søndag 16. februar 2020

Alla hjärtans vecka


Søndag var det skikkelig grisevær, regn og et fryktelig vindvær. Da dro jeg og Kjersti på oppdretterseminar i Oslo. Helt greit å sitte inne i slikt ufyselig vær, så vi koset oss. Da jeg kom hjem hadde nok hundene sittet og ventet litt, for de var rimelig våte. Men det er ikke synd på dem da de har oppvarmet hus å gå inn i om de vil. Jeg sneik meg bort til mamma og pappa for å se om de hadde noen middagsrester så jeg slapp å lage meg noe mat. Jeg hadde tenkt meg en tur i badekaret, men brått gikk strømmen. Siden vi har vannpumpe så er det ikke vann når det ikke er strøm. Når den hadde kommet igjen for fjerde gang tok jeg sjansen på å tappe i vann og ta med meg helgas bok inn til badekaret.


Kenneth stakk innom med morsdagsgave til meg. Det er gutten sin det. Merethe hadde ikke glemt meg hun heller, så jeg fikk melding. Hun og Marius kommer om to uker, så da blir det morsdagsklem.

Mandag plukket jeg opp Patran etter jobb, så dro vi for å handle litt mat til resten av uka. Laget middag og tok det egentlig ganske rolig resten av kvelden. To hunder med løpetid og et fryktelig vindvær, så da ble det kort lufting på hundene.

Tirsdag ble en skikkelig drit dag om jeg skal kommentere noe. Alt gikk på skeive og ikke mye virket. Bare holka og ikke mye fristende for langtur. Hjemme var det stekt ørret til middag med agurksalat. Det dumpet ned en bunke med bøker i postkassa så da er helgesysslen i boks.


Patran satte på en DVD film, Lake House. Hun sovnet på sofaen og jeg ble sittende å se på filmen som jeg synes er veldig fin. Romantisk film som handler om å vente på den store kjærligheten.

* *

 Onsdag ble jeg oppdatert av Iselin på hva som skjedde i Soknedalen, ÅstedNorge filmet både på Veme og i Brekkebygda. Litt utpå dagen endte de opp på Rustadkafe, trolig for å spise litt. Det gikk rykter om at de skulle dokumentere dette teltet som ble satt opp på Høyby for noen år siden. Det som ingen tok ned igjen, men var fult av fotoutstyr. Knall vær, men iskald vind, så det ble ingen langtur med hunder i dag heller. Men DVD filmer ble det på kvelden.



Torsdag fikk jeg gjort mye på jobb. Siden Mounty hadde tatt litt av på natta, med å skvette fire steder i stua, så var det bare å finne fram vaskebøtta når jeg kom hjem. Det er en stund siden han har drevet med sånt nå når jentene har løpetid. Men det ble kanskje litt i overkant når det er to samtidig og han må være oppe. Så natt til fredag lå de i bur nede alle tre. De roer seg godt når de ligger side om side og har full oversikt. Før vaskebøtta ble det tur på andre siden med Bella, Ronja og Mounty. Det var så godt å gå i sola etter jobb, nå går det virkelig rette veien.

Fredag selveste Valentinedagen



Jeg har jo pleid å lage noen Valentineinnlegg med hundene tidligere, men i år er det to med løpetid så da blir det ikke så enkelt å få tatt nye bilder til et slikt prsjekt. Men du kan jo ta en titt innom HER for å se tidligere år. Daten mellom Ronja og Mounty var vel det som hadde mest action.



Fredag har det jammen gått i ett. Først noen timer på jobb før jeg dro hjem for å gå en tur med Hailey, Tessy og Bella. Det ble runden om hengebrua i flott solskinn. Det var en skikkelig nytelse å kunne gå tur i solskinn. Jeg hadde en avtale med Ringerike kommune midt på dagen. Det gikk over all forventning, så nå skal jeg prøve meg som støttekontakt på torsdagene framover. Så får vi se hvordan dette går. 


Hjem for å fore hunder og spise litt selv også før jeg dro til Oslo for å se på teater med Anne Krigsvold på Nationalteateret. Jeg fikk mail på jobben i går om at det var halv pris på billettene, så tenkte jeg at da slår jeg jammen til. Ingen grunn til å sitte hjemme å kope i veggen på selveste kjærlighetsdagen. Men jeg oppnådde ingen ting på det punktet, så sånn sett så kunne jeg vært hjemme. De hadde lagt ut den røde løperen til jeg skulle komme, så der følte jeg meg velkommen.


Lørdag startet med knall sol og varmegrader, så da ble tur med Ronja og Mounty langs jernbanen. Solskinn tur retur og bare å nyte. Etter turen dro vi til Hønefoss for å prøve å få tatt noen bilder av svanene. Kjersti var på kino så vi møtte henne og Frida for en runde i byen for sosialisering. Bella fikk kos av flere fremmede så det var en vellykket runde i dag. Jeg fikk handlet litt og satte kursen hjemover for å se på siste sesong av Quantico som ligger på Viaplay. Det begynte å haste da den skulle ligge ute i to uker til bare.



Søndag regnet det, ikke i bøtter og spann, men en javn siling fra oven. Da skjer det ikke mye mer, så jeg får satse på å komme meg i alle fall halvveis i siste sesongen av Quantico så jeg rekker gjennom hele før den blir tatt av sendeplanen. Jeg slettet sognafarets hverdagsliv på Facebook. Jeg er nesten ikke på Facebook lenger, der er blitt så mye reklame, samt at det ga ikke flere treff på siden min. Ikke synes jeg fikk noe informasjon om hvem som hadde vært innom heller. Jeg så ikke hvem som hadde klikket liker om de ikke var venn med meg på Facebook, og da var jo vitsen litt borte. Da får det holde med Bloglovin, der blir linken publisert automatisk og jeg slipper å gå inn på bloggen for at den skal bli delt. 


Ukens selskrevne dikt
Jeg så det i øynene dine.
Jeg så gløden og varmen.
Jeg så savnet og smerten.
Men så jeg hva du mente, eller så jeg bare det jeg ville se?
Jeg hørte det på stemmen din.
Jeg hørte gløden og varmen.
Jeg hørte savnet og smerten.
Men hørte jeg hva du mente, eller hørte jeg bare det jeg selv ville høre?
Jeg kjente det på måten du holdt rundt meg på.
Jeg kjente gløden og varmen.
Jeg kjente savnet og smerten.
Men kjente jeg det du mente, eller kjente jeg bare det jeg ville kjenne?
Da jeg så deg neste gang visste jeg.
Jeg så, hørte og kjente gløden og varmen.
Jeg så, hørte og kjente savnet og smerten.
Jeg kjente det du mente.
Det var ikke innbilning.
Du ville ha meg!

1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...