mandag 14. september 2020

Setter pris på livet

 

Det er ikke alle som setter pris på livet sitt. Tror vel egentlig ingen setter så stor pris på livet sitt som det en hund klarer å vise det. En katt nyter sjelden livet, de er egenrådige og blir til tider veldig fornærmet. Katter setter ikke sånn pris på deg når du kommer som det en hund gjør. En hund er der kun for deg kjennes det ut som. Den lurer på hva den kan gjøre for deg så du skal føle deg bra.


Skal det være en dose lykke? I hverdagens kjas og mas er ikke lykke nødvendigvis vi føler mest av, og negative tanker og selvmedlidenhet finner overraskende enkelt veien inn. Det er det livet handler om, å finne lyspunktene og holde fast ved dem. Det er nok av andre tanker som står i kø om man har feil fokus i livet. Eller rettere sagt på livet.


Lykke starter i det små. I de tingene du allerede omgir deg med, faktisk. Det finnes mange gode, velmente tips til hva lykkelige mennesker gjør og føler, men ikke alle disse tipsene er spesielt konkrete. Det er bare du som veit hva som gjør deg glad og lykkelig innerst inne. Du kan tro du veit det, men plutselig en dag så oppdager du at det er noe helt annet du egentlig vil. Noe helt annet du faktisk bør gå for og kaste det gamle bort. Ikke vis deg fra en side du egentlig ikke vil. Finn ut hva du vil og gå all in for det.


Skriv dagbok et kvarter hver dag, får du ikke bare satt ord på det som rører seg i hodet ditt, men du får som en følge av det redusert symptomer på angst og depresjon, og du vil kunne gjøre det skarpere på jobb. Ting som har gitt deg mye glede, kan over tid miste betydningen for deg uten at du egentlig er klar over det. Dessverre er det slik at om du dveler ved tidligere feiltrinn, er det mer sannsynlig at det vil skje igjen. Om du tenker at du er et håpløst tilfelle, er det større risiko for at du gir opp ved senere anledninger. Tenke gode tanker om deg selv, og det kan du altså sette deg ned og gjøre helt bevisst. Og om dette ikke er så lett å få til, skal du i det minste gi slipp på brølere du har gjort.


Forskning viser at lykkelige mennesker har beskjedne nivåer av forventning og forhåpninger, de ønsker det de kan få, mens ulykkelige mennesker aldri synes å få det de ønsker. Lykkelige mennesker vet også hvordan en skal unngå skuffelser og hvordan generere hyggelige overraskelser. Dette er fordi de strever etter realistiske mål og er fornøyd med det de har.


Ikke dvel ved fortiden og bruk energi på det som gikk galt eller feilet før. Men ikke lev for det som skal skje heller – ved å idealisere en framtid som ennå ikke eksisterer. Lykkelige mennesker lever i nuet, de bekymrer seg ikke for alt som ikke har skjedd ennå. Hvis ikke du kan være lykkelig i dag, hva får deg til å tro at du vil være lykkelig i morgen?


Ikke bekymre deg for hva andre tenker om deg - først da kan du være fullt og helt deg selv. Lykkelige mennesker er spontane, naturlige og ekte, de sier hva de tenker og føler, og er ikke bekymret for hva andre tenker om dem. Ikke ta alt så alvorlig, heller ikke deg selv. Glade mennesker bekymrer seg lite og de innser at 90 prosent av bekymringene uansett ikke går i oppfyllelse. Å holde vonde tanker og følelser inne kreerer psykisk stress og fysisk ubehag. Lykkelige mennesker får følelsene ut og blir ferdig med det. 



4 kommentarer:

  1. Åhh så fint dette inlegget er.Det kan vi alle trenge i dagens mas og kjas og hvertfall i disse unormale tider vi lever i nå.en hund er best det syns også jeg.Menneskets beste venn er ikke feilagtige ord.Tusen takk for at du deler hverdagsvisdom-det skal jeg tenke på når jeg nå skalpå jobb .Ha det fint!

    SvarSlett
    Svar
    1. Mye klokt om man tenker etter til tider 😊 Ha en flott arbeidsvakt.

      Slett
  2. Jag hör till de lyckliga som utan att behöva anstränga mig lever och tänker på ett sätt som gör att jag oftast är lycklig :D Så har det nästan alltid varit och det är först på senare år som jag har börjat inse att jag är en person som både kan få ur mig sorger och besvikelser och sedan gå vidare, acceptera hur livet är och hitta lyckan i det. Det är bara att vara tacksam för att det är så.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...