onsdag 12. april 2023

Vårfølelse med fuglekvitter

 blåmeis

Til tross for tre katter i hus, så er det fuglekvitter i toppen av trærne rundt. Vårfølelsen kommer med solskinn og snøsmelting. Snart kommer vel vårblomstene hos meg også. Nå er det bare veier i det minste. Skaran er borte og skal en ut i den snøen som ligger igjen, ja så tråkker du til buns.

blåmeis

Viktig med vårstellet når sola skinner. Hr Yr lover at det skal bli sol og varmt til neste uke, vi må bare ha litt regn denne uka her først.

blåmeis

I går var jeg og Patran på første utflukt i Sølvgruvene i Kongsberg. Akkurat det var en flott opplevelse med skikkelig gruvefølelse. Jeg må bare få kikket gjennom alle bildene først og laget innlegget. Greit med noen fakta når en er på et sted der ikke alle har tilgang til daglig.

blåmeis

Det er mange som deler turer og vårfølelser på nettet, og jeg har fått noen nye steder på lista jeg skal besøke utover våren. Noen steder er flotte med hvitveistepper innover i skauen, andre steder er det hendelser som det ligger igjen rester av som er verdt å besøke.

blåmeis

Som du ser er raklene fulltallig, men ennå er de ikke fluffy og gule i det minste. Jeg har ikke ryddet og vasket på verandaen min ennå. Det har vært flere år som jeg har gjort det i påsken. Men påsken i år ble utnyttet på turer og ikke i solveggen på verandaen. Verandaen går ingen steder, og bor man aleine så er det ingen som vasker der heller. Jeg skulle ha vasket inne, jeg skulle ha vasket hunder. Men når det er søle alle steder og pollenet bare venter på å poppe. Ja da er det vel ikke noe stort press på vaskebøtta. 

kjøttmeis

Det eneste er klær som er helt greit å få vasket, litt trasig å ha mye som hoper seg opp om man har tenkt å skifte på senga i tillegg. Finnes vel ikke noe bedre enn nyvasket sengetøy som har hengt ute til tørk?

blåmeis

Nå er det bare å se fram til alle fridagene i mai, ferie i juni og ta turene som de kommer.

blåmeis kjøttmeis

7 kommentarer:

  1. I Sølvgruene på Kongsberg har jeg vært mange ganger. Min bestefar jobbet der, og vi var der mange ganger med slektninger som ikke bodde på Kongsberg. Min bestefar ville aldri være med inn der, for han hadde vært der nok mente han.
    Flotte blåmeisbilder. Vi har fått bar vei inn her også. Det går fremover!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har aldri vært der tidligere, men det var veldig interessant å gå innover i mørket.

      Slett
  2. Fina bilder på blåmesen och talgoxen. Härligt med vårkänslor och nu går det undan :D

    SvarSlett
  3. That little bird is so beautiful and the colors look so soft!

    SvarSlett
  4. Great photos of our feathered friends ~

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  5. Wonderful photos! Such a unique bird! Cheers!

    SvarSlett
  6. Thanks for joining our Thankful Thursday Blog Hop! We are always happy when you hop in!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...