tirsdag 25. oktober 2022

Escaperom i Oslo

 oppgangssaga

Det er fremdeles oktober og rosa sløyfe. I Hønefoss er fremdeles oppgangsaga lettere lilla og når tåka siger på, ja da  blir det litt trolsk stemning,

oppgangssaga

Jeg dro litt tidligere nedover når jeg skulle på kino forrige uke, slik at jeg rakk en runde over brua. Regnet med at det kunne være ganske fint der med lys og tåke. Jeg dro ikke med meg noe kamera, men ble tålig fornøyd med bildene av like vel.

oppgangssaga

Dagen etter skulle vi på Escaperom i Oslo. Det var egentlig en opplevelse i seg selv, greit nok, men det holder liksom med en gang. Tålmodigheta mi er vel ikke akkurat den som passer til å knote ting du egentlig ikke kan for å finne ut noe annet.

oppgangssaga

Jeg var godt fornøyd med laget mitt, vi kom ut som nummer to av fire lag. Jeg hadde ikke skrudd på konkurranseinstinktet, for jeg er en elendig taper. 

oppgangssaga

Turen fikk en litt trå start, da Ring Taxi hadde glemt oss bort! Vi ringte og etterlyste dem og da kunne de kanskje skaffe to 7-setere, uten tillegg i prisen! Eh det skulle da bare mangle om vi skulle betale mer fordi Ring Taxi hadde driti på draget og glemt oss. En halv time for seint dukket det da opp to taxier på andre siden av veien hos nabobedriften. Så ringte dem og lurte på hvor vi var. Hensmoveien 30 er da bare ett sted. 

hensmoen

Skulle ikke tro det gikk ann å misse disse tre flaggene i veikanten og svinge inn hos naboen på andre siden av gata isteden. Men det gikk tydelig vis godt ann. Det hadde på en måte vært greit å misse en gang, men når vi måtte ringe og etterlyse drosja når vi skulle hjem også, nei da gikk liksom grensa. Men det stoppet ikke der for Ring Taxi. Han var ikke det minste kjent i Oslo, satt med telefonen i fanget for å følge kartet isteden for å bruke GPS'n i bilen på stor skjerm. Da han satte kurs for Bjerke Travbane ble det liv bak i drosja. Det var helt feil retning! Helle startet en behagelig veivising til han, hun har jo tross alt kjørt budbil i Oslo i sin ungdom. Hun fikk loset han over på andre siden av motorveien for å komme i riktig retning, men han hørte ikke helt etter når vi fikk snudd heller, så da var det flere av oss som engasjerte oss. Jeg, Evy og Helle brølte venstre fil og gutta i taxien holdt helt kjeft og holdt lav profil. Jeg tilbød meg å kjøre for jeg har minibusserfikat. Endelig fant han skilting til Smestad i det minste og roen senket seg blant passasjerene. Tipper han hadde vært ildrød på ørene om det hadde syntes. Aldri mer Ring Taxi.

villsvin

Først skulle vi spise på Den glade Gris, sammen med de fra avdelingen på Sløyen. I og med at vi var forsinket og når man skal spise i Oslo så er man "Klokket inn, og klokket ut" Lite kos med andre ord, der var det bare å spise trerettersen for å komme seg videre i planen. 

svinenakke

Langstekt svinenakke var knallgodt, men forholdsvis liten porsjon. Jeg hadde ikke spist forretten som var røyka hval, men tipper mange til vanlig spiser større porsjoner enn meg. Desserten var hvit sjokolade mousse, forholdsvis søt etter min smak. 

vulgær gris

Jeg ble invitert til å slå meg ned i armkroken til den glade grisen, siden jeg ikke hadde noen å være vulgær med hjemme. Trivelig kveld med mange kollegaer som en ikke snakker med så ofte. Så omstendighetene tatt i betraktning så fikk jo snakket mest mens vi venter på Ring Taxi...


6 kommentarer:

  1. Men vilken taxifirma! Den skulle jag inte anlita om det inte var helt nödvändigt. Men det som var frustrerande då kan bli till något att skratta åt efter ett tag. Ni kom ju dit ni skulle till sist även om det blev lite stressigt.

    SvarSlett
  2. Flotte bilder av lilla lys og tåke. Jeg er nok helt motsatt av deg, for jeg har store mengder tålmodighet 😉

    SvarSlett
  3. ...I like your night photography.

    SvarSlett
  4. It sounds like an evening with many ups and downs, especially where the taxis are concerned.

    SvarSlett
  5. That looks like a really fun trip and the food looks great too!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...