mandag 20. september 2021

Stolpejakt på Røyse

 hole kirke

Sola skinner og man har fri fra jobb, så da ble det stolpejakt på Røyse. Dagen startet ved Hole kirke for å finne den første stolpen.

leonberger

Mange av stolpene på Røyse tror jeg er beregnet på sykkeltur, for det er alt for langt mellom dem til å gå. Så det ble litt juksing på et par av dem med bilkjøring. kulle vi gått mellom Hole kirke og Onsakervika, så hadde det nok ikke blitt så fryktelig mange andre stolper denne dagen. 

onsakervika

Jeg kan fremdeles ikke skjønne de som gidder ligge i campingvogn på campingplass i lengre tid. Det må være en egen rase. På Onsakervika var det heller ikke gratis parkering engang, nei Easypark hadde hele plassen så for å få kommet oss til denne stolpen så måtte vi ut med parkeringspenger gitt. Snakk om å være griske. Greit med betalingsparkering i sesongen, men i september?

stolpejakt lønn

Planen var å få noen bilder av svanefamilien som holder til på Vik, så vi parkerte på Viksenteret og tuslet mor Steinsfjorden.

culvurt

Jammen var det ikke lys i enden av tunellen i dag også. Da går det vel noen dager til da?

stokkand

Men så mye lys at vi så svaner, nei det var det ikke.

svaner

De holdt seg så langt ut som de kunne komme omtrent, før de nærmet seg land på andre siden. Det så ikke ut som de hadde noe som helst planer om å svømme nærmere land de kommende timene heller.

kulturminne

Da kunne vi like godt kjøre tilbake for å plukke noen flere stolper. Her har jeg vært tidligere på geocaching, så denne runden oppe i skauen har jeg gått tidligere.

lønn høstfarger

Høsten begynner å sette sitt preg på naturen her også.

kultursti

Fordelen med å gå slike kultur stier, er at det er godt merket.

leonberger cocker spaniel

Ronja setter stor pris på tur i ukjent terreng.

stolpejakt

Men før vi dro hjem tok vi en runde i skauen rundt vanntårnet og radioantenne eller hva det nå er for noe på denne haugen. Det ble ganske mange stolper i dag, Hele 12 stykker, så nå har jeg 173 totalt. 

røyse

Helt greie turstier, men skulle ønske de hadde litt mer utsikt til tider.

nyper

Det var mye nype langs stiene.

leonberger cocker spaniel stolpejakt

Dagens siste stolpe


6 kommentarer:

 1. Ja, de som slår seg til på en camingplass i evigheter er nok en egen rase ja. Mine foreldre gjorde det før og de likte det veldig godt, men jeg hadde flydd på veggen.

  Disse stolpene du jakter på, er det alle typer stolper eller er det bare lysmaster?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er egne utsatte stolper med QR koder. Om du går inn på Stolpejakten.no så ser du om du har noen i nærområdet ditt.

   Slett
 2. Hej Lillian!
  Vi hade stolpjakt i flera år, det var rätt så skoj att komma ut i skog och mark. Det skall inte vara alltför långt emellan, stolparna. Efter några års uppehåll har det kommit tillbaka som Hitta Ut! men det är samma sak. Har inte sökt efter så många då jag håller på med TURF också.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Man trenger litt inspirasjon til nye turområder. TURF har jeg ikke drevet med, hva går det ut på? Jeg drev tidligere med Geocaching, men ble lei av å måtte leite etter boksene.

   Slett
 3. Jag letade stolpar så intensivt i början så nu har jag helt tappat lusten till mer stolpjakt. Men jag fick ihop 300 st och det är jag väldigt nöjd med. Om jag vill hitta fler måste jag åka så långt så det är inte värt besväret.
  Synd att svanarna inte samarbetade men ni fick ändå en del fina stopp under er stolpjakt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt opp og ned, jeg tar om det er noen inærheten av der jeg er. Men er litt lei de som står i byggefelt. Skulle ønske det var flere inærheten her som var i skauen.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...