tirsdag 29. september 2020

Litt klokere hver tirsdag


Hadde ikke det vært noe? At du var garantert til å bli litt smartere en dag i uka? Det er faktisk ikke så vanskelig som det høres ut. Du må ikke ha for store mål, det holder at du skal lære bitte litt nytt en gang i uka. Det trenger ikke nødvendigvis være hver tirsdag, men om du en dag i uka ser tilbake på de dagene som har gått så har du sikkert plukket opp en eller annen ny ting.


Jeg husker ikke helt hvor jeg kom over "Nyhetsbrevet" Litt klokere hver tirsdag. Paal Leveraas sender ut tirsdag morgen. Tirsdag morgen ble skapt i 2010 som en «walk-the-talk» utfordring jeg ga meg selv. Jeg har utfordret utallige ledere jeg har coachet til å sette av tid til refleksjon og læring. I tillegg vet vi at det å forplikte seg til noe offentlig overfor noen som kan holde deg ansvarlig for det du har sagt du skal gjøre er et sterkt verktøy.


Litt refleksjoner om hva en har sett, opplevd og ikke minst lært har ingen vondt av å tenke etter. Det er en fin sak å legge merke til ting rundt seg og ikke minst lære av det som finnes rundt deg til enhver tid. Jeg har et lite håp om at dette kan være en liten utvikling fra Glad mandag, som jeg har til tider. Det virker som det er lite utvikling på min glade mandag, det er sjelden det er noe nytt jeg skal være glad for, så kanskje jeg blir litt inspirert av å lære noe nytt hver tirsdag isteden?


Ennå det bare er tirsdag i dag, så har jeg jammen fått noen opplevelser allerede denne uka. I går var jeg nemlig innom Bonden og Bondekona for å hilse på de firbeinte som enten skal inn for vinteren, eller drar av gårde til slaktehuset. Jeg hadde med fotoapparatet for bilder ute på jordet er mye triveligere enn inne bak gjerdet.


Innen jeg fikk suset meg hjem så kom jaktlaget igjen med en elg som skulle slaktes og henges opp. Jeg har faktisk ikke sett en død elg før, så da ble jeg stående da og følge med litt. 


Og ja da det ble noen bilder av det også, de kommer de kommer. Spørs om de får snike litt i køa også foran en god del andre bilder jeg har tatt. Når jeg har med meg kamera så blir det brått både hundre og to hundre bilder når jeg kommer inn igjen.


Regnskapssystemet er under stadig utvikling og jeg må vel si at jeg lærer litt hver eneste dag der også. Når alt er nytt så må man faktisk bare innse at en ikke har noe som helst mulighet til å få inn alt på en gang, så det er litt prøve å feile som gjelder ennå.


Så om man skal se litt røfflig på dette her, så har jeg lært å slakte elg denne uka. Ikke sikkert jeg hadde klart det helt på egenhånd første gangen, men jeg har da lært prinsippet. Hva har du lært siste uka?


Jeg har egentlig vært ganske praktisk den siste uka også. Jeg har faktisk kuttet ut noe som ikke gjør meg særlig godt lenger. Man må stikke fingeren i jorda og innse når noe er energitappende og ikke givende lenger. 


Nå må jeg vel egentlig bare tenke etter hva som skjer resten av uka, så jeg har noe å ramse opp på neste tirsdag,,,






11 kommentarer:

  1. Tusen takk for fint innlegg!Det skal tenkes på :)gleder meg til neste innlegg.Engang da jeg var liten snek jeg meg til å se når de skulle slakte grisen på gården.Uff, husker det enda.Men mat måtte vi ha den gang og :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er også vokst opp med griseslakting hver høst. Det ble så tomt i fjøset når alle var borte.

      Slett
  2. I would love to visit Norway some day. My grandmother was born in Moss. - Margy

    SvarSlett
  3. Jag tror att vi lär oss något nytt varje vecka bara genom att leva som vi brukar och följa med i vad som händer, både i bloggvärlden och i övrigt. Alltid är det något nytt som fastnar :D
    Fina höstbilder och som vanligt jättehärliga bilder på hundarna :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Man lærer mye bare man er åpen for nye ting. Det gjelder bare å bruke sunn fornuft, så man ikke sluker alt som blir publisert.

      Slett
  4. dogs are beautiful. yes, it would be nice to visit Norway, sign, sigh.

    SvarSlett
  5. I feel that if we're really living life, we are learning something everyday, even if it's learning how to do something better that we learned not so well before :) Wonderful photos of the dogs.

    SvarSlett
  6. A visit to Norway has long been on my bucket list.

    Love your fabulous photos!

    SvarSlett
  7. Such a beautiful friendship among these critters!

    It's great to see you at 'My Corner of the World' this week!! Thanks for linking up.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...