mandag 18. oktober 2021

Alaska Malamute utstilling

 alaska malamute

En siste peptalk før ringen skal entres. Jeg ble tipset av Evy på jobben om at de skulle arrangere utstilling på Veme, så da var fristelsen stor for å finne fram fotoapparatet og sitte ringside en liten stund.

alaska malamute

Det var en litt merkelig følelse å ikke kjenne en eneste person rundt ringen, ikke ha noe forhold til rasen og egentlig bare ta bilder. 

alaska malamute

Jeg skal begrense meg litt med bilder, for det ble i overkant av 200 stykker. 

alaska malamute

Jeg så nok flere fine hunder enn det dommeren så, for jeg tror ikke jeg har vært på en utstilling noen sinne hvor det har blitt delt ut så få excellent og kun en håndfull ck på rundt søtti hunder.

alaska malamute

Jeg veit ikke om det bare er meg, men jeg synes faktisk hund og handler skal være en når de er i ringen. Alle klarer å få med seg en hund rundt en ring og stå rolig foran dommeren. 

alaska malamute

Den dårligste unnskyldningen jeg hører er "førstegangsutstiller". Har du gjort jobben din med hunden så sitter samspillet der uansett hvilke setting du er i med hunden din. Det bygger du fra du henter valpen, eller fra du ser den i valpekassa di og skjønner at det er den du skal beholde.

alaska malamute

Sjarmerende med slik kontakt, den bare venter på det neste som skjer.

alaska malamute

Jeg tramper sikkert noen på tærne når jeg sier det, men det får så være. Skal du melde på utstilling så tren bitte litt på forhånd. Det er ikke mye jobb som skal til om du har gjort sosialiseringsbiten fra den er liten. Legg ned jobb i hunden din selv om du bare har tenkt å gå på fjelltur med den. Det er når den er liten du har minst jobb for å få en problemfri hund når den blir voksen.

alaska malamute

Om du har problemer med at hunden biter i båndet da du løper i ringen, ja så for all del ikke stapp den full av godbiter når den endelig slipper. Da snapper den båndet igjen ved første anledning, for da får den jo en ny godbit. Ikke prøv å ha drakamp med hunden heller. Det er jo knallgøy for den, så da vil den jo dra ved enhver anledning. Særlig om den blir proppet full av godbiter når den slipper.

alaska malamute

Den smilende hunderasen

alaska malamute

Noe annet som overrasket meg var dårlig steglengde på disse hundene som er laget for å løpe. Men når handleren tripper så får en en trippende gange på hunden også. 

alaska malamute

Det skjedde litt action i ringen også, to damer lå langflate mens de skulle vise hunden sin. Litt småvått gras etter nattens rim hadde sikkert litt innvirkning. 

alaska malamute

Ingen firbeint får vist seg fra sin beste side når galgeløkka har strammet seg rundt halsen. Utrolig synd når en ikke får vist hunden sin, men bare får den rundt i ringen.


Forøevrig første utstillingen utstillingen jeg har vært på som dommeren var like mye inne i teltet og leste på skjermen til skriveren som skriveren selv. En dommer skal være ute der hunden som skal bedømmes står. 

alaska malamute

Når man sitter ringside og egentlig ikke følger med som man stiller hund selv, så hører en litt etter hva de rundt en snakker om. For det er alltid en "verdensmester" som kakler i ett enda merrarenn når en er på utstilling. Disse er ikke særlig ydmyke og vil gjerne spre sin sannhet. En ting som er sikkert er at en aldri blir utlært når man driver med hund.

alaska malamute

Undercover oppdrag

alaska malamute

Denne fikk løpe selv, se en helt annen holdning enn den med galgeløkka.

alaska malamute

Noen med bra steglengde.

alaska malamute

Denne hadde jeg skikkelig sans for

alaska malamute

Det var endel flotte hunder der.

alaska malamute

Pia tok certet, så gratulerer Evy og Espen!

alaska malamute

Ikke helt enige om veien videre...

alaska malamute

Venting det er det mye av på utstilling

alaska malamute

Peptalk

alaska malamute

Lett å se at noen hunder trivdes

alaska malamute

Hadde du en godbit til?

alaska malamute

Flotte hunder, men ikke en rase som passer meg.

alaska malamute

Takk for titten! PS om du ikke vil ha bilde av deg her, så send en melding så fjerner jeg det.

3 kommentarer:

 1. Ja, det er flotte hunder, men skulle jeg hatt hund igjen så hadde det ikke blitt den rasen nei. Skulle jeg hatt hund igjen hadde det nok blitt en med retriever i navnet.

  SvarSlett
 2. Beautiful dogs. My favorite breed is labs.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to your furbabes. ♥

  SvarSlett
 3. Härliga, stiliga och fantastiskt vackra hundar. Men jag känner inte till rasen och egenskaperna så jag vet inte vad de kräver för att må bra. Förmodligen ska de ha väldigt mycket aktivitet. Kul att få sitta och se alla dessa hundar på utställningen och självklart hänger mycket av resultaten på hur ägarna visar upp sina hundar.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!