onsdag 29. september 2021

Partisanersteinen 689moh

 Øvre Kollsjø

Det er en utrolig flott tid vi er inne i nå, varme høstdager uten antydning til regn. Men det kunne godt komme litt regn snart, det er stusselig å gå i skauen og det er så tørt at det kråser under beina.

høstfarger skauen

Jeg tror naturen har kalender, for det har ikke vært frostnatt ennå som jeg har fått med meg. Men høstfargene er kommet i lyngen. Mangler ennå litt i buskene, men på bakken får en høstfølelsen.

høst lyng

Synd den nye linsa til kamera ikke er noe glad i makrofotografering, så det blir nok ei ny. Om ikke i dag, så kanskje i morgen?

kollsjø

Da jeg dro oppover til Kollsjø'n så var de i full gang med så sprenge og grave stein fylle ut i grøftene og veien var ikke særlig kjørbar egentlig med min bil. Elgen likte heller ikke slikt leven, den kom i full galopp gjennom skauen og prøvde å sette seg på panseret mitt. Men jeg fikk stoppet, og den beina videre.

høststemning

 Med over tjue varme grader så hadde jeg hatt på meg litt tjukk genser, men man bør være litt forsiktig med å kle av seg om høsten. Fort gjort å bli forkjølet og det er nok folk som hoster og harker.

bjørnlitjern

Bjørnlitjern ligger der uten et snev av bjørn de gangene jeg har gått forbi. Det er veldig idyllisk og endel stopper der i solhellinga på seinvinteren og tar nista si har jeg sett.

golden retriever leonberger

Det var nok av muligheter for hundene til å både slukke tørsten og avkjøle seg.

partisanersteinen flat coated retriever golden retriever

Skulle tro de husket sist vi var der, men det var to år siden viste det seg i turboka oppe ved benken i vannkanten til Totjerna. 

partisanersteinen

Fortsatt samme tauet til å holde seg i om man er litt dårlig til beins. Men er man dårlig til beins så har man kanskje ikke orket å gå de snaue fem kilometerne fra parkeringa heller?

totjerna partisanersteinen

Bakken opp er ikke lang, men litt bratt. Men når man kommer opp så er det et eventyrlig syn som møter deg. Vel verdt å gå for å få det med seg.

Totjerna

Mellom disse tjerna er det en smal bit av fast skaubund som det går sti på, rundt ellers er det forholdsvis bløtt av myr. Denne gangen var det ikke så bløtt, så jeg tok en runde rundt det ene tjernet for å få litt utsikt før vi gikk ned igjen.

totjerna partisanersteinen

Om du følger stien videre kommer du til Hestebrenna. Jeg har aldri gått dit herfra, men det er ikke så lange biten over. De gangene jeg har vært der har jeg gått opp ved Tjuvenborgen.

totjerna partisanersteinen

Det står ei informasjonstavle der med gradestokk og kart over cellene fra 2. verdenskrig.

totjerna partisanersteinen

En partisan er et medlem av en irregulær militærstyrke som kjemper mot en fremmed makt eller armé som angriper eller okkuperer et landområde. ... Ordet kommer fra det franske partisan som igjen er lånt fra italiensk partigiano som betyr «delaktig, tilhenger» og er dannet av parte, «del».

totjerna partisanersteinen

Steinen ligger fint til i vannkanten, med både slippkontainer og signatur fra to konger.

totjerna partisanersteinen

Utstryret står der så det er bare å ta med seg mat og litt til opptenning.

totjerna partisanersteinen

Jeg slo meg ned en liten stund for å lese i turboka, da viste det seg at det var nesten nøyaktig to år siden jeg var der sist. Mange kjente hadde vært der etter meg. Litt dum turbok egentlig, for en kan bare fylle inn dato og signatur på nummererte linjer. Det var snøtt 300 signaturer siden jeg var der sist.

totjerna partisanersteinen

Idyll

leonberger

Man skal kose seg litt på tur, man trenger litt tidsfordriv når de andre holder på å snuse under hver tue. Man må passe på før jakta begynner for fult, da kan man brått gå på en magesekk som de ruller seg i. Har den ligget noen dager så vil man ikke ha hunden inn i bilen igjen, for å si det sånn.

totjerna

Når turboka var ferdig lest og signert så gikk vi videre rundt det ene av Totjerna før vi fulgte samme stien ned til veien igjen. Det er forholdsvis tett skau så noen bushing ut i det blå frister ikke så veldig akkurat der. 

totjerna

Jeg storkoser meg på slike steder. Flott natur, hunder og et fotoapparat så er jeg i mitt ess. Jeg har forresten bestilt meg ny linse til kamera. Jeg liker godt å ta makrobilder, men Tamron linsa var ikke særlig god på det. Tidligere har jeg hatt Sigma linse og vært knallfornøyd, så nå har jeg bestilt meg ny Sigmalinse siden den forrige sa takk for seg. Er du ikke så opptatt av makrofotografering så har jeg Tamron linse 18-200 med Nikon feste til salgs. Lite brukt da jeg kun har hatt den et par måneder.

Partisanersteinen

Det var så tørt i myra at multebladene hadde visnet isteden for å forandre farge.

totjerna partisanersteinen

Fristet med et bad, helt til en kjente på temperaturen.

totjerna flat coated retriever

Ei mil er ikke noe problem om man nærmer seg 10 år om et par måneder.

leonberger

Det er en flott tid framover nå som båndtvangen er over og de kan løpe i skauen og strekke på beina.

flat coated retriever partisanersteinen

Tessy er sprekere enn noen sinne og ble ikke stiv dagen etter engang. Hailey var litt stiv på kvelden etter at hun hadde sovet, men virket bra dagen etter.

flat coated retriever

Hun var ikke så interessert i å stå rolig lenge, så det var bare å knipse løs når hun var i nærheten.

partisanersteinen totjena flat coated retriever

Håper på litt regnvær så det ikke skal være så tørt alle steder, så kraftverket får fylt opp magasinene sine og sola kan skinne igjen så det kan bli flere fjellturer.

totjerna flat coated retriever

Nesten eneste stedet med utsikt der.

partisanersteinen

Det var noen skyer, men de var liksom aldri foran sola. Så på kvelden var jeg ganske varm i kinna. Herlig med slike temperaturer som det har vært i høst.

partisanersteinen myr

Mange år siden denne døde.

tyttebær

Så vendte vi nesa mot Øvre Kollsjø'n og parkeringa.

Øvre Kollsjø'n

Siste dukkerten ved bommen før det var bilkjøring hjem.


8 kommentarer:

 1. Så flotte høstbilder! Fargene i år kommer ikke av frost men av tørke. Har du ikke fått noe regn hos deg enda? Her kom det natt til i går 61 mm på 18 timer, så jeg er forsynt med regn og vel så det ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det regnet på mandag og skal regne resten av uka. Dette er en tur for noen dager siden.

   Slett
 2. I thank you wholeheartedly for your so beautiful visit at ~ My little old world ~!
  Enjoy your day with gladness
  Xx Daniela

  SvarSlett
 3. So beautiful. I would enjoy seeing that in person. Your pups are precious and they sure love the water.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday. ♥

  SvarSlett
 4. Vädret fortsätter att vara fantastiskt hos dig och det blev en superhärlig tur för dig och hundarna. Här är det tjockt med moln och lite regn då och då så jag är glad för att få se allt det fina hos dig :D Väldigt fina bilder.

  SvarSlett
 5. Thanks so much for sharing these fabulous photographs. A joy to behold!

  SvarSlett
 6. You always take such beautiful photos. The dogs enjoyed their swimming too. We have had so much rain this year and not much summer at all.

  SvarSlett
 7. vilken härlig höstutflykt. Mycket att njuta av i riklig mängd. :) Så vackert!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...