fredag 16. september 2022

Hagen høstes

 tomat sukkererter

Årets første røde tomat er et faktum. Den har jeg ventet lenge på skal jeg si deg. Mener jeg hadde røde tomater langt tidligere enn september i fjor. Dette er nok siste rest av sukkererter. De har jeg spist jevnt og trutt i hele sommer egentlig. Har ikke blitt noe sukkerertstuing, for de har blitt spist på vei inn til kjøkkenet.

blomst

Endelig så ser det ut til at disse skal finne det for godt å blomstre også. Disse sådde jeg i mai, så det er jammen på tide at de viser seg før frosten kommer. Tipper det går mange dager før de er i full blomst. Hva jeg har sådd er jeg ikke så sikker på egentlig. Jeg hadde skrinlagt det prosjektet for de spirte jo "aldri".


Disse her er enda lenger bak i utviklingen. Men jeg skal holde dere oppdatert på utviklingen. Men dere veit sikkert hvordan de ser ut allerede kanskje... 

blomst

Noen dager seinere ble det litt farge på dem i det minste.

blomst

Så spørs det om det dukker opp flere enn disse to fargene etterhvert da.

slangeagurk tomat

Nå er det ikke mange slangeagurker igjen som skal modnes. Det er tre små som jeg ser, men det kan være et par stykker som tomatplantene dekker over. Må nok sjekke bakveggen fra utsiden en dag.

potterose

Potterosa har blomstret inne med en enslig knopp. Den ville ikke blomstre på verandaen i sommer, men når den havnet i vinduskarmen igjen så kom det både knopp og blomst. Så jeg satser på rosas andre vinter i heimen. Jeg vil jo tro at når jeg klarte å få den til å leve gjennom forrige vinter, så skulle jeg klare det en vinter til også. Jeg har trua!

geiterams

Nå er vi halvveis i første høstmåned allerede og snart er det bare tre måneder til jul. Det eneste positive er jo at når det er jul, så snur det igjen og det blir lysere tider. Det er fremdeles dårlig med høstfarger, men det begynner å dra seg litt til i fjellet. 

spindelvev

Noe annet enn høstfarger som er vanlig i september, er all spindelveven som er full av dugg. Da kan det nok ikke bli den største fangsten. 

spindelvev

Men det er litt pent da.

sopp

Soppen har så smått begynt å titte fram, men noen kantareller har jeg ikke sett i år.

sopp

Spiselig eller ei, snilespist eller ei, flotte bilder blir det jo uansett.

humle

Noen andre som ikke har gitt opp i høst er humlene, de samler iherdig videre. 

humle

De må vel kanskje samle så de skal klare seg gjennom vinteren, eller bare sover de få som overlever? Humler er vel ikke akkurat min sterke side,

humle

Gode venner eller venter på tur?

strå bredt dunkjevle

Jeg har trålet grøftekant også denne uka. For å plukke Bredt dunkjevle til å pynte opp inne. Jeg har noen som er mange år gamle, de er ikke like fine lenger kan man si, så jeg tenkte å bytte de ut.

bredt dunkjevle

De er forholdsvis tunge når de er ferske, så det ble noen lange og noen korte. Når jeg kom hjem så fant jeg ut at de korte ikke ville være der jeg hadde tenkt de skulle være, De ble alt for topptunge så de tippet over kanten. Så dermed havnet de på et fat så lenge.

Bredt dunkjevle

De lange havnet på pipa til tørk, noen ledlyspærer gjør det litt stemningsfylt når høstmørket kommer sigende om kvelden.

hveite

Når alt kornet er i hus på alle gårdene, da er det høst da.

hveite

Nyt høsten videre!


3 kommentarer:

  1. Jeg har ikke anelse om hva du sådd. Men du ser det sikkert snart. Din potterose ser flott ut, og jeg håper den overlever neste vinter.

    SvarSlett
  2. Hej Lillian!
    Fin skörd med ärter, mina torkade bort. Hann smaka på några. Astrarna har fina färger, dem måste jag så till nästa år.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett
  3. Oj, vad bra det blommar och växer hos dig nu på sluttampen av säsongen. Det är bara att njuta av vackra blommor och allt som går att äta :D Hösten är verkligen på gång här också och jag längtar ut för att upptäcka vad som har hänt när jag har varit bortrest över helgen. Men det får vänta till i morgon.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...