søndag 19. september 2021

Uka som gikk #37

golden retriever

Et liv med hund er et aktivt liv... og jeg storkoser meg! Den nye linsa til kamera kom i posten og jeg knipset høstbilder ved Stalla for å teste ut makrofotografering. Wow nå ble det gøy å ta bilder igjen når kamera tar bilder når jeg vil og ikke når det selv vil.

 Ukas drivhus

tomater

Daglig omtrent plukker jeg inn en tallerken med tomater fra drivhuset. Jeg har fem forskjellige typer som er modne nå om dagen. Squashen er det ikke så mange igjen av, men de få som er igjen må stå noen dager til før jeg kan kappe dem inn.

fontene søndre torg hønefoss

Ukens tanke 
Uka startet med feriedager, men også en vond ankel. Jeg har nok vært litt i overkant aktiv de siste ukene. Ja egentlig hele sommer, så nå blir det  vel litt pleie framover. Men å sitte rolig er ikke akkurat min sterke side, og hundene trenger turer så en løsning må man prøve å få til. Men når man skal holde seg i ro så kan man vaske hus, for det har blitt nedprioritert. Når det bare er meg og ikke noen som kommer på besøk så er det ikke så farlig, er det vel? Når jeg først var i gang så ble det bading av hunder. Jeg må også gre gjennom pelsen til Bella da hun skal på utstilling i oktober, så tiden skal nok gå. 

Ukens favoritt dag 

ku kongens utsikt

Favorittdagen denne uka var tirsdagen da jeg møtte Patran etter at hun var ferdig med skiftet sitt på Kleivstua. Vi tok en kveldstur ut på Kongens utsikt for å fange solnedgangen. På veien måtte vi gå gjennom en flokk med kuer. 

Ukas til salgs

linse

Er du ikke så opptatt av makrofotografering så har jeg Tamron linse 18-200 med Nikon feste til salgs. Lite brukt da jeg kun har hatt den et par måneder. Linsa selges med solskjermer, som på bildet. 1800,- kroner, jeg kjøpte den ny for 2500,-

Ukens arbeid 
Denne uka ble det bare to dager med jobb, de andre hadde jeg ferie. Så det ble litt å ta igjen kan du si. Merket når klokka ringte at det var blitt mørkere på morgenen allerede i forhold til torsdag når jeg var på jobb sist. Arbeidsuka ble avsluttet med å spise ute med Siv fra jobben.

Ukens opptur 

partisanersteinen flat coated retriever

Forholdsvis snill tur til Partisanersteinen i dag, da mesteparten går på grusvei. Vi så ikke en levende sjel på turen vår, så det var bare å nyte feriedagen.

middag

På fredag var jeg og Siv ute for å spise middag. i prøver å finne oss et nytt sted innomellom. Nå var turen kommet til Gaztro for folk har sagt at de har veldig god mat. Jo maten var god, men jeg hadde nok sløyfet veldig foran. Eplekaka jeg fikk til dessert var ikke fra hverken den dagen eller dagen før for å si det sånn. Og jammen tror jeg ikke jeg nesten måtte leite for å finne en enslig bitte bitte liten vaniljeiskule. Skal vedde en del på at det var Firstpriceis i tillegg. Sjokoladefondanten til Siv var heller ikke av den flytende sorten. Ikke at jeg er noe kokk, men litt har jeg plukket opp fra matkonkurranser på TV. Nei der kommer jeg nok ikke til å spise igjen.

Ukas kino

* *

Ingenting å le av er overraskende morsom. Den klarer å balansere et alvorlig tema med overskuddspreget humor og varme. Filmen viker ikke unna å fortelle om lidelsen sykdommen påfører pasienter og pårørende, men viser også at en god dose humor kan være ypperlig smertelindring mens det står på. Om du har tenkt å se kun en film i år, så er vel dette en god kandidat. At den skulle treffe så på kornet overrasket meg, og du levde deg inn i filmen så tårene trillet blant mange i salen. En utrolig sterk og gripende film med snert. Den tar kreften på kornet både for syke og pårørende. Terningkast 6! En film som er verdt å se.

Ukens anbefaling 

leonberger

Etter en aktiv dag ute så er det bare å nyte kvelden, lag deg en god kveld du også!

Ukas tarotkort

tarotkort

Ukens generelle tips 

6 kommentarer:

 1. Så flotte macrobilder, og gratulerer med ny linse!

  SvarSlett
 2. Mest morro å ta bilder når utstyret er i orden ja.. du tar flott bilder både av hunder og vakker natur... Ønsker deg ei fin kommende uke <3

  SvarSlett
 3. Kul med ett nytt och bättre objektiv. Jag tycker att du alltid har fina bilder men kanske ser du själv en liten skillnad. Veckan har varit full av aktivitet som vanligt men vad trist att du har problem med ankeln. Det är svårt att hålla sig stilla och med alla hundar som vill ut är det nog nästan omöjligt. Hoppas att du ändå lyckas bli bättre snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nok vært litt i overkant aktiv i sommer, så anklen jeg har brukket for en god del år siden trenger hvile. Blir litt mye for både plate og skruer som har sittet der siden 2008. Bildene er fine, men med det forrige objektivet så ville ikke kamera ta bilder ved makrofotografering. Så jeg måtte ta bilde med lengre avstand og klippe ut en del når jeg skulle bruke dem. Da får en ikke samme kvalitet med dybde og skarphet der en ønsker.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...