tirsdag 16. juni 2020

Badenymfer i solnedgang


Har du sett noe så nydelig? Til tross for iherdig nedrøyting er Bella utrolig flott synes jeg. Hun er så stille og bedagelig og ikke minst nysgjerrig. Egentlig er det litt flaut å ha henne med seg på stranda når det er endel folk der. Hun står og glaner på folk, og er det noen som er litt interessante ja så snur hun seg etter dem for å få med seg alt.


På søndag fikk vi lurt med oss Kjersti og Frida på Røsholmastranda. Da var vi der såpass seint at det ikke var så veldig mange igjen der. Men i går når jeg var der for å plukke opp Patran etter jobb, da var det adskillig flere der. Klart jeg var der litt tidligere enn på søndag så det hadde sikkert noe å si.


Jeg skal hente Patran på jobb i kveld også, så da blir det ny baderunde på oss. Kanskje jeg skal ha med meg badetøy også, i går hadde jeg kjole som jeg løftet opp og på søndag var det sjårts. Jeg ble lettere våt begge dagene, så det er vel bare å innse at badetøy er saken når en er på stranda.


Jeg hadde ikke med meg kamera i går, for jeg hadde tatt så mange bilder på søndag. Ikke er det så greit å ta bilder på ei full strand heller, men det var absolutt et eksemplar som jeg kunne tatt bilde av i går. En lettere aktiv småbarnsfar. Om alle tre ungene under solealder var hans, eller om han bare hadde med en nabounge også vet jeg ikke. 


Når jeg og Bella kom så møtte jeg dem på stien fra kiosken og til stranda. Da skulle dem ha is. Stille rolige unger som leika i vannkanten etterpå mens "prakteksemplaret" fulgte med bak solbrillene fra strandstolen. Siden Bella står å glaner på folk, så var det ikke unaturlig at jeg kikket litt rundt jeg også. Jeg må jo tross alt følge med på bikkja mi, ikke sant?


Når det var på tide å dra så gikk han ut i vannet med en og en unge, skyllet av all sanda, hentet stort badehåndkle og pakket inn ungen, bar den på land og plasserte den på fjellet litt lenger inn på land. Ny unge og samme prosedyre, plassert ved siden av forrige reine unge. Med tre unger på geledd på land, pakket han sammen matbokser og strandleiker i sekken sin. Så tok han minste ungen på armen og de forsvant til bilen. Håper virkelig den dama hans verdsetter den jobben han legger ned, for det der var slett ikke hvermansenpappa.


På søndag badet Kjersti, men jeg fikk ikke legge ut bilder av henne... kan ikke skjønne det. Så da får Frida ta seg av poseringene for kamera. Bella er ikke så opptatt av pinner selv, men når andre har dem så skal hun gjerne ha tak i dem.


Hun har en liten fordel for Frida med mye kortere bein, så med litt takt og sluhet, så la hun en plan for å få Frida sin pinne.


Frida svømte på harde livet og Bella labbet makelig ved siden av, ventet bare på rett øyeblikk.


Frida var riktig så sikker på å beholde den pinnen.


Da tok likegodt Bella og duppet hele Frida under vann, men Frida holdt like godt på pinnen etterpå. Så det ble ingen pinne på Bella. Men i går fant hun egen pinne som hun leiket litt med, men det var liksom ikke så gøy når hun ikke tok den fra noen.


Sola nærmet seg solnedgang og jentene ventet vel helst på at det skulle skje noe. De fulgte litt med på noen menn som dreiv med radiostyrte biler. Bella hadde nok veldig lyst til å hente den ene bilen som spant rundt oppover bergknattene nedenfor kafeen.


De skjønte ikke helt at Kjersti ikke kunne gjemme godbiter til dem i bikinien, men man kan aldri vite tenkte de... Kjersti har jo stort sett noe godis tilgjengelig. 


Frida var til tider litt i overkant linselus, men jeg er ikke så interessant i og med at jeg aldri flyr med godis i lommene. Det er bare når jeg går på kurs med hundene. Hjemme er det dårlig med utdeling av slikt.


Ronja var litt småtufs i går ettermiddag når jeg kom hjem fra jobb. Spørs om hun hadde forsynt seg litt i overkant av beina de har fått å gnage på i bingen. Hun spiste sikker bare på trass så Hailey og Bella ikke skulle få det beinet hun hadde karret til seg. De får ett hver og ett til overs i hver hundegård, så det ikke skal bli noe knuffing. Litt måtte de ha å finne på når jeg var på Verdens Ende på torsdag. Beina er store og grove så da har de bein en ukes tid eller så. Men det kan nok bli litt mye for en grådig cocker.


Når en har med hund, så er det veldig mange som kommer bort for å snakke og hilse på. Når de til og med kommer bort for å klappe en våt hund i vann... tja å si at det er noen fornøyelse, det er å dra det litt vel langt vil jeg si.


I går var det utrolig mange som kom bort for å snakke. Det er da mange store hunder, men det virket ikke som om de hadde sett det tidligere. Ei dame lurte på hvor stor Bella egentlig var. Da jeg svarte at hun sto på bunnen og ikke svømte når vannet blasket nesten opp på magen min, så kikket de to ganger. 


Som regel er det eieren som drar hunden ut i vannet og ikke hunden som drar eieren opp på land... Det var et øyeblikk jeg lurte på om det var Frida eller Kjersti som kom til å vinne den drakampen der. For "slipp" ville ikke Frida høre på. 


Men hun ga seg når Kjersti ikke ville på land. Du ser at her tenker Frida, skikkelig oppgitt er hun over den talentløse eieren sin som ikke gjør som hun vil.


Bella er jo like nysgjerrig som alltid og står og glaner helt uten hemninger på det hun lurer på. Innimellom så fulgte hun med på måkene som egentlig var ganske innpåslitne i går. Med mange små unger så er det vel ikke så vanskelig for dem å nappe til seg litt nistemat.


Like greit å lukke øynene når en blir sprutet på. Man kan jo aldri vite hva som blir kastet neste gang...


Når jentene egentlig var forsynt med badelivet og svømmeaktivitetene, så ble det en runde eller to på land. Nå hadde de fleste andre dratt hjem, og vi ventet egentlig bare på at sola skulle si takk for seg også.


Frida i solnedgang, skulle ikke tro at hun har gjort annet enn å posere i hele sitt liv.


Badenymfer i solnedgang





1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag och jag har suttit med ett leende genom hela inlägget. Tack för det underhållande referatet :D Jättefina bilder och det är superhärligt att se hur hundarna njuter av bad och att det trivs så bra tillsammans.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...