fredag 29. oktober 2021

Fem en fredag #43Ord

pus katt pusekatt kattepus svart katt

Det hender jeg linker til Feline Friday når jeg har noen kattebilder i innleggene mine. Feline Friday er enkelt å bli med. "Alt du trenger å gjøre er: Legg ut et bilde, tegning, tegneserie eller video av en katt (de kan være dumme eller søte). Sørg for at du legger igjen en lenke til innlegget ditt, så besøker jeg ditt Feline Friday-innlegg. Hvilken bedre måte å starte helgen på enn med en katt!"

pus katt pusekatt kattepus

Vad har du för favoritord?
Det er egentlig ikke noe ord jeg bruker mer eller mindre, men jeg synes mange svenske ord er koselige og bruke. Dere har det så trivelig i Sverige med mys og lagom. 

pus katt pusekatt kattepus

Vilket ord kan du inte säga?
Lange ord som man ikke bruker i dagligtale, de trenger ikke være direkte fremmedord, men noen uvanlige ord med mange konsonanter.

pus katt pusekatt kattepus

Vilket ord har du alltid svårt att stava?
Dessverre og foran, der blir det gjerne en s i dessverre og to r i foran. I slike tilfeller er det kjekt med autokorrektur når man skriver, men ikke like kjekt når det automatisk rettes til et annet ord enn det du hadde tenkt å skrive. Vi har vel alle sendt av gårde en SMS som brått fikk en helt annen mening enn det vi hadde tenkt, ved hjelp av autokorrektur?

pus katt pusekatt kattepus

Med vilka fyra ord skulle du beskriva veckan?
Glede, kos, tur, fotografering

pus katt pusekatt kattepus

Finns det tillfällen som du ordbajsar?
Ikke så mye nå, det var mer tidligere. Man lærer etterhvert.

pus katt pusekatt kattepus

Det er Fem en fredag med Elisa Matilda, i dag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

katt pus pusekatt kattepus

En ting jeg ønsker meg er kaldere vær og gjerne litt snø, da slipper man gulvet fult av grus til enhver tid. Sølevær og firbeinte er ikke særlig godt kombinasjon. 

17 kommentarer:

 1. Om det vore så väl att ordbajseriet försvann! Jag tycker det blir värre och värre för min del. Underbara kattbilder! Visst är katter fantastiska. Ha det gott!

  SvarSlett
 2. katter är roliga. jag känner ett par mycket speciella katter och jag brukar ofta se på kattvideor på FB, hundar är jag riktigt förtjust i.

  SvarSlett
 3. "Glede" och "kos" låter som en god vecka!

  SvarSlett
 4. Good looking cats and I love your answers to this weeks questions. They do make you think.

  Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

  Have a purrfect Feline Friday and weekend, Lillian. Scritches to all your babies. ♥

  SvarSlett
 5. Så fine kattebilder!
  God helg :)

  SvarSlett
 6. Vad roligt att få se bilder på alla tre katter. Jag är först och främst en hundälskare men jag gillar katter också och ännu mer sedan jag har börjat förstå dem bättre. Att jag gillar ord vet du också och kanske är just mys och lagom två av svenskans bästa ord :D Jag tycker att norskan har många fina ord också och inte minst de ord du beskriver veckan med. Jag har svårt för att fatta mig kort när jag skriver så kanske ordbajsar jag en del. Det är nog upp till läsarna att avgöra :D

  SvarSlett
 7. Jag är en äkta kattälskare så dina bilder föll i god jord hos mig. Du är väldigt skicklig fotograf till att fånga ögonblicken!

  SvarSlett
 8. Så härliga kattbilder du bjuder på och jag håller med dig, jag vill också ha snö för den fyrbenta drar med en massa grus och lera in just nu. Har skaffat mig en robotdammsugare och det är det bästa som jag köpt och en bra hjälp när vädret är så här bedrövligt.

  SvarSlett
 9. Så fina kattbilder och ögonen på första, wow! :) kul att läsa dina svar!

  SvarSlett
 10. Jätteroliga svar:-) Å jag tackar och bugar att du tycker att det svenska språket är koselig. Jag gillar det norska språket. Konstigt nog tycker jag att det är lättare att förstå än att läsa - på tal om ord alltså;-)

  Helt underbara bilder på katterna. Du verkar ha en hel zoo hemma hos dig:-)

  SvarSlett
 11. Tycker det är så härligt att läsa din blogg då den är skriven på norska. Jag älskar det norska språket. Men får medge att jag är bättre på att förstå i tal än i skrift. ��

  SvarSlett
 12. Autokorrigering är ett gissel när det ändrar till ord man inte vill det ska vara, jag är inte alls sams med den på min mobil. Men visst har stavningskontroll i t ex word gjort livet lite enklare :) Skoj titta in o läsa dina svar men framför allt att få njuta av dessa helt underbara kattbilder du delar med dig idag <3
  Ha en underbar lördagskväll.

  SvarSlett
 13. Your cats are all beautiful! Sadly, I only speak English well even though I am married to a native born Italian and studied Italian in college. I do like to watch foreign movies that have subtitles to hear other languages spoken.

  SvarSlett
 14. Åh så många gosiga kissar! Feline Friday låter kul. Hoppas att du har haft en fin helg.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...