torsdag 21. oktober 2021

Prosjekt julebordkroppen



Så gitt det faktum at en 30 dagers utfordring ikke er en garanti for at en oppførsel blir en del av livet ditt, betyr det at det ikke er verdt innsatsen for å fullføre en? Ikke i det hele tatt! Fordelen med 30-dagers utfordring er at det utgjør et godt løft for å komme i gang. Det gir deg det momentumet du trenger for å komme forbi din tröghet og begynne å forandre livet ditt for å imøtekomme ønsket endring med faktisk atferdsendring. Det gir deg også mulighet til å begynne å se noen resultater, slik at du får motivasjon til å fortsette dine nye vaner for lang tid.

Nøkkelen er å finne en utfordring som er i tråd med en endring som du er klar og villig til å gjøre nå, selv om det er hardt arbeid innen månedenes slutt. Det er også viktig å huske at hvis du kommer bort fra utfordringen, kan du til enhver tid tilbakestille deg enten ved å starte utfordringen din på den dagen du "fanger deg" eller ved å starte fra dag 1 og arbeide gjennom fra begynnelsen med en ny start , avhengig av omstendighetene dine.

Til slutt er det viktig å se på hele utfordringen, og vær sikker på at den er i tråd med hvor du til slutt vil ta deg selv. For eksempel, akkurat som du ikke burde starte en pengerbesparende utfordring som har deg til å stikke bort $ 2000 ved utgangen av måneden hvis du bare gjør det i en uke. Du bør ikke starte en treningsutfordring som krever treningsnivåer som overstiger det du føler deg trygg, sunn eller ønskelig for situasjonen og målene dine..

Selv om jump-start utfordringer har eksistert langt lenger enn Internett, har oppgangen av sosiale medier gitt et perfekt sted for opprettelse, deling og engasjement i utfordringer som varer i 30 dager. Disse utfordringene lover et enkelt utgangspunkt og en idiotsikker vei til et nytt liv med sunne nye vaner. De kan kobles til et bredt spekter av helseproblemer, produktivitetsvaner eller andre enkle endringer som kan føre til et bedre liv.Helsenorge har noen tips om hva du kan gjøre. 30-dagers kom-i-gang-program med lav terskel som passer for deg som vil bli mer aktiv. Fysisk aktivitet kan være gøy, trivelig og sosialt. ​Det er mye man kan gjøre som du ikke nødvendigvis tenker på som trening. Fysisk arbeid ute og inne, en tur, å gå til jobben. «Alt» teller som fysisk aktivitet.


Før du begynner
Tilpass intensiteten til hva som passer deg.
Puls er bra, men makspuls er ikke nødvendig for å komme i bedre form.
Det viktigste er at du kjenner du blir litt varm på ryggen og at du puster mer enn i hvile.
Pratetempo er helt ok – og det betyr at du puster så mye at du fortsatt kan holde en samtale gående.
Sett deg noen konkrete delmål som er realistiske å oppnå på kort sikt og noen mer langsiktige mål.
Lag gjerne en avtale om å være aktiv med en venn eller gjør aktivitet sammen med andre.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​En vanlig feil er at mange går ut for hardt og sprekker. Vær tålmodig og start rolig. Da er sannsynligheten større for at du holder lenger og unngår skader.

Det er flere typer 30-dagers utfordringer som har blitt populære i det siste. De faller hovedsakelig i to kategorier: utfordringene som bygger på seg selv og utfordringene som gir deg noe unikt hver dag, ofte med stadig vanskeligere dager.

Den første typen utfordring hjelper deg med å bygge en bestemt ferdighet eller ferdighet ved å bli bedre på det med praksis. For eksempel er en 30-dagers plankutfordring en populær utfordring som begynner med en 10-sekunders strekk av plankøvelsen på den første dagen i utfordringen som går opp til stadig lengre planker som kulminerer i en tre-minutters plank på den siste dagen av utfordringen.


Hvor lang tid tar det for å gjøre en varig endring? Mange artikler om endring rapporterer at det tar nøyaktig to uker for å gjøre endringen blitt en vane. Andre sier at det tar nøyaktig 28 dager, eller til og med 30. Det hjelper å vite hva vitenskapen sier.

Forskning identifiserer ikke et bestemt antall dager som definitivt fører til varig forandring i hver person, for hver ny vane og enhver situasjon. Det er forskjellige tidsrammer basert på hvor vanskelig forandringen er å gjøre, hvor motivert en person er å gjøre det, og hvor mye innsats er nødvendig for at den nye vanen blir sementert i sinnet. Ikke desto mindre har forskere forsøkt å få et tydeligere bilde av hva en generell tidsramme kan se ut til de fleste og de fleste endringer.

Flere studier har blitt utført for å spore hvordan folk endrer seg og hvor lenge disse endringene varer. En studie fant at en ny vane tar alt fra to uker til to måneder for å skape rot, noe som betyr at hvis du går gjennom arbeidet med å innlemme det i livet ditt for denne tiden og praksis regelmessig, blir du vant til å inkludere Dette som en del av livet ditt, og i stedet for å jobbe fortid av treghet for å begynne vanen, ville det faktisk kreve mer innsats for å forandre vanen og slutte å gjøre det.


Et annet sett med studier har funnet ut at vi gjør endringer i trinn, og at når vi kommer forbi tankegangen om å gjøre en endring, er det langt lettere å fortsette å leve med en ny vane. Denne undersøkelsen fant at det er et tydelig stadium ("pre-contemplation stage") som faktisk oppstår før du selv tenker aktivt om å gjøre endringer, og neste trinn innebærer tenkning og planlegging, men ingen faktisk observerbar forandring så langt som å ta på den nye vane er bekymret.

Det er bare i neste stadium at den faktiske nye vanen er anskaffet. Interessant, hvis vanen faller, anses dette ikke som en fiasko, men heller en forutsigbar del av hele prosessen med endring og til og med et bestemt stadium av endring hvis du ikke gir opp med å prøve; det regnes som en del av prosessen med å skape varig forandring.

2 kommentarer:

  1. Lykke til med prosjektet! Det er bare å holde ut, og så når du nok målet ditt.

    SvarSlett
  2. Det är bra att ha en sund inställning till utmaningar och det tror jag kommer med åldern. Man lär sig vad som är viktigt och hur man ska göra för att nå sina mål. Numera ger jag inte mig själv så stora utmaningar. Jag håller mina rutiner med träning och promenader men det är inte så svårt eftersom jag mår bra av det. Men annars har jag ett ganska kravlöst liv och det är precis så jag vill ha det. Men det har faktiskt varit lite av en utmaning att inse var mina begränsningar är.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...