torsdag 6. februar 2020

Vår yr


Til tross for at det er starten av februar så er det varme i sola og dagene blir lengre. Det er ikke våren etter kalenderen før det blir mars, men når en er ute så er i det minste fuglene våryre. Kanskje noen og enhver skulle være litt mer våryre og ikke overtenke alt som er. Tenk om alle kunne bare leve her og nå og ikke planlegge noe som helst. Bare ta en dag av gangen...


Jeg tror aldri samfunnet har eksistert uten planer. Jeg tror til og med huleboerne planla morgendagens jakt tur for å skaffe familien mat. Jeg tror det bare er et fåtall personer som ikke planlegger noen verdens ting i livet. De seiler gjennom livet uten mål og mening. Det går helt greit og de lander på beina hver eneste gang. Men endel av dem går det flukt ned i rennesteinen med. 


Men med planlegging og nøye vurderinger kan det også gå flukst ned i grøfta. Jeg vet ikke om SSB har noe statistikk på akkurat det, men jeg tror jeg går for litt planlegging i livet, selv om det humper og går til tider.


Første uka i februar har vært bedre enn alle ukene i januar, så det tyder bra. På tirsdag gjorde jeg et lite planleggingsframstøt, så krysser jeg fingrene for at det blir bra i slutten av måneden. Jeg trenger oversikt og struktur, tror ikke jeg hadde klart et liv som bare kom og gikk etter innfallsmetoden. Nei morgendagen kan være planfri, men ikke hele uka. 


Jeg har en tom stuevegg hjemme som jeg skal fylle med egne bilder i år. Jeg har ryddet veggen kun i den hensikt av å vise fram noen av de bildene jeg er stolt av. For jeg veit jeg er knallgod til å ta bilder, så noen av dem fortjener å komme opp på veggen.


Det gjelder bare å finne motiver jeg vil ha på veggen, noen som kan henge der lenge, noe en ikke blir lei og som passer året rundt. Eller så må jeg lage en "gallerivegg" og la bilder gå på rundgang.


Bursdagsfeiringen i går bød på nydelig ostekake og gaveoverrekkelse. Ikke kan jeg skjønne at han har blitt 28 år allerede, hvor har de årene blitt av. Ikke er jeg gammel nok til å være mamman hans heller! Jeg er ikke en dag over 30!


I morgen er det bare noen timer med jobb før det er helg igjen. Da må jeg vel finne på noe på lørdag i og med at jeg og Kjersti skal på oppdretterseminar i Oslo på søndag. Seminarer er stort sett veldig trivelige, da lærer man noe og man får mat. Diplomat of The European College of Animal Reproduction, Speciality Small Animal Reproduction Wenche Kristin Farstad er professor i husdyrreproduksjon og har jobbet ved NMBU Veterinærhøyskolen. Hun har sitt spesialfelt innenfor reproduksjon. Hun er selv oppdretter av Engelsk Springer Spaniel og engelsk setter, er jaktprøvedommer for spaniels og er aktiv innenfor hundesport.



Vasking er noe som ikke skal skje i helga i alle fall! Jeg var alt for flink forrige fredag, man kan da ikke overdrive...


2 kommentarer:

  1. Lite vill jag planera men det ska finnas utrymmer för spontanitet. Jag är i grunden en kontrollmänniska som förr verkligen ville ha koll på allt. Nu har jag lärt mig att koppla av och har inte samma kontrollbehov. Men planer kommer jag alltid att ha. Både i stort och smått :D
    Oj, vad svårt att välja bilder till din vägg. Du har massor av fina bilder på hundar, natur och fåglar och kanske är det bästa att variera bilderna, kanske några gånger om året.
    Jag förstår precis hur du känner när sonen fyller 28 år. Min son är 33 år och jag kan absolut inte fatta hur det kan stämma :D

    SvarSlett
    Svar
    1. På en måte er det greit at de ikke fortsetter i barnehagen til evig tid, men de kunne jo brukt litt lenger tid da :)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...