fredag 28. februar 2020

Fem en fredag #9


Så er det blitt fredag og en ny helg står for døren. Jeg har ikke så store planer for helgen ennå, annet enn en tur på Gledeshuset på lørdag for å se en forestilling. Kunne tenkt meg å funnet på noe etterpå, men er litt uvisst hva jeg har lyst til. Det er Elisa Matilda som har temaene for Fem en fredag, hos henne kan du titte inn på flere som er med på dette.


När var senast du gjorde ett avslut?
Tja, nå må jeg tenke. Noe som jeg avsluttet, så må det vel være når tiden var inne til å ta med min hund til veterinær for avliving. Gammel og sliten så fortjener de å slippe.


Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt?
Jeg synes Sixth Sense med Bruce Willis en amerikansk film fra 1999. Filmen handler om barnepsykologen «Malcolm Crowe» som forsøker å hjelpe en ensom og forstyrret gutt. The Champ er en amerikansk dramasportfilm fra 1979 regissert av Franco Zeffirelli. Begge disse har en slutt som overrasker og som på en måte er trist. Jeg liker litt sånne spesielle filmer som en ikke kan forutse hvordan ting går til slutt. Samtidig som en ikke skal sitte igjen som "?" når rulleteksten kommer.  


Vad är något du vill säga tack och hej till?
Ja egentlig en hel del. Tenk å kunne startet livet sitt på nytt som 20 åring med all kunnskapen og livserfaringen en har i dag som vel dobbelt så gammel. Da kunne en unngått et vel av nedturer og følelsemessig kaos i livet. Man trenger noen nedturer for å sette pris på oppturene, men man hadde ikke trengt alle de bratte bakkene nedover i avgrunnen. Alle tårene og frustrasjonen over andre menneskers oppførsel.


Hur avslutar du helst en lång vecka?
På en tur med hundene ute i naturen med et fotoapparat. Kommer hjem etterpå til et langt bad i badekar og lage seg litt middag før en kikker litt på tv.


Vad kommer du aldrig göra igen?
Har litt dårlig erfaring med å si at det skal jeg aldri gjøre igjen, men etterhvert så får en vel litt mer erfaring i å gjøre som en vil og ikke som andre vil. Stole på seg selv og blåse litt i andre. Men mye blir styrt av følelser og de er det ikke så enkelt å være sjef over. Men om jeg kunne velge en ting jeg aldri skulle gjøre igjen: Jeg skal aldri ha kjærlighetssorg igjen!


God helg!

6 kommentarer:

  1. själv tyckte jag att jag var ganska klik som tjugoåring...

    SvarSlett
  2. 18 var en bra tid. är lite för otålig för karbad.

    SvarSlett
  3. Vilka fina foton du illustrerar frågorna med! Jag vill inte vara 20 år igen, tycker lite synd om ungdomar idag, livet har inte blivit lättare, tvärtom. Ha en skön helg med långpromenader

    SvarSlett
  4. Man är ju alltid väldigt käck och klok i varje ålder. Man blir aldrig för sen att lära sig.
    Ditt sista svar gillade jag skarpt. Jag är änka sedan 8 år och vill inte ha sorg igen, nej.

    SvarSlett
  5. Jättekloka svar på temat. Vem vill inte vara ung igen med den erfarenhet man har samlat på sig. Åt andra sidan brukar vi människor ju lära oss den hårda vägen, och de negativa erfarenheterna har liksom ändå gjort att man så småningom blev vuxen...

    Härligt att läsa att du också älskar ta ett skumbad. Det är det bästa jag vet, speciellt när det är kalt under vintern. Ett perfekt sätt att tina upp;-)

    Nej, kärleksbekymmer lär jag heller inte få igen. Håller mig till den man jag har. Det tar så lång tid att uppfostra en ny;-)

    SvarSlett
  6. Underbart vackra bilder du visar. Den enda kärlekssorg jag kan tänka mig numera är om jag miste min älskade man. Men eftersom jag är nio år äldre än han överlever han mig förhoppningsvis. Otroligt sorgligt när man måste avliva ett djur. Min pappa klarade inte av att avliva sin älskade tax så jag fick hålla henne i famnen hos veterinären istället. Glömmer det aldrig.
    Ingrid

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...