lørdag 10. september 2022

Igjen og igjen

 rådyr

Hver kveld stiller de opp på jordet, selv etter at det er tresket. Denne dagen ble det bråstopp midt på jordet, for elgen tuslet nederst på jordet ved bekken. Det viser seg at disse to ikke er like hippene på å dele jordet med elgen som hjorten var tidligere i sommer.

rådyr

Alle dyr har stor sett rutiner, de gjør det samme hver dag. Noen er så presise at en kan stille klokka etter dem. Hver kveld når jeg er bortover jordet med hundene for at de skal tisse til kvelds, så braker det i skauen. Om det ikke er for mørkt så kan jeg se elgen lunter oppover i småskauen. Noen ganger stopper den for å se hvor nære Bella kommer. Men hun stopper etter få meter, det er ikke så enkelt å gå gjennom alle kvistene for henne. Elgen er langbeint og merker knapt at det er kvister der i det heletatt.

rådyr

Ut fra fargen å dømme så tror jeg dette er mor og kalv. Så mye dyr som det har vært på jordene her i år er det lenge siden det har vært. Det er sjelden det er så mange forskjellige å se og så mange av hvert slag.

rådyr

De gikk litt fram og tilbake før de bestemte seg for å løpe tilbake til skauen igjen.

rådyr

Kvelden etter var de der så seint at det ikke nyttet å ta noen bilder av dem.

rådyr

Noe jeg ikke liker er at de har laget seg jakttårn med kamuflasjenett rundt i jordekanten og ett midt på jordet ved strømstolpene lenger ut på denne siden. Uansett hvem vei du retter børsa på et jorde så er det ikke sikker bakgrunn der i alle fall. 

rådyr

Nei skal de jakte så får de nå komme seg til skauen. Jeg så en svensk serie her en kveld, det var et eksperiment. Hele Sverige ble slått ut av en solstorm og all elektrisitet ble slått ut. Absolutt verdt å se synes jeg. Du fikk se hvordan folk reagerte på sin nye hverdag uten strøm uten at de visste at det var det eksperimentet gikk ut på. De trodde de skulle ha ferie i et kollektiv. Du har kanskje sett den, da den gikk på svensk tv.





4 kommentarer:

  1. They are beautiful and such a nice sight to see. Every once in a while we'll see one in our yard for just a brief moment.

    SvarSlett
  2. Flotte bilder. Det er ikke laget for å ta bilder av dyrene da? Min bror er en ivrig fotograf, og han lager et kamuflasje "hus" for å kunne ta bikder uten at dyrene merker han.

    SvarSlett
  3. Vilken tur du har som får se rådjur och älgar i stort sett varje kväll. Men jag skulle vara lite rädd om det brakade till i närheten när jag var i skogen kvällstid. Kanske älgen är mer rädd för Bella än vad du kanske är för den och då är det ju lugnt :D
    Ja, jag har sett den serien för några år sedan. Bra och tänkvärt och den inspirerade mig att förbereda mig med en del grejer som kan vara bra att ha.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...