søndag 30. april 2023

Langhelgen nytes

 katt pus puseatt kattepus

Da er vel våren offisielt kommet. Daisy er ute om natta og tilbringer dagen på verandaen. Er en liten tur inne for å spise litt og tar middagsstrekken på sofaen. Tror ikke hun har tilbrakt så mange timer ute siden september.

leonberger

Til tross for at det har tørket opp på gårdsplassen så er det fremdeles litt buskete inne hos meg. Bella har funnet ut at sommeren kommer rett rundt hjørnet, så hun holder på å slippe vinterpelsen. Det har vært noen dager nå med intensiv børsting.

gåsunger

Et annet sikkert tegn på at sommeren nærmer seg er gåsungene som går fra fine små grå til store bustete gule uhyrer.

gåsunger

Jeg vil si de er penere under første stadiet, enn det de utvikler seg til.

gåsunger

De simpelthen ber om å bli klappet på

gåsunger

I motsetning til disse som ber deg holde deg på tre meters avstand, for å unngå å bli gul fra topp til tå.

gåsunger

De er flotte å ta bilde av da. Se så langt knoppene har kommet, snart er det grønt alle steder i naturen. Det er jo stort sett lau til 17. mai, og om vel to uker er vi midt i mai.

hestehov

På kvelden lukker hestehovene i grøftekanten seg. Venter på sola og varmen neste dag.

katt pus pusekatt kattepus

Om jeg henger ut klær på snora, henter ved eller bare er ute med søpla så stiller Oliver opp for å være med. Så her en kveld jeg tok bilder av gåsungene og hestehoven, så da var han en selvskreven følgesvenn. Han har laupa et par netter, men brått så satt han på verandaen når jeg skulle stå opp en morgen. 

solnedgang

På fredag etter jobb ble det en times tid på verandaen med verandadøra åpen. Jeg satt ikke ute helt til sola gikk ned, for det ble fort forholdsvis kaldt når den var på vei ned. 

solnedgang

Det er tia for orrhaneleik nå, men med all den råtne snøen innover Holleia og de iskalde kveldene... ja så frister det ikke å komme seg dit og ikke minst sitte å vente til morgengryet kommer og spillet starter. Sånn som det har blåst denne helga, så er det ikke sikkert det har vært så stor aktivitet heller. De liker litt penvær de også.

solnedgang

Kanskje neste år blir et år med mindre snø. Det datt jo ned en halvmeter her om dagen, og med slike temperaturer, så så sier det seg selv at det ikke smelter i rekordfart akkurat. 


Ellers i helga så har jeg fått kopp av Sofie med "Verdens beste bestemor" av Sofie. Vi koser oss masse vi og sees flere ganger i uka. Det har blitt litt stolpejakt i helga og ikke minst en tur i fjøset for å se på lamminga.
7 kommentarer:

 1. The kitties and your pup sure look pretty and my goodness, the skies are so pretty there.

  SvarSlett
 2. Ja, det har blåst fryktelig her også, og spesielt i går. Gåsungene er penest i begynnelsen ja. Flott solnedgang, og ikke minst kopp!

  SvarSlett
 3. Har fått en dose hestehov, hvitveis og blåveis på turne min sørover, så kå drar jeg nord igjen. Må se å få tint frem båten i Tromsø nå 😄 God søndag.

  SvarSlett
 4. The sunsets are beautiful. Oliver is a very good companion.

  SvarSlett
 5. Sweet kitties and pup ~ your nature shots are awesome ~ especially the sky shots ~ Wow!

  Wishing you good health, laughter and love in your days,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
 6. Awww on your furbabes. So adorable.

  Spring has sprung in your neighborhood. So beautiful.

  I love that cup. So precious.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 7. Våren har verkligen kommit igång hos dig och det verkar alla dina djurkompisar gilla. Det är klart att det lockar att vara ute när det börjar bli lite varmare och snön smälter undan mer och mer. Vad snällt av Sofie att ge dig den fina muggen :D

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...