mandag 6. september 2021

Grotli

 Grotli høyfjellshotell

Ja hva gjør man en ettermiddag i slike omgivelser?

Grotli

Man sitter ikke inne til tross for flott hotellrom med egen veranda. Nei man låser døra og legger ivei oppover i fjellet. Må jo holde statistikken oppe med rundt 20 000 skritt hver dag. 

Grotli

Jeg og Bella fant en grusvei bak hotellet som satte retningen mot skitrekket. Det er passelig langt tenkte jeg, da rakk jeg en dusj etterpå før vi skulle spise middag.

Grotli

Noen steder ser det ut til å være rundt sankthanstider.

Grotli

Myrulla sto tett i tett, dog litt pjuskete etter noe regnvær så det ut til.

Grotli

Når vi nærmet oss toppen av skitrekket gikk vi litt til venstre slik at vi kunne få til en runde ned igjen til hotellet nesten nede ved vannet.

Grotli

Blåklokkene i fjellet er ekstra mørke blå.

Grotli

I etterkant har jeg jo sett at det var dumt med to netter på Jølster. Det var vel den plassen som det var minst å ta seg til på hele turen, samt det dårligste hotellet. Sjekk for neste gang jeg skal på tur om en ti års tid eller så.

Grotli

Noen har vært ute med ostehøvelen sin.

Grotli

Planen var en tur til innover fjellet dagen etter, men da var det både tåke og regn i lufta. Så det ble med tanken.

Grotli

Jeg håper jeg har gitt deg litt inspirasjon til fjellferie neste sommer, eller kanskje allerede i høst? Jeg er ikke ferdig med fjellet i år, så det blir noen turer i nærområdet utover høsten. Ja om været holder seg. Fjelltur i regn gidder jeg ikke.

Grotli

Triveligste turselskapet en kan tenke seg. Bella er enig i alt hun.

Grotli

Da vi hadde gått et stykke bortover fra skitrekket dumpet vi inn på en sti. Jeg regnet med at den gikk rett tilbake til hotellet, så jeg valgte å følge den til en forandring. 

Grotli

Den norske fjellheimen leverer dag etter dag.

Grotli

Jeg måtte le når torvtaket ikke gadd å være på taket, men regnet seg utover veggen isteden.

Grotli

På vei til matsalen ble det litt fotografering med mobilen. Grotli Høyfjellshotel er virkelig et sted å overnatte.

Grotli høyfjellshotel

Det er et hotell med stil og sjel og må være en fornøyelse å drifte.

Grotli høyfjellshotell

Du ble henvist plass og middagen ble servert ved bordet.

Grotli høyfjellshotell

Ingen av de som serverte hadde mer enn to bord, så det var veldig avgrenset med hva som var kontaktpersoner mellom gjestene.

Grotli høyfjellshotel

Salat med lokal skinke til forrett

Grotli høyfjellshotel

Gris som var så mør at den regelrett falt fra hverandre når en skulle skjære i den. Stekte grønnsaker er mye bedre enn kokte.

Grotli høyfjellshotel

Med hjemmelaget karamellpudding til dessert, så var det ikke så mye annet enn hotellrommet som fristet resten av kvelden.

Grotli

Solas siste stråler og det var på tide å trekke inn på rommet og lukke verandadøra. Mange timer i fjelluft gjør at en blir litt sigen om kvelden. Jeg har stort sett kommet meg i seng til midnatt hver kveld i ferien.

Navnet kommer av gammelnorsk. «grjót», stein. Her ligger Grotli Høyfjellshotell som er et godt utgangspunkt sommer og vinter med gode turmuligheter. Skridulaupbreen ligger i sør, Breidalseggi i vest og Vassendeggen i sørvest. Ved hotellet er det et alpinsenter og flere skiheiser. Det er godt ørretfiske i flere vann ved Grotli og fiskekort fås kjøpt på hotellet. Fra Grotli går det DNT-rute til Danskehytta, turen dit tar fire timer. Det er også tursti til Kjerringkjønn.


3 kommentarer:

 1. Ja, jeg må innrømme at en fjelltur i de traktene ser fristende ut. Så får vi se om det blir realisert. Flotte bilder, og du er heldig med turkameraten din som alltid stiller opp :)

  SvarSlett
 2. What a wonderful room you had. Love that you have a veranda. Beautiful. I would have loved to join you on the your hike. Such beautiful shots.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week. ♥

  SvarSlett
 3. Jättefint hotell och vilken god middag du blev serverad :D Underbart väder och det ser ut att ha varit en härlig vandring.
  Mig har du absolut inspirerat trots att jag är en inbiten fjällälskare redan. Det kanske inte blir någon mer tur upp på en topp i år men nästa år hoppas jag att kroppen orkar och möjligheterna finns :D

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...