute og i vinduskarmen. Tomatplanter, agurk og squash planter spirer som bare det. Jeg har nå bindt dem opp med støttepinner for at de forhåpentligvis ikke knekker.

stiklinger

Kraftige planter som har stort potensiale for å bære grønsaker til sommeren.

agurkplanter

Nå gjenstår det bare at våren kommer skikkelig. I dag regner det og er slett ikke den varme våren som det har vært den siste uka. Men jeg har trua på at jeg kan sette de ut i drivhuset om noen uker.

plommetre

Plommetreet har noen knopper, men jeg er litt usikker på om det er liv i alle greinene. Men det ser man jo når det lir litt lenger t på våren.


Oppnedtreet lever i beste velvære, snart blir gåsungene gule og lubne, fulle av pollen.


Det er bare å nyte. Ta en klikk på bildet under så kan du se på mange andre som gjør klar sine hager fram mot sommeren. I dag er jeg på den store hagemessa på Lillestrøm, så du kan trolig glede deg til forhåpentligvis mye inspirasjon om noen dager her på bloggen.






8 kommentarer:

  1. Spring is my favorite season! Isn't it wonderful when everything starts to sprout and bloom? It looks like you'll be able to eat a lot of your own veggies this summer ☺️!
    🌸🌿❤️🌿🌸
    Have a happy new week!
    Traude 😘
    https://rostrose.blogspot.com/2023/04/rax-und-thenauriegel-zwei-ausfluge-mit.html

    SvarSlett
  2. Nu går det undan och snart kan du sätta in alla dina plantor i växthuset. Här snöar det rejält och ska fortsätta så nästan hela veckan. Men den försvinner snabbt sedan.

    SvarSlett
  3. Pussy willows have a long life. Happy Spring planting! Thanks for dropping by.

    SvarSlett
  4. Ja, det går jo fremover mot vår selv om varmen er satt på pause. Så flotte spirer og planter du har sådd. Du får nok en fin avling til sommeren.

    SvarSlett
  5. It's nice to see the sprouts popping up and everything will be growing before you know it.

    SvarSlett
  6. Har aldri hatt drivhus, men ser koselig ut.. Gøy å se det spire og gro.. og at naturen våkner til liv...Fin ny uke til deg :)

    SvarSlett
  7. I also am nurturing a windowsill garden in my home of tomatoes and peppers until it becomes warm enough to plant outside. I tried eggplants but they did not germinate. I love watching everything grow and by summer's end having fresh vegetables. I wish I had a greenhouse like yours, and I'm glad yours survived the winter weather.

    SvarSlett
  8. Hej Lillian!
    Det är trevligt att tänka framåt och snart är dina tomatplantor i växthuset och ger en härlig skörd. Mina tomater och paprika står också här inne. Skall bli skönt att flytta ut dem till växthuset, men det får vänta ett tag till.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...