torsdag 13. oktober 2022

Bjørneparken på Flå

bjørneparken flå

Inger Synøve er bitte litt medeier, så hun har gratis adgang til parken og kan ta med seg en person inn. Så da hun nevnte at hun kunne tenke seg å ta med seg meg en tur så slo jeg til. Dette er ikke en helårspark, så med sesong fra mars til oktober var det ikke veldig mange dagene å velge i for å få det til i år. 

bjørneparken flå

Mitt forrige besøk i Bjørneparken var sommeren 2015, så jeg regnet med at det hadde vært litt utvikling der de siste 7 årene. På kartet kan du se hva som området inneholder.

bjørneparken flå

I 2007 var Flå i oppløsning. Vendepunktet kom da Olav Thon ble stoppet i fartskontroll og bestemte seg for å investere 350 millioner i bygda. Bjørneparken, tidligere Vassfaret Bjørnepark, er en naturpark med norske rovdyr og husdyr, som ligger rett ved riksvei 7 i Flå i Hallingdal. Her kan du komme tett på dyr som brunbjørner, elg, gaupe og ulv, og mindre dyr som minigriser, sau, skilpadder, kaniner og pinnsvin.

bilder

Etter en lan dag i bjørneparken er det klart at det blir knipset et knippe bilder. Du skal få et lite utvalg av bildene i dag, men det ble utrolig mange flotte bilder. Selv om det er en dyrepark, så er det en unik mulighet å få studere dyrene på nært hold.

bjørneparken flå

Når du har kommet inn, så kan du velge om du vil gå inn til slangene eller ei. De bor i huset hvor inngangen er.

bjørneparken flå

Krokodiller lå det i noen glassmonter også. Koblinga mellom eksotiske krypdyr og Hallingdal er jeg ikke særlig sikker på.

bjørneparken flå

Det krydde av krokodilleunger.

bjørneparken flå

At alle unger er fine, det er å ta det litt langt...

bjørneparken flå

Om denne skulle ha unger eller om den bare hadde forskynt seg godt i matfatet er jeg ikke sikker på.

bjørneparken flå

Skilpaddene var overraskende aktive.

bjørneparken flå

Skal en få anledning til å se dyra best mulig så må du møte opp på mate-tidene. Da dukker dem opp fra de store innhegningene sine litt i forkant og tusler rundt til dyrepasserne kommer for å kaste frukt, grønt og kjøttbiter til dem.

bjørneparken flå

Setertunet kunne vi gå inn på og der var det både sauer og to alpakkaer.

bjørneparken flå alpakka

Et lite lykketroll som spiste det meste av tiden.

bjørneparken flå kanin

Kaninene hadde egen innhegning inne på setertunet.

bjørneparken flå kanin

Fire svarte og en hvit kanin så vidt jeg så. Bjørnene, revene, elgen, reinsdyret, ulvene, gaupa og amurleoparden får egne innlegg. Der ble det mange bra bilder, og skal jeg få med alle her, da blir innlegget kjempelangt.

bjørneparken flå

Mellom slagene fikk vi tid til en matbit og vi tuslet en runde på den ytterste stien. Der var det ei åpen tømmerkoie med både senger og matboks på bordet. Fikk en følelse av hvordan det var å være tømmerhogger i gamledager.

bjørneparken flå

Informasjonsskilter og redskaper

bjørneparken flå

Fra toppen av parken er det god utsikt ut over Flå.

bjørneparken flå

Tunet ved dinosaurene og leikeapparatene.

bjørneparken flå

Dinosaurene var utstyrt med sensorer, så de startet når du nærmet deg. De rørte på hodet og halen, magen så ut som de pustet og det var lyd som kom med jevne mellomrom.

bjørneparken flå

De var ikke i full størrelse, men de var ikke akkurat små heller. De gjorde et lite inntrykk når du gikk blant dem, når noen kom bak deg så startet brølingen igjen, så du følte deg midt i blant dem.

bjørneparken flå

Det var plakater ved hver enkelt som fortalte litt om dem og hvor de hadde levd.

bjørneparken flå

Her var det et eksempel på hvor store føttene egentlig var. Jeg ble litt overrasket når jeg satte meg ned, for føttene var av myk gummi og føltes ekte mot fingrene.

bjørneparken flå

De hadde litt ekle øyne, de var laget så det så ut som de fulgte deg med blikket når du passerte.

bjørneparken flå

Ingen ting går upåaktet henn

bjørneparken flå

Hengebruer er ikke for pingler, Inger Synøve klarte seg veldig bra synes jeg. Forsere hengebru med meg medfører litt gynging og humping.

bjørneparken flå

Jeg hadde virkelig sans for alle detaljene de hadde fått med.

bjørneparken flå

Denne kunne godt ha slått litt med vingene sine

bjørneparken flå

Jeg ser deg!

bjørneparken flå

Jeg kommer etter deg!

bjørneparken flå

Når det nærmet seg stengetid gikk vi ut den andre "inngangen" enn vi kom inn, sånn at vi fikk med oss hele parken.

bjørneparken flå

Nok et sted med veldig mange detaljer

bjørneparken flå

Så er arenaen som alle fornøyelsesparker har. Bamse zoonen.

bjørneparken flå

Tusen takk for en utrolig hyggelig dag Inger Synøve!



3 kommentarer:

  1. Det är ju perfekt att få komma in helt gratis och titta på allt fint och spännande. Men vad gör dinosaurier i en vargpark :D Jo, jag vet att de blir allt vanligare i diverse djurparker och om de både låter och rör på sig så är det nog en upplevelse. I övrigt var de mest söta djur med i det här inlägget. Förutom ormar och krokodiler men de är spännande ur en annan synvinkel. Och de har ju förstås en koppling till dinosaurierna. Precis som sköldpaddor och kanske ännu fler djur.

    SvarSlett
  2. Takk for omvisningen, og advarselen. Jeg hater reptiler, og hva koblingen er til en bjørnepark kan en jo lure på. Når mine var var små var vi på en dinosaurusutstilling på Tøyen i Oslo. Der var det også egg som ble klekket. De så veldig ekte ut.

    SvarSlett
  3. Ingen tvil om at det er en flott park.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...