søndag 23. oktober 2022

Høststemning

 elg

Når elgen rømmer fra jegerne i skauen midt i elgjakta.

elg

Når den har tid til å stoppe opp for å se på meg og ikke gjør antydning for å løpe videre før jeg snakker til den fra verandaen.

rogn

Nå er det ikke mange bladene igjen på rogna ved uthuset, det ble borte iløpet av et par dager i regn og vindvær. I går la jeg om til vinterdekk på bilen, før jeg og Marius tok en tur til Norefjell for å sjekke ut snøen som har kommet der. 

rogn

Norefjell er en snau times kjøretur fra meg, så vinteren nærmer seg virkelig. Greit å ha byttet dekk også, plutselig en morgen er det skikkelig glatt på veien når jeg skal på jobben om morgenen. Neste uke sier Hr Yr at det trolig skal regne litt, er en litt uheldig da så er det så kaldt at det fryser på bakken når det lander.

rogn

Om været holder blir det ny tur i Hallingdal neste helg, så da er det bare å sjekke kartet å finne et yndet turmål uten for mye snø. Jeg regner med at Inger Synøve har en liten plan. Det er flere mål som har vært nevnt når vi har vært på tur så jeg krysser bare av på lista over steder jeg ikke har vært på tur tidligere. Flaks for henne har jeg ikke vært veldig mye på tur oppover dalen.

rogn

Ellers så nyter jeg helga med Merethe og Marius. Når vi hadde vært på fjelltur i går så hadde Merethe vært fremme med saksa og klippet Ronja. Så nå er luggen borte og hun har fritt utsyn igjen. På kvelden ble det pizza og tv-titting. 

rogn

Oppfinneren av klokka: det vil være 12 nummer på den.Kompis: så en dag vil være delt inn i 12 deler? Oppfinner: nei, 24.Kompis: så, vil dagen starte på 1?Oppfinner: nei, dagen starter på 12, som er om natten. Kompis: ....... Oppfinner: nummer 6 betyr 30. Og for å gjøre kaoset fullkomment, så stiller vi klokka fram og tilbake to ganger i året... Men det er ikke før neste helg.

vannspeil

I morgen er det ny arbeidsuke, skal vi skaffe oss noen hverdags gleder?




5 kommentarer:

  1. Älgen känner nog igen dig vid det här laget och vet att du inte tar fram en bössa :D Vilken fin bild du fick när han stannade till framför dig. Sista bilden är jättefin. Så lugn och harmonisk, trots att man kommer att tänka på en klocka.

    SvarSlett
  2. Jeg synes at elg er flotte dyr på bilder 😉
    Det er elg her også, og jeg er mildt sagt livredd for å møte de når jeg kjører bil. Den klokkeskruingen frem og tilbake er helt tullete. De kunne jo bare hatt enten sommertid eller vintertid/normaltid.

    SvarSlett
  3. The reds and oranges are so pretty and that moose is super cool!

    SvarSlett
  4. You have captured the delight and essence of the season, in shape and colour.
    ERin

    SvarSlett
  5. Hej Lillian!
    Det var en ståtlig älg du fick på bild. Hur stort avstånd är det till den? Vi har haft en älgko och två kalvar som nästan bosatt sig i ett villakvarter i närheten. De äter äppel och har lagt sig att vila i gräset. Tur att jag inte bor alldeles i närheten.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...