tirsdag 23. juni 2020

St. John's Eve


Jeg må innrømme at det aldri har slått meg at denne Sankthansaften kunne hete noe annet enn Sankthans i andre land heller. Men for å slippe å skrive det samme år etter år, ja for når det er Sankthans så må man jo nesten nevne det, ikke sant? Men Hr Googel er kjekk å ha, det er utrolig hva man finner ut med den karen der.


St. John's Eve, som starter ved solnedgang 23. juni, er festen før feiring av døperen Sankt Johannes. Lukasevangeliet uttaler at Johannes ble født seks måneder før Jesus; derfor ble festen til døperen Johannes fast 24. juni, seks måneder før jul i henhold til den gamle romerske beregningen.


Noe annet som hører med til Sankthans er blomster, eller helst sju forskjellige som man skal ha under hodeputen. Akkurat i år er ikke det så nøye kjenner jeg. Jeg trenger ikke drømme om noen spesiell. Jeg sover bra aleine og nyter egentlig verandalivet etter jobb på sommeren. Er det varmt får hundene en tur i elva og det er det, eller en tur om kvelden når sola holder på å gå ned.


Jeg er ikke bortskjemt med turselskap, så det går helt greit å ta en runde på egenhånd med hundene.  Denne uka har det vært forholdsvis rolig i det minste. Ting ser ut til å komme til en varig løsning datamessig, så det er feriemodus med lave skuldre om et par uker. Det er et par stykker som har startet ferien sin allerede, så da er det glissent i gangene igjen. Endel har fremdeles hjemmekonntor, dem om det sier jeg. Da hadde ikke jeg fått gjort stort.


Det fine med å være bare meg er at om en blir litt småtrøtt på ettermiddagen, så er det bare å sige litt ned på sofaen på verandaen og ta seg en liten dubb uten at noen kommenterer at man sover "igjen". Man kan bare nyte dagene som siger avsted uten å måtte noen verdens ting. Det er jo ingen andre som gjør ting heller, så det en ikke gjør i dag, nei da gjør en det kanskje i morgen da... ja om det ikke er for varmt, eller det er noe annet som friste mer.


Jeg hadde ikke noe glad mandag innlegg i går, nei det blei liksom bare med denne bokanmeldelsen. Jeg begynte på en annen bok som kommer i morgen regner jeg med. Den var veldig bra, så en blir liksom bare sittende og lese for å finne ut hvordan det går. Krimbøker er litt forutsigende blitt, man tenker seg til hvem som er morderen ganske tidlig, for det er aldri den åpenbare. Etter å ha lest en god del krim i det siste, så var det helt greit å starte på ei bok som var mer dagligdags. Jeg liker sånne bøker som er skrevet i "jeg" form og som omhandler dagliglivet. Hvordan hvermansen kommer seg ut av hverdagskriser som man tilfeldigvis havner i, sånn  helt uplanlagt.


Bøker som minner litt om hverdagsblogger. Ja for bøker som er skrevet som dagbøker er de beste, da man venter på hva som skal skje dagen etter, på en måte. Hva slags bøker en liker å lese varierer litt på hvilket hummør en er i også. Noen ganger liker man finurlige bøker, andre ganger er det helt greit at det egentlig ikke skjer all verden. Jeg leser heller ei bok, enn å sette meg ned for å se på tv på kvelden. Tv blir det mest av på vinteren, på sommeren tilbringes tiden på verandaen.


Til helga blir det sjukebesøk her, da kommer Marius og Merethe hjem. Marius har brukket kragebeinet, så han trenger litt miljøforandring. Lange uker når man ikke får lov til noen ting annet enn å eksistere omtrent. 



2 kommentarer:

  1. Här var det många fina bilder på blommor. Det är en härlig tid och visst är det skönt att kunna göra precis vad man vill utan att få kommentarer från någon om det. Men det är tudelat. Jag tror att vi båda saknar någon som bryr sig om vad vi gör. Jag saknar det jag hade och vill inte ha någon ny och du saknar att ha en person i ditt liv. Men eftersom det är som det är får vi vara glada för att vi trivs i vårt eget sällskap :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er godt en trives med seg selv 😊 Det er verre med lange vinterkvelder. Sommeren er nydelig alene...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...