søndag 28. mars 2021

Uka som gikk #12


 Akkurat nå 
Siden det gikk så bra med skattepengene ble det en liten påskebonus til hver av ungene. Innkjøp av ting jeg har ønsket meg, så nå er jeg ganske ajour med det meste. Powerbank og klær har ankommet i postkassa, så nå er det bare å vente på at snøen forsvinner slik at tingene kan tas i bruk.


Ukens tanke 


Jeg lurer på hva myndighetene egentlig har tenkt om denne pandemien jeg, når helsevesenet ikke er styrket betraktelig i dette året som har gått, både på personell og kapasitet? Nei bare hver og en av oss sitter aleine i hver vår sofa så trenger vi ikke øke beredskapen noen steder. Men hele tiden så har vi fått høre at det er befolkningen sin skyld at det er så mye smitte at helsevesenet potensielt ikke rår med alle som trolig blir syke om vi våger oss ut av døra. Jeg tviler på at alle som er utdannet helsepersonell har en helserelatert jobb i dag. Hva med å lage helserelaterte jobber atraktive? Hva med å øke kapasiteten...

Ukens favoritt dag 

pus katt

Hver dag som innbefatter litt sosial omgang med andre ute på tur er vel en favoritt dag. Nå som alle har hjemme kontor så er det ikke mange å snakke med i løpet av en dag på jobb heller. Det har blitt noen turer med Silje og Ingun. Både aktivitet og selskap er to fluer i en smekk. På torsdag kom Patran hjem igjen, så nå ble det selskap i helga. Hun fikk påskeegget sitt med både beautysaker og litt sjokolade.

Ukens irritasjon 

pus katt

Når jeg kom inn i vaskekjelleren lørdag kveld så dryppet det fra taket. Ikke ett, men ikke mindre enn tre steder. Da var det bare å starte å rive taket da for å finne ut hvor dette vannet egentlig kom fra.

himmel

Ukens arbeid 
Det går ganske i ett på jobben, da jeg skal ha fri de tre dagene i mellom påskedagene, for rett over påske er det månedsavslutning igjen og mer enn nok å henge fingrene i. Derfor må jeg være mest mulig ajour før jeg lukket pc'n for siste gang fredag ettermiddag.


Ukens opptur 
På mandag etter jobb ble det skitur på jordet. Nydelig solskinn og hele 15 varmegrader i skyggen. Litt kladdeføre, men det gjorde at det gikk akkurat passe fort i nedoverbakka.

Ukens planteoppdatering

planter

Nå er det på tide å pante de ut i hver sin potte, sette opp litt støtte for dem slik at de ikke vokser bortover, men oppover. Det ser ut til at de fleste frøene har spiret, bare en potteremse har det kommet to enslige frø. Jeg har ikke tatt de ut for å se hva jeg har sådd i de pottene, men jeg burde vel se hva jeg har fått dårlig uttelling på.

planter

Resten ser ut til å klare seg veldig bra. Bare de får litt mer plass og litt støtte så kommer de til å skyte i været igjen. På tide med bitte litt gjødsel også tenker jeg.

Ukens generelle tips 



2 kommentarer:

  1. Ajdå, vattendroppande från tak är aldrig kul. Hoppas att du fick stopp på det innan det blev stora skador.
    Skönt att du har några lediga dagar i påsk. Jag håller tummarna för att solen ska skina på dig då :D

    SvarSlett
  2. Det gikk overraskende bra med mine skattepenger også, så det er nesten så jeg ikke kan tro det. Men veldig kjekt da, å kunne unne seg noe ekstra som du gjør.
    Vannlekkasje er jammen kjedelig. Jeg håper ikke det blir stor skade.
    Det er godt med noen dager fri, sånn at en finner roen.
    Ønsker deg en riktig god Påskeferie ♥

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...