fredag 14. februar 2020

Fem en fredag #7


Det er Elisa Matilda som styrer hva fredagens fem punkter er. Ta deg en tur inn på siden for å se hva de andre har svart på de samme spørsmålene. "Hjärtedagen, Kärlekens dag är här. Kanske bara ett enda kommersiellt jippo? Butiker har i alla fall varit fyllda med rosor och chokladhjärtan ett bra tag nu."

När fick du din första bästa vän?
Hmm når en sier bestevenn så tenker vel de fleste på to beinte saker, men jeg har aldri hatt en skikkelig god bestevenn. En som en deler alt med og som er der uansett, en som aldri svikter, og en som gjensidig forteller deg alt. En som er der år etter år etter år, uansett. En som du veit alltid er der om du skulle trenge det. En som anser deg på samme måten, der hvor du er førstevalget. Jeg har mange venner og bekjentskaper, men ingen tobeint bestevenn. De jeg har trodd var bestevenn har aldri vart, noen har vært der lengre enn andre, men etterhvert så har en skjønt at det kommer nye og gamle forsvinner. Vad gör en vän bra?
En som alltid er der om du skulle trenge noen å snakke med, noen som støtter deg og er enig med deg. En som protesterer om du er urimelig, gir gode råd og hjelper litt til i resonnement. En du kan ringe til uansett og som forstår deg. Og noe som er vel så viktig, at du kan være en sånn person for denne vennen. To som kan dele alt og som vet det meste om hverandre. En som ikke svikter, særlig ikke når en trenger det som mest.


Vad fyller ditt hjärta med mest kärlek?
Mine dyr gjør det. De svikter ikke, de er der bestandig og er utrolige følgesvenner både på tur og i sofaen. De er utrolige tilhørere og blir aldri lei litt småtjatring i tide og utide. Om de bidrar mye til problemløsing er jeg litt usikker på, men de hører etter når jeg legger fram saken. 


När gjorde det senast ont i hjärtat?
Når noen ikke er som jeg trodde de var. Men etter hvert lærer en å beskytte seg selv, ikke forvente ting og ikke ta ting for gitt. I bunn og grunn er det bare en selv en kan stole 100% på. Da slipper en å bli såret og få vondt. 


Vem skickar du kärlek till idag?
Mine barn og mine dyr. Det er de som er nærmest meg i livet mitt. 

13 kommentarer:

 1. lycka är att ha en bra vän, önskar en fin dag.

  SvarSlett
 2. Jag skulle gärna velat ha haft ett djur att slösa kärlek på men jag slösar över min familj i tankar och ord.
  Önskar dig en kärleksfull dag! Klem, Gerd

  SvarSlett
 3. Älskar dina svar <3 och visst är det så att djuren är våra allra bästa vänner <3

  SvarSlett
 4. Nog för att jag vet att man kan älska djur väldigt mycket, men jag önskar dig någon riktigt bra mänsklig vän också!

  SvarSlett
 5. Så fint du har skrivit om dina hjärtefrågor. Håller med dig om allt vad en riktig vän betyder. Ha en fortsatt skön Alla hjärtans dag.
  Ingrid

  SvarSlett
 6. en liten hund hade varit roligt att ha.

  SvarSlett
 7. Vilka fina djurbilder. De bästa vänner man kan ha! mvh Nina

  SvarSlett
 8. Härliga bilder på dina fina djur. Den vänskapen ligger mig varmt om hjärtat, förlorade en äldre hund i december, sånt gör definitivt ont i hjärtat, när man haft dem så länge med sig. Men katten och yngsta hunden finns ju fortfarande vid min sida, de betyder verkligen enormt mycket, på många sätt.

  SvarSlett
 9. Djur är verkligen något som ger mer i livet. Många av mina elever skulle gå under utan sina djur. Du har verkligen fina djur du med.

  SvarSlett
 10. Det är svårare att finna riktigt fina nya vänner när man blir äldre tycker jag. Kanske är man inte så spontan längre, kanske har man boat in sig i sin vanliga krets av vänner och bekanta, men det är tråkigt att det är så. Hoppas du hade en fin hjärtedag med barnen och djuren!

  SvarSlett
 11. Så som du beskriver en bästa vän, då kan jag säga att jag förutom min man inte har några sådana heller.
  Fyrbenta vänner har ju en förmåga att lyssna utan att "säga emot", vilket kan vara en klar fördel i vissa situationer när man bara vill prata av sig.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...