søndag 17. oktober 2021

Uka som gikk #41

humle

Akkurat nå
Er det bare å konstatere at sommeren er over for denne gang og håpe at den finner seg et bol før vinteren kommer. Det er noen minner som dukker opp på facebook som viser snø enkelte år. I år tror jeg det tar lang tid før snøen legger seg slik at en trenger å legge på piggdekkene.


Ukens opptur
Det skal vel litt til å overgå ukas høydepunkt. Bella fikk sitt første CERT. Jeg har satt Bella opp på liste for øyelysing før jul. Tror jammen jeg har funnet en hannhund jeg kunne tenke meg å bruke også, og ikke nok med det, men det ser ut til at det ble veldig begeistret over Bella de også. 

squash

Ukens drivhus
Nå er det meldt kuldegrader på nettene framover, så i dag kuttet jeg ned de siste squshene som hadde vokst opp i drivhuset. Til helga skal jeg plukke ned drivhuset så  jeg slipper å måke taket i vinter. Rammeverket skal stå slik at det bare er å sette fast pleksiglasset til våren for å få det intakt.

eple

Eplet på treet sitter veldig godt fast ennå, da er jeg litt usikker på om det er modent eller ei ennå. Det andre løsnet veldig raskt uten å være helt modent. Det var grisesurt og ikke spisbart.

Ukens utstilling

Alaska Malamute

Siden noen skulle ha utstilling på Veme Stadion, så tok jeg turen for å ta noen bilder. Norsk Alaska Malamute klubb hadde rundt 70 påmeldte hunder på utstillingen. Men om denne dommeren er en rasedommer som virkelig har god kunnskap om rasen, da har raseklubben en stor avlsjobb å gjøre. Det var ikke veldig mange excellent som ble delt ut og kun en håndfull CK på så mange hunder. Det er alarmerende synes jeg.

Ukens arbeid
Torsdag holdt det på å ikke bli noe arbeid i det hele tatt. Jeg hadde glemt å sette på klokka når jeg la meg og våknet av meg selv ti minutter etter at jeg skulle vært på jobb. På fredag knyttet jeg alle løse tråder for å arrangere julebord for 17 stykker i verdens navle Hokksund. Dette bringer meg videre til ...

Ukas prosjekt
Julebordkroppen! Siden det er i overkant en måned til julebordet, så er det passe lengde fram til da med å gjøre en innsats med kroppen. Startvekt 77kg - mål er 10. desember med oppstrammet kropp som passer en ryggløs kjole... Så får vi se hvordan det går. Så på mandag er det full fokus med klokke for skrittelling, rokkering for midjebygging og jeg må vel tørke støv av pressbenken på hunderommet. Null brus i uka og knekkebrød til frokost og lunsj. 56 dagers prosjekt er fult overkommelig.

Ukens kino


Denne filmen har jeg ventet på et år omtrent. Den var satt opp når det ble nedstengning i fjor. Men på fredag var det premiere og jeg hadde billett. Jeg synes filmen var bra, det var godt dokumentert om hvor fokusert og målrettet han var for å komme seg dit han var på toppen av karrieren sin. Hvor mye jobb for å komme tilbake etter alvorlige skader gang på gang. Det som overrasket meg mest var hvor vanvittig mange timer han tilbragte på sykkel. Han hadde en tankevekkende setning, han kunne ikke forholde seg til flaks og uflaks. Om man velger å forholde seg til det, så aksepterer man at uvisse ting kan skje. Han mente at alt kunne forberedes.

Ukens tur

leonberger

På tirsdag tok jeg og Bella en tur med Helle og Georg Viksåsen rundt. Etter et fint bilde på instagram som inspirasjon.

Ukens overlevende

rådyr


Ukens generelle tips3 kommentarer:

 1. Spännande med utställning, jag har faktiskt aldrig varit på någon :)

  SvarSlett
 2. Jag hoppas att Bella och den eventuella partnern kommer att gilla varandra och skapa många små sötnosar tillsammans. Det blir spännande att följa hur det går :D
  Du har verkligen haft nytta av växthuset i år. Det blir nog lika bra nästa sommar med massor av goda och fina grönsaker.
  Tyvärr är det nog många hundar som inte lever upp till standard och krav. Jag är inte särskilt insatt men jag inbillar mig att det kan bero både på oseriösa uppfödare och en rasstandard som inte är sund. Jag hoppas att domare och uppfödare tillsammans jobbar mot mer välmående raser. Som tur är finns det många goda exempel och dit hör din fina Bella :D

  SvarSlett
 3. Ja, det må ha vært litt av et høydepunkt å få de flotte sløyfene til Bella. Jeg har holdt på med knekkebrødkuren i 2,5 år. Den virker! :)

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!