torsdag 4. mars 2021

Sniktitt i fjøset

kalv ku

For en ukes tid siden fikk jeg snap av en nyfødt liten sak, men det ble liksom ikke så jeg fikk kommet meg dit før. Men etter jobb forrige uke så dro jeg innom med fotoapparatet. Når jeg kom lå alle og drøvtygde og koset seg. Jeg listet meg fram og håper på å ikke forstyrre for mye før jeg får øye på minstemann.

kalv

Han lå og koset seg helt innerst i fjøset, så kuene tittet opp da jeg nærmet meg, men store og tunge som de er nå så reiste de seg ikke opp. Nei den anstrengelsen gjemmer de til det er absolutt nødvendig.

kalv

Kalvene fra i sommer var skilt ut i egen binge så mammane skal skal få ro fram til de små kommer. Vårsola tittet inn gjennom vinduet, så de koset seg skikkelig i høyet.

kalv

Noen hadde tydeligvis prøvd å stå på hodet og hadde leire i luggen. Jeg merket at det var lenge siden jeg hadde vært der, for de holdt seg på avstand og ville ikke klappes. Ei kom bort for å snuse og bli klødd litt på haka, men trakk til seg hodet igjen.

kalv

Spørs om jeg må bestikke de litt neste gang jeg kommer.

kalver

Spørs om jeg får snike meg med pappa når han er på torsdagsrunden sin for å gi dem og børste dem litt. Men jeg har vel ikke fri fra jobb før torsdagen i påsken. Da har det nok kommet endel kalver til regner jeg med. Lamungene begynner vel å titte fram etter påske, så da blir det nok mange bilder framover.

kalv

Når de først hadde reist seg opp gikk de for å spise litt i samme slengen.

kuer

De vordene mødrene begynner å bli ganske druge rundt magen sin.

nyfødt kalv

Tar nok ikke lange tiden før han får noen å leike i halmen med.

kalver

Om jeg lokket eller ei så var de like skeptiske for å komme fram til gjerdet.

kalver

Ha en flott dag videre... jeg titter snart innom igjen så vil du ha flere kalvebilder så må du følge med framover...

* *

3 kommentarer:

 1. This reminds me of my youth. We lived on a dairy farm and milked cows twice a day. Many of the cows I loved dearly. What a fond memory.

  Have a fabulous day. ♥

  SvarSlett
 2. Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week. ♥

  SvarSlett
 3. We love those cows. When I was young we used to visit a dairy every summer. There is something about the smell of cows and a barn. Comforting

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!