lørdag 29. april 2023

Fugletitting er oppskrytt

 fugletitting Ask fugletårn

Ved påsketider kom jeg over på nettet at de hadde satt opp et fugletittertårn på Ask ved Tyrifjorden. Nå regnet jeg med at de fleste nysgjerrige hadde vært der og tittet, så det var litt fredeligere. Jeg har jo vært på Østensjøvannet og tittet på fugler i slikt tårn. 

fugletårn ask fugletitting

Der står tårnet ute i vannet og du har fuglene så nære at du simpelthen kan ta på dem. Det var ikke akkurat sånn ved Tyrifjorden, for å si det sånn. Jeg hadde med meg kamera med mest zoom for jeg forventet faktisk å få fuglene litt på skuddhold. 

fugletårn ask fugletitting

Parkerte ved riksveien og krysset jernbanen. Det var en mann som var noen meter bak meg nedover veien. 

fugletårn ask fugletitting

Først trodde jeg det var unger som hadde laget seg trehytte i skauen, men så skjønte jeg at dette faktisk var fugletårnet. Om man skal se fuglene så måtte man vel hatt med seg teleskop, så besøket mitt ble veldig kort i går.

fugletårn ask fugletitting

Det er greit at tårnet står i sumpland, men så langt fra vannet da... Litt lenger ut på våren vil det være høyt gress og siv her, da vil en ikke se noen fugleunger uten i fjorden heller. Nei dette var en skuffelse.

fugletårn ask fugletitting

Dagens fangst, om man kan kalle det det, ble ei and og ei trane.

fugletårn ask fugletitting

Trana var ikke særlig opptatt av annet enn å spise. Den klassiske tranetutingen kunne jeg ikke høre. Det er  en fasinerende opplevelse.

fugletårn ask fugletitting trane

Nei dette er ikke noe tårn jeg kommer til å valfarte til for å være helt ærlig.

fugletårn ask fugletitting

Det sto en mann på taket av tårnet når jeg kom ned og når han bak meg kom opp på taket så ble det tjatring av en annen verden. Jeg trodde kjerringer kaklet jeg, men jammen tok disse to mannfolka kaka. At det skulle komme noen småfugler og sette seg i buskene kunne jeg i allefall bare glemme. 

fugletårn ask fugletitting trane

Det er faktisk bedre å ta bilen mot Oslo og få en bedre opplevelse og slippe kaklete folk i det minste. De som er rundt Østensjøvannet er enten fugletittere eller folk som jogger. 

fugletårn ask fugletitting trane




4 kommentarer:

  1. Hm, det hørtes da ikke bra ut. Det skal settes opp en sånt fugletittertårn i i området i nærheten her også. Håper det blir litt bedre enn det du viser. Flotte bilder av tranen.

    SvarSlett
  2. well, those are great photos but it does look rather messy. The dude on the roof sure sounds like a strange one.

    SvarSlett
  3. Vad synd att det blev en besvikelse och att tornet var så långt ifrån fåglarna. Det fågeltorn jag ibland kommer till är också lite för långt ifrån för att jag ska få bra bilder men en gång fick jag låna en annan persons stora objektiv och fick ganska bra bilder. Det gällern og att ha en väldigt bra utrustning. Det finns bättre platser att fota fåglar på men från tornet har man ändå en ganska fin utsikt. Kul att du ändå fick med en trana på bilderna :D

    SvarSlett
  4. That was at least an interesting discovery. Maybe, with feedback, they can improve the arrangements? At least you know what to expect next time. You got some lovely pictures, and that seems a good thing.
    ERin

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...