tirsdag 1. september 2020

Storfeobservatør


Jeg stiller velvillig opp jeg når det er noen som trenger tilsyn til dyra sine. Når bonden er på sauesank, så blir det litt stritt for bondekona med både jobb, unger og de sauene som er hjemme. Så når jeg fikk spørsmål om å titte etter de i utmark i dann og vann, så gjorde jeg det.


Siden jeg kan jukse på telefonen og se hvor de befinner seg så er det ikke noe problem å lete de opp og sjekke at de står på beina sine og har det helt greit.


Kuene var litt skeptiske til meg første gangen, men jeg hadde med pappa som har gitt dem mjøl flere ganger, så da ble jeg godtatt. 


De som lå de brydde seg ikke om at vi gikk rundt der, de fortsatte å drøvtygge og kose seg.


Denne gjengen var skuffet for at vi ikke hadde med mjøl første gangen. Men pappa skulle på mjølrunden sin dagen etter, så da forbarmet han seg over dem og delte ut litt.


Se så store som kalvene har blitt iløpet av få måneder. Halve størrelsen til de voksne allerede.


Kanskje du skal begynne med kuer sa jeg til pappa, da bare humret han. Som regel når jeg foreslår noe anskaffelse av noe som spiser, så er han skeptisk og protesterer. Men jeg tror ikke det blir kuer her, til tross for at vi har plass til dem og jorder til foring.


Så nære kom ikke jeg, men om jeg ikke strakk fram handa så kom de nærmere meg.


Veldig nærme


Jeg satte meg ned på huk, for å få litt bedre bilder og da kom de helt bort til meg.


Neste gang jeg skulle sjekke dem dro jeg aleine. Jeg hadde vært på fotooppdrag i en konfirmasjon og svingte innom på veien hjem igjen. Da hadde de valset seg litt lenger innover i skauen, men holdt seg fremdeles langs veien.


Jeg parkerte ved Torsrud og gikk for å telle dem. Det holder jo ikke at man ser noen brune rygger rundt i småskauen. Nei man må faktisk sjekke at de er fem voksne og fem kalver. 


Jeg har ikke samvittighet til å ha tatt på meg ettersyn av dem også gjøre ting halvveis. Da kan en jo stole fult og helt på appen på telefonen da. Der ser en at de har gått litt det siste døgnet liksom. Tenk om det skulle skjedd en av dem noe da, så de hadde begynt og halte eller fått et sår? 


De gikk sammen med noen andre hvite kuer denne gangen, men dem holdt seg liksom hver for seg.


De er flotte da


Kunne du tenke deg å klø meg litt bak øret?


Hva denne egentlig prøvde på er jeg ikke så sikker på, men de tungeøvelsene varte og rakk. Kanskje hun rett og slett gjorde narr av meg?


På torsdag kommer bonden igjen, så da er oppdraget mitt over. Jeg må nok nyte morgendagen. Men jeg har jo fortsatt oversikten på telefonen, så det kan nok hende jeg tar en liten titt avlikevel. Selv om jeg ikke må.


Blader er også ganske godt


Bare å nyte årets første høstmåned. Nå er det virkelig blitt mørkere om kveldene og snart er det mørkt når en skal stå opp på morgenen når en skal på jobb også. 




1 kommentar:

  1. Jag gissar att de här korna går fritt utan staket. Det är nog mycket vanligare att det är så i Norge än i Sverige. Jag tror inte att det alls är så här. Jag har inte sett det i alla fall och om man ser kor på vägen så har de smitit. Fina bilder på kossorna och det måste kännas bra att kunna hjälpa till :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...