mandag 21. januar 2019

Å være lykkelig et valg man må ta


Jeg skulle ønske jeg hadde mer mot til å leve det livet jeg selv ønsket meg - ikke det andre forventet av meg. «Dette er det de fleste angrer på. Da det går opp for mennesker at livet deres er nesten over over, ser de tilbake på livet med klare øyne og ser hvor mange drømmer som aldri ble oppfylt. Det er derfor viktig å prøve å leve ut noen av drømmene man har i løpet av livet»


La deg inspirere av andres suksess. Sett opp prioriteringslister, gjør det du må først og deretter det du har lyst til. Hvis du har gjort unna alt du må gjøre, slipper du å flykte fra noe hele tiden og vil oppleve mindre stress. Hjernen vår har ikke evne til å fokusere på mer enn én dybdeoppgave om gangen, derfor er det viktig å velge de riktige oppgavene å fokuseres på. Mange undertrykker sine egne følelser for å beholde freden med andre. Som en følge av dette er det mange som godtar et middelmådig liv og aldri lever ut sitt fulle potensiale. Vi kan ikke kontrollere andres reaksjoner. Men til tross for at mange kanskje vil reagere med sinne, vil de akseptere at du er ærlig med dine følelser, noe som kan løfte deres relasjon til et nytt nivå.


Si tydelig fra om hva du føler og vil, men sørg for å tilpass budskapet etter den du er sammen med, og la dem gjerne komme til konklusjonen selv. Gi folk to pluss to, ikke fire. Ingen liker å bli fortalt hva de skal gjøre. Gi ærlig og oppriktig ros til andre mennesker.

Mange innser ikke før de ligger for døden at lykke er et valg. De hadde forblitt i gamle mønster og vaner. Deres frykt for forandring gjorde at de bedro både seg selv og andre om at de var lykkelige. Innerst inne savnet de dog å kunne le skikkelig eller være barnslige. Livet er et valg. Det er ditt liv. Ta bevisste, vise og ærlige valg. Velg lykke.


Det stemmer at en del valg indirekte blir tatt for oss, altså ting vi ikke får gjort noe med. Det også blitt veldig lett å finne ting å klage over, i stedet for å fokusere på det positive. Når det gjelder de tingene som er utenfor din kontroll er det kun én ting du kan gjøre: Du kan velge hvordan du forholder deg til situasjonen. Det du føler er et resultat av måten du tenker på. Hvis du er bevisst akkurat det, kan du velge å endre på følelsen. Selv når ting er vanskelig kan du velge å tenke: «Hva kan jeg glede meg over?»


1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...