onsdag 2. september 2020

Verdt å ta en titt?


Oss bloggere i mellom, eller kanskje aller helst å få andre som ikke blogger til å bli litt nysgjerrig på dette blogg fenomenet. Jeg blogger for min egen del og for at andre skal få se bildene jeg tar. Men fra tid til annen dukker det opp spørsmål hos de som blogger, "Hvorfor blogger du?" Minlilledagbok stilte spørsmålet her en dag. Men jeg synes det er like interessant å spørre andre veien. Hvorfor leser du blogger? Med andre ord... Hvorfor leser du min blogg? Jeg kan gi deg et lite innblikk i de bloggene jeg oftest er innom som jeg vet byr på et variert innhold. Ja for blogger må ha variasjon, ellers går jeg lei av å inn for å lese. Om du veit hva du får, hvor spennende er det liksom? Jeg liker lange innlegg, ellers er det liksom litt "hastverksblogg". Men det trenger ikke bare være lange innlegg. Noen ganger så får man sagt veldig mye i løpet av kort tid også.


"Jeg kan ikke være alle sin bestevenn, men jeg forsøker å møte mennesker på min vei med interesse og åpenhet, å smile med hele meg og lytte med hjertet, og ikke glemme at også de små møter kan være viktige av og til." Dette sitatet er hentet fra bloggen til Silje som jeg leser javnt og trutt. Silje byr på seg selv og funderer over livets rariteter. Silje er midt i livet som meg, og det er litt rart med oss husmødre som er kommet midt i livet og begynner å fundere over ting. Det er ikke alltid vi funder over store ting, noen ganger er det små ting som du kanskje ikke har tenkt over engang. Men jeg jeg har tenkt masse på det jeg.


Nesten hver gang jeg har vært inne hos Silje så er det variasjon i hva temaet er. Hun er en stor ambassadør for Bergens turområder. Jeg har vært i Bergen flere ganger, men har aldri lagt merke til alle de flotte stedene de har å by på. Bergen har nemlig mye mer en Fløyen, Ulrikken og Bryggen.


"Det er sikkert mange “dumme” som blogger..men det er jo mange “dumme”som IKKE blogger også.. Neida ingen er dumme , folk gjør bare dumme ting av og til..og noen gjør det oftere enn andre.. da snakker jeg ikke om meg altså..hehe.. Poenget med innlegget her var i grunnen at jeg syns jeg har lært mye av å blogge.. Skrive innlegg, legge inn bilder, redigere, legge til linker osv.. hadde jo ikke lært det om jeg ikke blogga..kanskje ikke så viktig kunnskap , men all læring av nye ting skal være bra hjernetrim har jeg hørt.." Ei annen jeg har begynt å titte innom de siste månedene er AnneBe. Hun bor ikke så fryktelig langt unna meg og innomellom så kommer hun med flotte tips til steder i nærområdet sitt. Klart det blir ikke direkte nærområdet mitt, men alt innen snaue to timers kjøring er verdt å ta en titt på når en vil se flotte steder og få tips om ting en ikke har sett tidligere eller steder som kunne være verdt å stikke innom. Alltid morsomt å ta bilder der en ikke har vært tidligere.


Nøve er også ei som byr på turtips i hverdagsbloggen. Stedsnavn og god dokumentasjon av bilder er viktig for å få en levende blogg. Lange innlegg om flotte turer med utgangspunkt i Hallingdal. Jeg har faktisk benyttet meg av turtips mer en en gang fra denne bloggen og fått utrolig flotte turopplevelser. Hverdagsblogger med stor variasjon er Nina også. Og som bloggtittelen antyder så er hun rimelig frittalende, så du kan få deg en god latter i tillegg til en god dose funderinger over livets vendinger her i verden. 


Det er endel andre blogger jeg titter innom litt i dann og vann, men disse er jeg fast innom for å se hva de har å by på. De som sjelden blogger stikker jeg innom når jeg husker på dem eller jeg kommer over at det nytt innlegg er blitt postet. Det har jo ingen hensikt å stadig klikke inn på gamle innlegg gang på gang. Nei det er bare sløsing med tid.


Bildene i dag er hentet fra lang tid tilbake, da hunder var alfa og omega i livet mitt. Jeg merker at jeg er ikke fult så gira lenger og jeg er ikke så aktiv lenger på hundefronten. Nå strekker det seg liksom mest til det daglige og det å ha en funksjonell turkompis på lange fjellturer. Rambo ble bitt av hoggorm og ble aldri seg selv etterpå, så han ble avlivet snøtt tre år gammel. Man kan ikke ha en hund på over 40 kilo som biter andre hunder uten forvarsel. Da er det bare et tidsspørsmål før det blir folk han biter. Har man hund må man være sitt ansvar bevisst.




3 kommentarer:

  1. Hyggelig at du linka til meg, da ☺️
    Noen ganger er det ett slit å blogge. Men jeg liker å se tilbake på turer jeg har gått, og det er jo veldig moro når det kan inspirere andre ut på tur i nærområdet!

    SvarSlett
  2. Skrev en kommentar her i går , men tror ikke den "kom i gjennom"..så prøver en gang til :) Hyggelig å lese fin omtale av bloggen min her hos deg.... Alltid koselige innlegg og flotte bilder hos deg også :) Ønsker deg en fin morgendag <3
    Annebe

    SvarSlett
  3. Variation är viktigt och det får man genom att följa olika slags bloggar. Men ännu viktigare är de vänner man får genom sitt bloggande. Vänner som bryr sig och ibland känns mer nära än en del av de man fysiskt träffar. Jag skulle ha väldigt svårt att lämna bloggvärlden just för att jag skulle sakna er alla.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...