søndag 24. oktober 2021

Uka som gikk #42

meiser

 Akkurat nå 
Meisene er iherdige konglefrøspisere, de lot seg ikke forstyrre av at jeg prøvde å få fokus på kamera mellom en haug av kvister. Kanskje de trodde at de ikke syntes?

Ukens bil 

dekkskifte

Når Hr Yr nevner snø, ja da må man skifte dekk. Jeg gidder ikke gamble på at den går igjen og jeg kan drøye det til helga med å skifte. Nei er det fint vær i helga så skal jeg finne på noe, jeg skal da ikke skifte dekk. Det er jo gjort på en times tid, så må jeg til Sokna for å sjekke lufta og da er det passelig å dra etter hjulene igjen når jeg kommer hjem.

bilspor i snø

Og tirsdag morgen så hadde jeg fått lønn for strevet. Da hadde Hr Yr hatt helt rett og snøen lavet ned når jeg skulle kjøre på jobb.

bilvask

Jeg er ikke veldig iherdig med bilvasken, det blir 3-4 ganger i året. Nå som den har fått vinterdekk og det trolig blir endel salting på veien framover. Da er det greit å få vasket av gammelt veistøv og få på et lag polish. 

Ukens kulturelle innslag

nordic tenors

Fredag ble det en tur på Byscenen for å høre på Nordic Tenors, jeg synes ikke de var fult så flinke som de to foregående gangene jeg har hørt på dem. Det var veldig lite gullkorn mellom sangene nå, i forholde til de andre gangene.

Ukens sopptur

kantareller

Det har ikke blitt noen soppturer i år, for det har vært så tørt. Men seinhøstes så poppet det jammen opp noen kantareller som jeg tok med meg hjem igjen. De var ikke direkte små disse her.

Ukens arbeid
Siden steikovnen sa takk for seg på jobben, har jeg fikset ny som ble levert fredag. Torsdag var det demontering av den gamle. Og ja jeg var litt engasjert i den prosessen, men jeg kom litt til kort med verktøy for å få skrudd den løs. To skruer gikk greit, så var det demontering av steikovnsdøra for å få løs to skruer til. Så gjensto det to bitte små stjerneskruer for å få løsnet spetaklet. Men så liten stjernetrekker hadde ikke jeg, men hell i uhell så hadde vi to fra Mesterbygg som reparerer en vegg i produksjonen. 

fruktfat

Tanken slo meg ikke engang at det var polakker, men til alt hell så var den ene ganske stabil i engelsk, men mitt engelske ordforråd for diverse verktøy er vel ikke den mest stabile heller. Polakken skjønte ikke hva jeg trengte bitte liten skrutrekker til på kjøkkenet heller. Han hadde lomma full av diverse utgaver til å putte på drillen. Han trodde jeg skulle ha den med meg hjem, så når han skjønte at det var på kjøkkenet her så ba han meg vise han så skulle han hjelpe meg. Tydeligvis ikke særlig tiltro til jenter med verktøy. Når han kom inn kikket på den ene skruen så kikket han på meg og gliste, You tryed your self? Jepp jeg spør da ikke etter hjelp før jeg må. Men begge de to små skruene ble skrudd ut og jeg takket for hjelpa. 

pilfink


Ukens utfordring


For julebordskroppen i november, nå må det nok planlegges bitte litt.

Ukens topptur 

sørbølfjellet leonberger

På søndag var jeg og Bella på en siste fjelltur på Sørbølfjellet før det er meldt forholdsvis mye snø der. 

Ukens måneskinn

måneskinn

Ukens generelle tips 

3 kommentarer:

 1. Schöne Fotos...die Tannenzapfen hast du besonders
  schön festgehalten...die Meise zeigt uns nur die kalte Schulter.
  LG. Karin M.

  SvarSlett
 2. Huff så mye snø du fikk, men det er jo godt at den forsvant igjen. Ja, både fugler og ekorn er ivrige frøspisere, og det ses her også på konglene.

  SvarSlett
 3. Bra att du fick på vinterdäcken i tid. Här går jag och längtar efter vinter men det blir mest bara nederbörd i form av regn. Men vinterdäcken har kommit på här också. Jag är också envis och vill helst klara mig själv med de verktyg jag har innan jag ber om hjälp. Det blir oftast så att jag hittar på en annan lösning om jag inte lyckas med plan A :D

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!