mandag 22. mars 2021

Døden - hva med den?

ku

I følge Einstein er definisjonen på galskap «å gjøre det samme om og om igjen, og forvente et annet resultat». Maktesløsheten kan være det vanskeligste å håndtere. Handlingslammelse er en følelse som kan oppstå når mennesker blir behandlet som objekter som ikke har innflytelse på sin egen hverdag. Livskvaliteten faller markant fordi man ikke utvikler seg som menneske når man ikke kan handle som et selvstendig individ, viser psykologisk forskning.

ku

Jeg titter innom noen forskjellige blogger, ikke alle like ofte, noen dumper en tilfeldig innom og andre har noe nytt hver dag. Vivian har mange kloke ord på sin blogg. Hun tenker kanskje mer enn oss andre da hun har god tid til å tenke over hva som livet egentlig er, eller ikke er.

ku

"Vi blir født og vi dør. Før eller siden så havner vi alle samme vei. Noen rekker aldri å ta farvel med sine kjære , de går ut av døren en morgen bare for å bli borte. Andre rekker ikke engang og vokse opp , men den korte tiden de fikk etterlot seg spor. Men for noen det et langsomt farvel , en langsom forberedelse på det du vet kommer. Døden kommer i alle slags former , men at den kommer vet vi alle. Når og hvordan er det ingen av oss som vet , den kan komme når som helst uten forvarsel." Skriver Mamma på hjul i sin blogg er en dag. Hun har ASL og beskriver sin hverdags opp og nedturer. Mamma på hjul har mange fornuftige tanker i sin hverdag. "Fortid er nemlig fortid , det som har skjedd har skjedd. Derfor blir jeg opprinnelig lei meg når jeg ser hvordan andre lar seg fange , som i et edderkoppnett sitter de limt fast. Stadig vender de tilbake , klarer ikke å slippe tak i det som er sagt og gjort. Livet er for kort til å dvele med fortiden , noe jeg har lært på den harde måten."

ku

Men er vi mennesker slik at vi må få et ultimatum, få kniven på strupen før vi kanskje skjønner at vi skulle brukt de timene, dagene, ukene og årene vi fikk utgitt ved livets start, til noe annet? Når du blir gammel, om du blir det... vil du tenke tilbake på fortiden og finne ut at du brukte mesteparten av fortiden din til å tenke på fortiden og ting du ikke kunne gjøre noe med? Vil du sitte ved vinduet og titte ut og tenke... tenk om jeg hadde sett framover og ikke bakover i livet mitt, sett etter løsninger for å få best mulig utfall av ting isteden. 

ku

Historien om Norge etter 12. mars 2020 er ikke én historie. Den er like sammensatt og mangfoldig som dem den omhandler. Alle ble nødt til å finne sin måte å forholde seg til den nye virkeligheten på. Like lite som en pandemi rammer rettferdig, har premissene vært rettferdige. Noen har måttet yte mer enn andre. Noen har kunnet velge. Noen fikk aldri noe valg.

If you could make a wish today....
what Awesome wish would you make ?

ku



1 kommentar:

  1. Tänkvärda ord och tyvärr fastnar nog många i ekorrhjulet. Kanske har pandemin fått oss att tänka till lite extra så att vi uppskattar våra möjligheter lite mer när vi kan börja leva som förut igen. I alla fall vi som får leva vidare.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...