fredag 21. april 2023

Stolpejakt på Storefjell

 skitur stolpejakt storefjell

Når Inger Synøve frister med årets siste skitur var jeg litt usikker. Men etter et kvarters betenkning så ble faktisk fristelsen for stor til å utebli. Hr Yr lovet oppholdsvær og glimtvis med sol på søndag. Hjemme bøttet regnet ned og det var tjukk tåke. 

skitur stolpejakt storefjell

Vi hadde ikke sjekket noe på forhånd og ble litt overrasket når det sto stolper langs skiløypa. Men vi gikk nå bort og scannet stolpen og det viste seg at den var aktiv. Da var det jo bare å følge med litt langs løypa. Vi skulle på skitur for å spise niste og kose oss og ikke gå med nesa i telefonen for å få med alle 20 stolpene.

høner

Jeg plukket opp Inger Synøve ved 10 tiden. Jeg var så heldig at jeg fikk være med både til kaniner og høner før vi satte kursen videre i regnværet og tåkehavet. Vi hadde litt bange anelser, men stolte fult og helt på Hr Yr som lovet glimt av sol. 

skitur storefjell stolpejakt

På veien opp på fjellet kjørte vi gjennom tåkebeltet og rundt 1000 meters høyde hadde det kommet 10 cm med nysnø omtrent. Den blå himmelen som var lovet så vi lite til, men det kom ikke nedbør i det minste.

skitur storefjell stolpejakt

Løypene var kjørt opp, så det kunne vært helt glimrende føre. Men det viste seg å være 7 varmegrader og aldeles vindstille der. Tror aldri jeg har vært på skitur på fjellet som det har vært så varmt og vindstille. Det var så stille enkelte steder, at vi simpelthen kunne høre stillheten.

skitur storefjell stolpejakt

Det var glimtvis sol iløpet av dagen, men aldri der vi var. Det var ikke så enkelt å ta bilder, for det var et merkelig flatt lys, samtidig som det var veldig skarpt. For første gang på lenge så brukte jeg solbriller hele dagen. Det var vondt å holde øynene åpne uten.

skitur storefjell stolpejakt

Jeg kjenner jo på det litt i etterkant at jeg ikke gikk litt mer systematisk til verk for å plukke hele kartet. Men det er vel sånn det er hver gang. Det er liksom ikke så nøye der og da, men i etterkant er det rimelig irriterende.

skitur storefjell stolpejakt border collie lundehund

De hadde litt konkurranseinstinkt mellom seg disse hundene. Pink likte dårlig å være bak Findus og Tølle. De ville helst være først de også. Men det var så trått føre når det var så varmt i lufta. Vi hadde smørefrie ski begge to, og det var helt greit på søndag.

skitur storefjell stolpejakt

Det var bare å knipse løs før det ble så varmt at all nysnøen røss av trærne. Siste rest av vinter nytes. Vi snakket om det i bilen ned igjen, vi var liksom ikke helt ferdige med vinteren ennå. 

skitur storefjell stolpejakt

Tror ikke jeg har koset meg så mye før i livet som det jeg har gjort de siste to årene. Dette livet her kan jeg virkelig bare fortsette med. Ikke savner jeg noe og jeg stortrives med alle planene for resten av dette året.

skitur storefjell stolpejakt border collie

Pink er like oppgitt hver gang vi stoppet for å scanne stolpe eller ta et bilde. Hun er mer på at når en er på tur så er man på tur, da trenger en ikke dokumentere eller nyte øyeblikkene.

skitur storefjell stolpejakt border collie

Tåka kom og gikk litt rundt oss, men den holdt seg over og under oss på en måte. 

skitur storefjell stolpejakt

Dette er en utrolig trivelig gjeng å være på tur med. Tror til og med Pink ble litt sjarmert av disse to.

skitur storefjell stolpejakt

Med lengsel i blikket mot Hemsedal. Der skein sola nesten hele dagen så det ut til.

skitur storefjell stolpejakt

Det er utallige valgmuligheter i et hav av kryss på Storefjell. Så det skal mye til at du ikke finner tilbake dit du har tenkt deg.

skitur storefjell stolpejakt

Endelig ble det på tide å sette seg ned for å nyte nista og en kopp med kakao. For er det noe denne gjengen her er god på, ja så er det å nyte godene.


Når jeg er med Hallinger på tur, så er til og med jeg flink til å kose meg i pausene.

skitur storefjell stolpejakt border collie

Pink er en utålmodig sjel, hun er faktisk hakket mer utålmodig enn meg også hun. Men med en håndfull godbiter, så gikk det ann å hvile en liten stund.

skitur storefjell stolpejakt

Sola i Hemsedal holdt seg gjennom dagen, tåka på toppene holdt seg, varmegradene og vindstille var det også hele dagen. 

skitur storefjell stolpejakt

Kursen ble satt mot bilen og vi var veldig enige om å stoppe nede i Gol sentrum for å kjøpe oss middag. Akkurat det hadde vi fortjent.

middag

Medisterkaker og kålstuing blir liksom aldri feil.

stolpejakt

Holder du på med dette?






8 kommentarer:

  1. Det ser ut som en riktigt vintrig skidtur men 7 plusgrader stämmer ju inte riktigt med vinter. Härligt ser det i alla fall ut och vackert även om solen inte sken just på er. Men nu kanske det blir turer till fots i stället och vårkänsla i bilderna :D

    SvarSlett
  2. Your images are full of magic. Unfortunately, I do not practice skiing, so I love reading about your trip in such a decor full of snow. I bet you are now full of energy.
    Thank you for sharing all the details from the road, including the plate with a delicious food!
    Have a pleasant weekend! 😘❤️

    SvarSlett
  3. Nei, jeg holder ikke på med det :-)
    Flott skitur, og utrolig at det kan være så mye snø selv med 7 grader. Koselige hunder!

    SvarSlett
  4. WOW, you still have lots of snow there. That was quite the jaunt you had and it was fun to see the chicken and rooster!

    SvarSlett
  5. I only tried skiing twice and it was difficult for me. Pink is impatient like my dog.

    SvarSlett
  6. Innmari koselig gjenfortelling om skituren vår :)
    Og så hadde du så morsomme bilder av Pink! Håper ho blir med på tur en annen gang også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja om man trenger trekkhund er hun ikke vond å be. Hun gikk jo så greit sammen med gutta dine også.

      Slett
    2. Det kan se ut som om skiføret blir bedre og bedre!

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...