mandag 29. juni 2020

Badetur i elva


Ny mandag og ny uke. Den siste uka i juni, og en tredjedel av sommeren er over. Noen vil vel si at den så vidt har startet. Jeg skal jobbe to uker til før jeg har ferie, så det er ikke fult så farlig med været for min del, men det trenger ikke regne hver dag.


Merethe og Marius var hjemme i helga, da ble det litt klipping av hunder. Så nå er de ganske stutte i stakken disse flatene. Kvister og bading gjør at det blir skikkelig harde kladder som ikke bare er til å børste ut. Bella hadde også et par av dem, men der var jeg ikke fult så generøs med saksa som på de andre. Merethe klippet et par hunder også, for det er greit å være to når man holder på med slikt.


Det har vært både regn og torden i helga, men det er fortsatt like klamt og lummert synes jeg. Jammen er det godt å ha elva like ved så en får avkjølt seg litt, men når det har regnet masse blir det ganske brunt vann etterpå. Da er det greit å holde seg unna til tross for at det kun er jord og sand som er virvlet opp eller raset ut i vannet lenger opp.


Men det er jo mandag i dag, så da skal en vel kanskje ramse opp ting en er glad for kanskje? Jeg er glad for at det er litt sånn smådårlig vær for da skal ikke Patran jobbe. Da er hun her. Det er Ronja glad for også, for da får hun ligge i senga hennes. Hundene får en runde rundt hengebrua på kveldstid igjen, for det er sånn noenlunde levelige temperaturer. 


Jeg er glad for at det er mye å ta bilder av i naturen om dagen, det er stadige endringer og nye blomster som spretter ut. Nye insekter som klekkes og andre fasinerende vekster. Jeg er glad for at jeg ikke er blitt glemt selv om en har ferie. Ikke verst å få overraskende feriebilder til sendt, nesten uoppfordret. Flotte bilder som gjør en bitte litt missunnelig...


Ikke minst er jeg glad for at det ikke er 30+ i skyggen lenger, men mer levelige temperaturer for både to og firbeinte. Godt å ha rennende vann i nærheten så en kan bade og avkjøle seg.


Det er ikke bare jeg som er glad for vannet. Hundene svømmer rundt alle sammen.


Jeg er glad jeg ikke er så forfengelig at jeg må ha sminke på meg for å gå ut døra hjemme, jeg kan dra både på jobb og butikken uten å sminke meg. 


Bare å gape så renner det rett ned i magen.


Buske som beveren har gnagd ned lenger opp i elva.


I sommer har jeg bestemt at nesten hver dag er en skjørt eller kjoledag. Lengden og fasongen bestemmes av om jeg skal være hjemme eller om jeg skal på jobb. Det er ikke alt som passer seg på jobb faktisk. Vaser en hjemme så kan vel praktisk talt endel klær droppes, så sant man ikke har besøk da.


Jeg skal ligge minst ei natt i telt i sommer, på fjellet, med solnedgang og sol oppgang.


Sommeren er også tiden da man kan ligge på ryggen og bare nyte at det er sommer, tanke på ting som egentlig ikke er så vesentlige, men som er veldig hyggelige. Dagdrømme er jeg ganske god på, egentlig er jeg ganske god på å drømme om natta også. Det er ikke mange nettene i året jeg er drømmeløs. Men det er vel om natta hjernen renses, så da må den vaske bort noen tanker.


Nyt uka som kommer, finn noen gleder og kanskje en ting eller to å se fram til. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...