fredag 30. september 2022

Fræddasparty

 pusekatt kattepus pus katt

Jeg vet vi har mange tilhengere ute i verden som koser seg med noen pusekatter sitt dagligliv. Er du interessert i andre katters helgestart kan du kikke inn på Feline Friday og sjekke ut. Jeg for min del tar helga nå og skal nyte fridager. Håper bare Hr Yr spiller på lag så jeg får noen turer i terrenget.

pusekatt kattepus pus katt

Det blir nok flere slike bilder av pusekatter som koser seg utover vinteren. Katter sover utrolig mange timer i døgnet, og det blir kaldere og kaldere etter hver nå. Klart kattene er ikke overbegeistret over regnvær heller. Så da oppholder de seg mye mer inne enn vanlig.

pus katt kattepus pusekatt

Gutter er som gutter flest og vil gjerne ha ut litt energi. Alle kattene fikk markekur i helga, så nå skal de være klare for en muserik høst. Daisey og Lurven slukte tabletten i litt våtmat, men Oliver spyttet de ut enda så små de var da jeg  hadde delt de opp. Men med litt frivillig tvang så skal han ha fått i seg dosa si også.

pus katt kattepus pusekatt

Stort sett alle kattemyter er basert på gammel overtro. Katter er jo litt mytiske dyr. Vi blir fremdeles forundret av dem, og er ikke alltid sikre på hva de egentlig vil eller føler. Sterilisering hjelper mot en rekke sykdommer, blant annet kreft. Derfor er dette en god idé uansett. For ikke å snakke om hvor mange kattunger som blir født hvert år som ingen mennesker ønsker å ta seg av… Å føde er forbundet med stor risiko for moren. Det er ingen støtte for teorien om at de bør føde før sterilisering. Vi vil heller si at det bare øker risikoen for at noe galt skal skje med katten din. Å få kattunger virker kanskje søtt og noe alle vil oppleve, men vi vet jo alle at det er mer enn nok katter som trenger et hjem.

pus katt kattepus pusekatt

Er du typen som snur og går en omvei hvis en svart katt krysset gaten foran deg? Slapp av. Dette er bare gammel overtro som trolig stammer fra tiden hvor vi fryktet hekser. Ryktet sa at hekser kunne forvandle seg selv om til svarte katter. Logisk tankegang på den tiden var derfor at svarte katter var forhekset. Nå vet vi at hekser kan bli katter i akkurat den fargen de vil.Katter er kjøttetere, og et vegansk eller vegetariansk kosthold har potensiale til å være virkelig skadelig for den. Fakta er at det er umulig for katten å få i seg all næring, vitaminer og mineraler den trenger gjennom mat uten kjøtt. Du kan selv være lykkelig som veganer, men ikke prøv å tvinge katten over på samme kosthold.

pus katt kattepus pusekatt

Katter lander alltid på beina. Dette er faktisk helt sant! Katter har en innebygget refleks som gjør at de kan snu seg i luften og lande på beina. Imponerende, eller hva? Men de kan skade seg likevel. Fall på 3-4 meter kan forårsake skader, selv om føttene berører bakken først. Det høyeste fallet en katt har overlevd sies å være 18 etasjer, men dette er et unikum.

pus katt kattepus pusekatt

God helg! 

4 kommentarer:

 1. Love kitties and I love black cats. The last kitty I had was black and she was the very best kitty of all the kitties I've had.

  Have a fabulous day and weekend, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Det är alltid kul att få se dina härliga katter. Jag instämmer helt i att fler borde kastrera sina katter om de ska gå ute. Vi behöver inte fler hemlösa katter att ta hand om.
  Jag är ju vegan men jag skulle inte drömma om att försöka göra ett husdjur till vegan. Det går kanske om man har hundra procent kunskap om hur de ska få i sig det de behöver men jag skulle ge min katt eller hund det foder som rekommenderas.

  SvarSlett
 3. Uønskede kattunger er bare tragisk. Det burde vært gratis kastrering og sterilisering, så hadde nok antallet på katter gått mye ned. Jeg donerer ofte litt kattemat til kattehuset tre mil herfra som mine bortskjemte katter ikke vil ha. Der er det alltid et stort behov for mat. De hadde nå nettopp masse kattunger. Jeg blir så trist når jeg hører om det for det kunne ha vært unngått.

  SvarSlett
 4. We enjoyed all of those photos and we always like seeing happy kitties!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...