tirsdag 9. mars 2021

Jeg og mamman min

ku kalv

"Jeg og mamman min vi koser oss i fjøset". Ingen sak å komme til verden når man blir vasket og pleid fra morgen til kveld. Etter jobb i går svingte jeg innom en tur i fjøset for å se på de fire kalvene som er født siste uka.

ku kalv

Et par kalver lå helt inntil gjerdet når jeg kom. Så de fikk litt kos før den ene fant ut at den var sulten. Finnes vel ikke en koseligere lyd enn små "babyer" som smatter mat av mamman sin? Den fikk en rundvask i samme slengen, så var det bare å gå for å sove en dubb igjen.

ku kalv

Like begeistret for ørevask som de fleste andre unger, da måtte jeg le gitt. Den så skikkelig misfornøyd ut, skulmet mot mamman og ristet på hodet.

pupp

En liten dessertsup etter vasken.

suge pupp

Se som den koser seg...

kalv spiser

Blir nok ikke så lenge til jeg svinger innom igjen, for det virket som det var veldig nært forestående med en kalv til. De vokser jo så raskt, så en må passe på når de er små.

kalv

Myk lang pels også så fin i fargen da.

kalv koser seg

Jeg ble vel sittende en halvtimes tid og småprate med dem. Sauene fulgte ivrig med på meg, de håpet nok på å få sin dose kos de også. Men de mest kjælene fra i sommer er nok endt opp på matbordet. Så jeg får legge litt grunnlag igjen fram mot sommeren.

kalv

Men de som var kalver i fjor de kjente nok igjen stemmen min etterhvert, for to av dem fikk ikke nok kos. Der var det bare å vende det andre kinnet til, for å si det sånn.

kalver

En rundsleik bød de også på.

koser seg

Takk for titten Anne og Lars.

sau

Det er ikke alle som får gjøre som de vil... godt jeg ikke er sau da hadde nok jeg også endt opp med tak på bingen min...
* *

9 kommentarer:

 1. Så herlige og fine bilder. Du er helt rå med kameraet og trivelige historier😊

  SvarSlett
 2. ...Lillian, you captures some beautiful images!

  SvarSlett
 3. Nothing happier than any newborn on the farm. Cows, goats, chickens, pigs (well maybe not pigs) horses, dogs,cats, etc.

  SvarSlett
 4. Aw, so adorable. I used to go collect the calves when they were first born. If you don't get them quickly they are hard to catch. They get their legs very quickly. Such fun here.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday. ♥

  SvarSlett
 5. cuteness overload. I just love baby animals. We have 6 piglets that are 6 weeks old mini pigs and yes they grow and change daily

  SvarSlett
 6. Fina bilder på härliga små gospluttar :D Jag blir alltid glad när jag ser kalvar som får vara kvar hos sina mammor.

  SvarSlett
 7. Those little guys are just too cute! Your photos are really great!

  Your link is a welcome addition to My Corner of the World' this week!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...