lørdag 11. september 2021

Fem en fredag #36Veckofrågor

Rognebær

Denne uka ble det fem en fredag på en lørdagskvel. Jeg har vært på hyttetur og da har man veldig mye mer å finne på enn å skrive blogg. For for et døgn det har vært. Men det kommer det mer om seinere i uka. Fem en fredag, på lørdag med Elisa Matilda, Om du går inn på Elisa Matilda side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...


Vad har du gjort mest i veckan?
Jeg jobber med regnskap, så det har vært månedsavslutning på jobben. På ettermiddagen har det vært planlegging av hytteturen som  jeg kom hjem fra i ettermiddag. Med hunder i hus så blir det turer med dem etter at en har spist middag. Så denne uka har det vært veldig lite variasjon egentlig.

Rognebær

Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort?
Jeg skulle vel egentlig ønsket meg flere fjellturer. I går ble det lang skautur, men det er liksom ikke helt det samme som en fjelltur med mye utsikt. Men på mandag blir det en ny fjelltur på meg.

Rognebær

Vad har du tittat på i veckan?
Jeg titter på en reality serie som var veldig populær for mange år siden. I år har Robinson ekspedisjonen kommet tilbake på Tv3 med ny sesong fra sydhavnen. Ellers er det ikke mye titting på meg, dagene går mest i ett og da er det greit å ikke se på skjerm på kvelden når en ser på skjerm hele dagen på jobb.

Rognebær

Hur har du sovit?
Jeg sover egentlig alltid veldig godt. Jeg ligger aldri å vrir meg for å få sove, men jeg har noen våkeøyeblikk iløpet av natta, men jeg ligger ikke våken.

Rognebær

Vad ser du fram emot med helgen?

Er vel ikke noe spesielt denne helga i og med at jeg har vært på hyttetur fra fredag til lørdag, og planlegger fjelltur på mandag. Jeg har ferie tre dager neste uke og de skal ikke tilbringes inne, for å si det sånn.


Det har vært mye diskusjon om rognebær de siste ukene. Nettopp det med mye eller lite rognebær er jo et subjektivt begrep, for ingen teller jo. I år kan man likevel trygt si at det er mye rognebær, i hvert fall her på Østlandet. Når det bugner i store klaser kan man si at det er mye og mer enn vanlig. Vi legger jo mest merke til om det er veldig mye eller uvanlig lite. Er det midt imellom tenker vi ikke så mye over det. Statsmeteorolog John Smits opplyser om at det er ingen påviselig sammenheng eller noe bevist statistikk som kan bekrefte myten i noen retning. Dessuten går det i sykluser for alle bærtrær hvor mye eller lite de bær har. Det har ingen innvirkning på været. Vi må nok heller se bakover. Se hvor gode vekstvilkårene og fuktigheten var de to foregående sesongene.


3 kommentarer:

 1. Det med rognebær kommer alltid opp hver høst. I gamle dager sa de at rognebærtreet skal ikke bære tungt to ganger, altså ved mye rognebær skulle det bli lite snø. Men disse værtegnene er enten eller alt etter som hvor en bor. Noen sier nemlig at hvis det er mye rognebær skal det også bli mye snø. Jeg tror at vi skal vente og se ;)
  Uansett er det veldig mye rognebær i år samme hva det betyr.

  SvarSlett
 2. Här är det inte heller någon tvekan om att det finns mycket rönnbär i år :D Jag tror inte på någon väderpåverkan men det är alltid kul att se hur vintern blir efter de olika bärsäsongerna :D Hur som helst så är det väldigt vackert med alla röda bär som hänger i klasar överallt.

  SvarSlett
 3. Ja, det är otroligt mycket rönnbär här i Dalarna också och det var mycket i Skåne med när jag var nere förra veckan. Träden kroknar under tyngden. Men det är fint, man blir glad av höstfärger.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...