tirsdag 2. mars 2021

Våren er virkelig her!

pus

På søndag var det en riktig bare nyte dag i sola. Jeg hadde tatt med meg ei bok ut, men den ble ikke åpnet. Jeg satt bare med øynene lukket og koset meg i vårsola som endelig har kommet tilbake. Det er tre uker siden de første strålende i noen minutter, men nå har de strukket seg til mange timer.

pus

Oliver er ikke vond å be om å kose seg han heller, men med fuglekvitter i flere trær rundt, så var det ikke så lenge han hadde tid til å sitte å nyte sola. Denne stolen sto egentlig til tørk, for når jeg satte den opp for å sitte i den, viste det seg at smeltevann hadde funnet veien inn i stoltrekket inne i garasjen. Dagen før hadde jeg spadd av all den myke snøen, så nå er det et dekke av is igjen som jeg har hakket i på ettermiddagene slik at det skal tørke opp til påsken.

pus

Oliver forsvant oppover gjerdet og satte seg på taket til hundehuset for å finne ut hvor fuglene sang. Nå går det ikke mange ukene før trekkfuglene står i kø for å vise fram at de har ankommet landet.

leonberger flat coated retriever

Jeg hentet teppe fra verandaen så hundene kunne ligge varmt de også, bilen sto også åpen og Tessy var den smarte som hoppet inn der. Hun storkoser seg når vi skal kjøre tur også, så hun håpet vel på en biltur i samme slengen.

flat coated retriever

Men jeg har ikke kjørt bil i helga, jeg har bare koset meg. Nå ja på lørdag ble det litt husarbeide og klesvask som ble hengt ut til tørk i sola. Men bilkjøring ble det ikke.

golden retriever

Hailey ville ligge ved beina mine så hun ikke gikk glipp av noe. Hun vaset litt rundt, men når jeg ba henne legge seg på teppet gikk det ikke mange minuttene før hun tok seg en runde igjen. Hun og Bella gikk løse, men Tessy og Mounty var i bånd. Erfaringsmessig så hender det at jeg sovner når jeg setter meg ned i sola, så da regner jeg med at de hadde benyttet anledningen til en luftetur på egenhånd. De har blitt ramme på det på sine eldre dager.

blåmeis

Da jeg var inne på do en tur så tok jeg med meg kamera utigjen, for fuglene kvitret rundt meg på alle kanter.

blåmeis

Regner med at jeg får blåmeis i alle kassene mine om en måneds tid eller så. De er utrolig flotte småfuglene, og jeg skal bli flinkere til å ta bilde av dem utover våren enn jeg var i fjor. Skal se om jeg får igang den gamle pc'n min så jeg får kamera til å fungere i kassa. Men jeg får sjekke ledningen først, for er de blitt bare rusta så vil det ikke bli noe kobling avlikevel. Spørs om jeg må kjøpe meg nytt kamera så jeg får det rett på telefonen. Må sjekke nettet litt for alternativer.

blåmeis

Stramsin kar som synger av full hals.

gåsunger

Var en liten runde nede på jordet med de som ikke skulle bli med på tur utover bygda, for det er greit at de får gått på do før de blir lempet inn. Om jeg skal gå på tur kan de ikke stå i hundegården, da blir de stående å bjeffe til jeg er tilbake noen ganger. Alle vil jo gjerne være med.

gåsunger

Da det har vært mange varmegrader i lang tid nå, så har jammen gåsungene kommet krypende ut av belgen sin og da er det ikke lenge før hestehoven kommer sprettende heller tenker jeg. På langtidsvarslet så viser hele perioden varmegrader. Er vel litt skeptisk til at det skal hole seg slik til påske, eller aller helst gjennom påsken også.

gåsunger

Det var bare i toppen av trærne de hadde kommet ennå, men iløpet av uka bør de komme litt nedover buska også så det går ann å plukke dem.

leik på jordet

Skiløypa bærer ennå, men sporene er helt visket ut. Men en helt grei runde eller to etter jobb om en ikke skal gå langt. Det har jo mest å si at hundene får løpt litt etter en dag i hundegården. De løper mer løse enn en runde på bygda i bånd.

leonberger

Om to måneder nå så er Bella to år. Jeg er veldig fornøyd med henne, hun er helt utrolig i både utseende og væremåte. Har funnet et par fedre som kan egne seg, men jeg er avhengig av at grensene åpnes igjen. Uansett blir det ikke før til vinteren/våren...


5 kommentarer:

  1. Härliga vårvinterbilder och särskilt gillar jag den fina blåmesen. Den lyckades du fånga fint :D Tänk att det börjar närma sig att Bella kanske kan bli mamma. Det känns som om det var alldeles nyss hon var en söt liten valp och nu är hon en vacker tik :D

    SvarSlett
  2. Sitting outside with a book enjoying the warmth of the sun with a layer of snow at my feet...that's a bit cold for me, although you make it sound so inviting. Oliver and the dogs are beautiful companions.

    SvarSlett
  3. Spring is so exciting when it arrives! Looks like everybody was enjoying it :)

    I'm glad to see you this week at 'My Corner of the World'!

    SvarSlett
  4. I love that wonderful early spring sunshine! We plan to go outside and enjoy some later today.

    SvarSlett
  5. Such lovely captures of spring!

    Glad you're enjoying it!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...