lørdag 6. mai 2023

Ut i min hage

 hagen

Jeg har så smått begynt å gjøre klart i hagen. Tradgardsfagring lurer på hvordan ståa er på hagene rundt om i skandinavia. Ta deg en tur inn selv for å se om du får noen ideer til din egen hage. Eller du kan drømme deg bort i andres hager. Jeg har begynt å klippe ned litt av alt rundt veggene. Bringebærrosene trengtes virkelig å beskjæres. Spørs om jeg må beskjære mer litt seinere i vår, når ting har begynt å spire.

gressløk

Grasløken har kommet ganske langt allerede, mye lenger enn sist jeg tittet inn i drivhuset. Nå er det på tide å vanne litt der i ettermiddag. Har tenkt å ta ut halmen som har beskyttet mot vinterkulla og se om det er liv under der. Håpet er at noen kvister viser grønt og ikke bare brunt og tørt.

jordbær

Denne jordbærplanten har kommet snikende fra andre siden av midtgangen, så denne skal fjernes. Har vel en liten magefølelse på at det er mange andre avleggere av jordbærene som ikke har livets rett i mitt drivhus. Kanskje jeg skal flytte dem utenfor isteden?

sjasmin

Jeg er like glad hver vår som jeg ser sjasminen kommer med sine første grønne skudd. I år er den kanskje blitt gammel nok så den kommer med blomster. Jeg husker ikke helt når jeg kjøpte den, men det er endel år og da var den bitte liten. Så i år har jeg trua.

epletreet

Jeg har en god magefølelse for epletreet, men om det kommer blomster og epler må en vente lenger ut på sommeren for å se.

ananasmynte

Når vi var på hagemessen i vår så kjøpte jeg og Ingrid hver vår ananasmynte. Ananasmynte er en krydderurt med sterk duft og smak av ananas. Blader og skudd brukes i sauser, i te, til kjøtt, fisk, desserter etc. Planten er flerårig, og kan overvintres på et lunt sted ute.

agurk

Agurkplantene spirer som bare det, og vokser nesten like raskt.

squash

Det ser ut til at det blir et par squash planter også, som kan plantes ut i drivhuset.

tomater

Og godt over en håndfull tomatplanter av assorterte sorter. De begynner å bli store og de trengs å pottes om. Jeg byttet en kartong mot de to praktspraglene i dag. Men jeg har fremdeles igjen en del som skal pottes om her også. Kanskje det blir neste ukes oppdatering.



5 kommentarer:

  1. Det är spännande tider nu när mycket börjar växa och annat tar lite längre tid på sig att komma igång. Vad kul med ananasmynta. Jag har aldrig hört talas om det men det låter som en god kryddväxt :D

    SvarSlett
  2. Ja, nå kommer vårvarmen til uka, og da skjer det nok mye både hos deg og her. Jordbær trives nok best ute ja.

    SvarSlett
  3. It's fun when the blooming season starts and it's fun watching all of the beauty emerge!

    SvarSlett
  4. Hej Lillian!
    Det växer fint både ute och inne hos dig. Gurkor växer fort, har precis i veckan sått mina. De hinner bli lagom stora tills det är dags att ta ut dem till växthuset. Det är en härlig känsla då man kan ta ut både tomater och allt annat till växthuset. Nästa vecka skall det bli varmare, hoppas det håller i sig.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlett
  5. Mmmmm … har akkurat funnet hestehov og naboen har 8 hvite krokus i bedet sitt. Vet ikke om «snørose» teller 😆 Nydelig å se det spirer og våres, og joda det er håp her i Tromsø også. Ha en god kveld .

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...