mandag 17. oktober 2022

En mandag blant mange

ulv bjørneparken

Hva jeg mener i ulvedebatten skal jeg ikke dra ut i det lange og breie, men det burde være opp til hver enkelt kommune og forvalte sitt dyreliv. Alt med måte, ingen ting er bra om det er for mye, eller for lite. Litt sånn lagom, som de sier i Sverige.

ulv bjørneparken

Det er mandag og ny uke. I Sverige har de Glad mandag, Det er nok noe med at mandag går for å være en litt trå dag. Noen mandager er jo litt tråere enn andre. De beste er gjerne de med regnvær. Ja om en har hatt en flott helg med fint vær, så er det kipt om det er flott vær en mandag også. De eneste gangene en har fri på mandag er 2. påske dag og 2. pinsedag, eller når man har ferie. 

ulv bjørneparken

Så hva er det å sette pris på mandagen etter? Når den er over er det fire dager til helg. Man er vel kanskje litt småtrøtt når klokka ringer mandag morgen, særlig nå når det er mørkt når den ringer. Noen uker til nå, så skal klokka stilles en time tilbake. Det blir ikke mye lysere til om morgenen, men det blir desto mørker på ettermiddagen.

ulv bjørneparken

Det blir litt inneaktiviteter etter at hundene har fått seg en runde på jordet og havna, eller om det blir en runde i bygda. Noen ganger blir det en biltur først for å møte noen for tur. Felles er vel at de fleste som har hund må på tur hver dag, da er det greit å møtes så en får skravla litt samtidig. Det rare er at det kommer ann på hvem man går på tur med, hva slags fart turen blir gjennomført i.

ulv bjørneparken

Jeg liker tempo på turene og jeg liker litt oppoverbakke. Man skal liksom bli litt svett på kveldsrunden. Lange helgeturer med mat, eller bare med drikke kan en ta litt rolig og nyte naturen rundt seg. Denne turen i helgene er også fin om man kan legge den til en sti man ikke har gått der før.

ulv bjørneparken

Mandagene gjør at man kan tenke tilbake på helgas turer og mandags kvelden brukes gjerne til å gå gjennom helgas bilder. Jeg blogger gjerne flere innlegg når jeg setter meg ned. Stort sett så tømmer jeg minnekortet på kamera når jeg setter meg ned for å blogge. Så lager jeg innlegg så lenge det er bilder. Bortsett fra når jeg har vært steder som Bjørneparken f. eks. Med 700 bilder så er det ikke snakk om at jeg rekker å lage innlegg på en kveld.

ulv bjørneparken

En vanlig fjelltur med rundt 150 bilder bruker jeg fort 4-5 timer på å lage ett innlegg. Så det ligger litt jobb bak det jeg poster. Jeg kunne la være å beskjære bildene, lage de litt lysere eller mørkere for å få fram detaljer. Jeg trenger ikke skrive noe til bildene, men det gjør jo innlegget litt bedre om man kommenterer litt til det en har tatt bilde av. Det er vel lenge siden jeg har laget et innlegg hvor tekst og bilder ikke henger sammen. 

ulv bjørneparken

Men her er de to ulvene som er i Bjørneparken. Når det er matetider så får dyrene veldig ofte rutiner, de vet hva som skal foregå og hvor hver enkelt får sin mat tildelt. Inger Synøve hadde vært med på ulvemating tidligere, så hun hvisket litt om at det ikke var så lurt å stå for nærme. Når kjøttet ble kastet så pleide det å skvette litt blod. Men som hun sa, jeg kunne stå hvor jeg ville, men hun holdt litt avstand. 

ulv bjørneparken

Jeg snudde meg rundt og så jo ikke at det kom en unge løpende mellom alle beina på de som sto å fulgte med. Men når jeg snudde meg for å gå mot Inger Synøve som sto ganske rett bak meg, så endte det med at jeg sparket bein på ungen og han flatet ut på magen på fjellknausen der. Han var på beina like raskt som han flatet ut. 

ulv bjørneparken

Inger Synøve var nok redd for at jeg trodde at det var hun som spente bein på han. For hun bedyret iherdig at det ikke var hun som hadde gjort det. Neida, sa jeg, det var meg. Når hun satte opp "det" ansiktet av overraskelse, så gjør jeg som det jeg pleier å gjøre egentlig. Jeg begynner å le, så begynte hun og le også lo vi så høyt og lenge med latterkrampe, at vi tiltrakk oss nok litt oppmerksomhet av de rundt oss. 

ulv bjørneparken

Ja kan man ikke le av seg selv så kan man ikke le av andre. Jeg har lett for å le av andre, og er vel ikke helt borte fra å le av meg selv heller. Ikke sikkert jeg hadde ledd så hjertelig om ungen ikke hadde sprettet opp og pilt avgårde med en gang. Egentlig lo jeg ikke av ungen med av reaksjonen til Inger Synøve. Latter er jo smittsomt.

ulv bjørneparken

Tja, nå liker jeg vel mandager bitte litt, det er vel ingen dager i uka som egentlig er verre enn de andre, men lørdag og søndag er i egen liga. Hva synes du om mandager?


8 kommentarer:

  1. Lagom är ett av de bästa orden i svenska och det mesta är bäst att ha lagom av :D Men undantag finns så klart. Lagom många vargar tycker jag också är bra och sedan får andra avgöra vad som är just lagom. Kul att få se vargarna i vargparken till sist :D

    SvarSlett
  2. Ulvedebatten har vart i mange år, og jeg er opptatt av et levende og mangfoldig dyreliv i naturen vår. Hadde enkelte fått bestemme så hadde vi ikke hatt noen rovdyr igjen og bare sau over alt... 😉
    Ulven er stamfaren til tamhunden, så ulven burde ha vært mer verdsatt.
    Flotte ulvebilder!

    SvarSlett
  3. Beautiful photos of nature's gorgeous animals ~ lovely post about Monday ~ you write it so well ~ Xo

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  4. They are beautiful but need to be managed. Responsibly managed.

    Have a fabulous day and week, Lillian. Scritches to your precious furbabes. ♥

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

      Have a fabulous Happy Tuesday. ♥

      Slett
  5. They really are beautiful creatures and the photos are wonderful.

    SvarSlett
  6. Og jeg lo av deg som sto der og ligna mest på Ronja Røverdatter :) Vi var jo egentlig helt uskyldige begge to, men jeg tror nok noen begynte å lure litt på oss.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...