lørdag 29. februar 2020

Negativ optimist


"Skulle ønske døgnet hadde flere timer av og til..." - Kjenner du deg igjen? En gang hvert fjerde år kommer det en bonusdag! Mer tid er ofte noe man tenker man trenger når man har en travel hverdag, og i år får du det!


For en herlig lørdag dette ble. Jeg fikk ligge lenge da jeg luftet hunder seint i går. Jeg var våken, men det å våkne uten å måtte stå opp med en gang. Det å kunne ligge under dyna og strekke seg et kvarter eller to, før en begynner i det hele tatt å vurdere om en skal stå opp.


Siden det var spådd snø på ettermiddagen fant jeg ut at det var lurt å gå en tur med hundene før det satte inn med skikkelig snøvær. Siden Bella fikk en god runde i byen i går, så ble hun hjemme med Ronja i dag. Jeg gikk runden rundt hengebrua for å slippe å gå fram og tilbake. Det fristet ikke i dag.


På kvelden hadde jeg nemlig billett til 


Negativ optimist er en grei betegnelse på bergenseren André Ulveseter. Han misliker mye, men ofte på en relativt optimistisk måte. En fjelltur kommer til å bli helt forferdelig, men på den positive siden så kommer den neppe til å ta livet av han. Den kleine samtalen om at «nå må vi ta den kaffen snart» man har med folk man har et perifert forhold til, som heldigvis er minst et år til man har neste gang. Han syns det er noe herk å bli stoppet i tollen, men er glad han stort sett går i pluss. I dette showet får mange gjennomgå – syklister, politikere, allergikere – men kanskje mest av alt han selv. Negativ optimist er et standupshow med høyt tempo av en rutinert komiker som har over 20 år bak seg på scenen. Ulveseter er nok, til tross for alle sine år bak seg som komiker, mest kjent for sin Facebook-side og sine to bøker «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil»,


Det var en klondrian som fungerte som oppvarmer. Jeg tenkte med meg selv at om den der skal holde på lenge så sliter jeg. Da drar jeg hjem. Jeg veit ikke om han ønsket å drive med standup, eller om han bare gjorde det fordi han egentlig var fra Åsbygda? Men morsom det var å dra det langt. Det merket han nok på publikum også, for det var ikke mye respons han fikk fra publikum.


Så gikk han av scenen og Andre Ulveseter entret podiet og som bergensere flest så gikk kjeften i ett til han takket for seg halv annen time seinere. Han fikk sånn applaus at han kom ut på scenen igjen og dro noen nummer til. Han var faktisk knallbra med mange gode poeng på rad. Han var absolutt verdt pengene sine og kommer han med et show til så skal jeg jammen meg ha billett.


Når man sitter litt sånn i bakkant, både før showet starter og under showet så legger jeg merke til hvordan andre ter seg. Jeg legger særlig merke til par og hvordan dynamikken er mellom dem. Det er veldig tydelig at det er dama i forholdet som legger både lista og føringa. Hun har i tillegg gjerne med seg både søsken og foreldre, særlig mor er med. Gutten sitter der og prøver å varte opp og smile fåret. At dem gidder. Det går faktisk ann å være litt selvstendig om man er sammen med noen.  Ikke trenger man å dra med hele slekta om man skal noe heller. For det er aldri slekta til mannen som er med, eller mannens mamma. Rart det der. Det plager ikke meg det minste å kjøpe en billett og dra aleine om det er noe jeg har lyst til. Det er en uting at folk må ha med seg noen for å få gjort ting.

Om et kvarter er det våren!

2 kommentarer:

  1. Du var helt klart värd att få en skön sovmorgon. En skön start på dagen och sedan en runda med hundarna låter som en bra förmiddag. Kvällen blev tydligen också lyckad. Jag gillar komiker som gärna skämtar om sig själva eller om samhället och inte bara är elaka mot utpekade personer. Jag gör gärna saker på egen hand men jag tycker att du är duktig som besöker olika kvällsevent utan sällskap. Så långt har jag inte riktigt kommit ännu men kanske blir jag lite inspirerad av dig. Kan du så kan jag :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er verdt første gangen 😊 Men en lever bare en gang så da må en gjøre endel alene for ikke å gå glipp av for mye fordi andre er for trege til å bestemme seg. Jeg synes du bør prøve 😃

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...