mandag 17. april 2023

Stolpejakten startet i april

slottet

Årets første stolper ble scannet i Oslo midt i april.

Om man ikke driver med jakten på kjærligheten, så kan man i det minste jakte på stolper. Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Jeg har vært med på dette noen år, mest for moroskyld og for å komme seg ut på tur i ukjent terreng. i 2022 hadde jeg 214 stolper, så får vi se hvor mange det blir i år. Det er litt kjedelig med slike stolper som befinner seg i byggefelt, så krysser fingrene for flere i naturen i år.


5 stolper ble plukket da vi gikk forbi dem.

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader. Jeg har funnet ut at det lønner seg å ha med powerbank. Det går fort litt tid og strøm på mobilen når man holder på.

GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
BLÅ – enkel
RØD – medium
SVART – vanskelig



stolpejakt

Her endte jeg opp i 2022


I år arrangeres stolpejakt i enda flere kommuner enn i fjor. Oppstart varierer fra arrangør til arrangør, sjekk områdeoversiken for full oversikt over sesongstart og avslutning. De får ofte nye arrangører utover sesongen, så følg med for ytterligere stolpejakt andre steder i landet.

* *

6 kommentarer:

  1. Jeg er imponert over at du er med hvert år. Jeg nøyer meg med å følge med på deg :-)

    SvarSlett
  2. Man längtar alltid efter att det ska sätta igång men här får jag vänta till mitten av maj. Men då hoppas jag kunna leta för fullt :D Här är de flesta stolparna ute i skogar och annan natur men när jag reste söderut hittade jag många inne i städer. Det är de lokala orienteringsklubbarna som placerar ut dem och då blir det lite olika. Lycka till önskar jag oss båda :D

    SvarSlett
  3. That is quite the hunt for the elusive poles and it's nice that so many participate in such a fun game.

    SvarSlett
  4. That's my kind of hunting. I would have loved to do this.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  5. Fun hunting and you get to travel too.

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  6. wow- that took some organization and good job for whoever did all of this!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...